Articole din luna: noiembrie 2014

Strategia de NEpromovare Durex în România

Sunt Web Developer la GoodAfternoon.ro. Împreună cu colegii mei dezvoltăm site-ul pentru o companie care, pe scurt, vinde prezervative, lubrifianţi şi geluri intime. Nu scriu denumirea companiei deoarece nu contează la această etapă. Pentru un brand din domeniul sexului este greu să faci o campanie de promovare, iar publicitatea pe Google şi Facebook impun tot felul de restricţii.

M-am gândit să analizez brandul Durex. De ce acest brand? Deoarece este cel mai mare de pe piaţă şi am o imagine potrivită pentru această postare.

durex-romania

Primul lucru pe care l-am găsit în Google este campania „Durex LoveVille”. Pe scurt: în cadrul campaniei au participat 13 oraşe din regiunea balcanică, dintre care cinci sunt în România. Timp de trei luni s-au calculat câte prezervative (indiferent de brand) au fost cumpărate în fiecare dintre aceste oraşe. Oraşul în care s-au cumpărat cele mai multe prezervative a devenit capitala petrecerii LoveVille organizată de Durex.

Criza Alegerilor Parlamentare din Republica Moldova

Am apucat să citesc Codul Electoral al Republicii Moldova. Nu tot bineînţeles, este ora 23:00 în momentul în care scriu acest articol, iar 69 de pagini este prea mult pentru creierul meu obosit. Ha, 69 de pagini, perverşii!

Ştiţi de ce am început să citesc această informaţie? Păi pentru că tot facebook-ul este plin cu imagini #AlegBrega. Brega este un candidat independent cu şanse mari să ajungă în Parlament. Iar mintea mea este plină de tot felul de scenarii ciudate pe care le voi analiza mai jos.

Ştiaţi că un candidat independent trebuie să strângă 2 la sută din numărul total de voturi valabil exprimate, ca să treacă pragul minim de reprezentare, atunci când partidele au nevoie de 6%, iar blocurile politice chiar mai mult? M-am gândit să analizez o speţă şi să vedem ce se întâmplă de fapt cu voturile noastre.

alegbrega

Ipoteza: La alegerile parlamentare votează 2 milioane de oameni. Oleg Brega strânge 75% (1.500.000 voturi), PCRM strânge 7% (140.000 voturi), PLDM 6% (120.000 voturi) iar celelalte partide strâng sub 6% fiecare.

IMPORTANT: Pașii de urmat în ziua alegerilor prezidențiale din 16 noiembrie 2014

1. Vii la cea mai apropiată secție de votare cu buletinul (cartea de identitate);

2. Asculţi cuminte de nenea sau tanti care îți spune ce trebuie să completezi și ce trebuie să semnezi;

3. Cu buletinul de vot intri în cabină;

Atenție, urmează cu strictețe pașii de mai jos:

4. Cu mâna stângă astupă jumătatea stângă a buletinului de vot. Nu uita, candidatul de stânga e pe partea stângă, candidatul de dreapta este pe partea dreaptă a buletinului;

alegeri-prezidentiale-anti-ponta

5. Apeși ușor cu ștampila în dreptunghiul din dreapta;

Ponta plăteşte pentru defăimarea lui Iohannis în spaţiul online internaţional

Am încercat să fiu cât mai neutru în timpul campaniei electorale însă toată lumea a observat că sunt împotriva lui Ponta, adevărat. Acum scriu din nou despre Ponta, mai exact despre cum acesta plasează publicitate plătită prin Google AdSense pentru a-l defaima pe Iohannis.

Am intrat mai devreme pe dexonline.ro şi am văzut sus o bandă verde pe care scria „Votaţi Iohannis pe 16 noiembrie 2014! Vezi argumentele echipei Dexonline”. Mi-au plăcut argumentele foarte subiective ale echipei Dexonline. Ei, la fel ca şi mine, au pus accent pe calităţile negative ale lui Ponta, în contrast cu care Iohannis pare sfânt. Cel mai mult mi-a plăcut următoarea idee:

Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se ţin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului şi a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, […] Dacă PSD câştigă şi alegerile prezidenţiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei naţii care arăta, în 1989, că urăşte cu toată fiinţa ei totalitarismul.

Inspirat din aceste argumente, i-am dat link şi vărului meu Dan Belibov, care deja a împlinit vârsta majoratului şi are drept de vot. Peste un minut am primit de la el un printscreen unde pe pagină apare un banner albastru cu text negru:

Klaus Iohannis: „N-am fost niciodata in Chişinau”.