Blogosfera fură vizitători de la bloggeri

blogosfera din moldova fura traficul de cautare

Măreşte poza, click!

De două luni mă pot lăuda şi eu că sunt blogger. Mi-am făcut un blog, am lucrat un pic la perfecţionarea lui, am adăugat primele articole şi apoi am început lupta crâncenă, lupta de atragere a cititorilor pe blog. Cunosc mai multe metode, chiar am citit pe alte bloguri articole despre atragerea publicului. Ce ţine de propria-mi părere despre o metodă bună, care n-am văzut să fie relatată anume în acest fel pe alte bloguri, aceasta este Google.

La mulţi bloggeri am citit că e important să scrii ceva deosebit, ce n-a mai văzut omenirea până acum, să scrii ceva ce-i interesează pe oameni, dar nimeni din bloggeri n-a specificat cum să ajungă acei cititori pe blog pentru ca să găsească această informaţie foarte utilă, în schimb voi povesti eu despre această metodă:

E important să scrii pe blog texte cu un conţinut şi în principal cu un titlu care este mult căutat pe Google însă care nicăieri nu e relatat în felul aşteptat, astfel oamenii, căutând pe Google vor găsi printre primele poziţii anume blogul tău. Iată din acest moment şi apar dificultăţi, e complicat să ajungi în Google pe primele poziţii, mai ales dacă eşti blogger, explic de ce, drept exemplu ne va servi blogosfera.md care e suspectul numărul 1 în investigaţia noastră. Eu, ca orice blogger moldovean, pentru a ridica reitingul blogului meu, m-am înscris pe această blogosferă care chipurile e „paradisul” blogurilor din Moldova, adică Blogosfera te reprezintă, dacă nu ţi-ai registrat blogul pe Blogosfera atunci eşti nimic! Plus la toate, urmărind statistica blogului meu observam că zilnic de pe blogosfera.md îmi veneau pe blog în jurul la 10 vizitători.

Mare a fost mirarea mea să intru ieri pe Google, să introduc titlul unui articol de pe blogul meu şi să văd pe prima poziţie site blogosfera.md cu articolul meu, iar eu mă aflam pe poziţia de la 3 în jos. Un user, cu logică, dacă vede pe Google două link-uri cu acelaşi titlu va intra pe primul, adică pe blogosfera, şi dacă-şi găseşte informaţia căutată atunci nici nu mai deschide alte link-uri. Am intrat şi eu pe primul link, am văzut articolul meu şi la sfârşit, mic şi păcătos apare scris cuvântul „sursa” care e un link spre articolul original. Cum credeţi, va apăsa cineva pe acel buton singuratic după ce a citit tot articolul? Să întreci blogosfera în Google? E posibil doar dacă scrii pe blog ceva legat de o temă anumită, în acest caz Google are mai mare încredere în blogul tău ca sursă de informaţie „de acest gen”, decât blogosfera care publică apsolut tot de pe bloguri. Atâta timp cât aşa site ca blogosfera are o experienţă mai mare în optimizare şi un PR (Page Rank) mai înalt e practic imposibil să obţii o poziţie mai înaltă în Google. Articolele, care el le „fură” de pe blog momentan după postarea lor, se indexează de Google mai repede decât de pe blogul tău.

Situaţii asemănătoare se întâmplă şi în cazul site-urilor unimedia.md şi hotnews.md care preiau de pe bloguri articole la fel ca şi blogosfera însă nu atât de repede şi nu pe toate.

Acest articol pe ITMoldova.com


Comentarii

8 Responses to Blogosfera fură vizitători de la bloggeri

 1. wep spune:

  Am fost uimit 🙂 sa vad un seo post pe blogul tau, deamu mai des o sa intru pe aici sa vad ce scrii despre seo. Am facut ” собственная расследования” si pot sa spun sigur de ce blogosfera.md ea primul loc. Keywordy ii acela la 100 % , pagina ii aceasi 100 % dar daca sa te uiti cite backlink tu ai si cite http://siteexplorer.search.yahoo.com/search;_ylt=A0oG7zapqpBNMz8AgwXal8kF?p=gorobic.com&fr=sfp&bwm=i si sa le compari cu a lui o sa fie tot clar, dar asta nu inseamna ca blogul tau nu poate sa fie primu, pur simplu oliaca de spam cu Xrumeru pe 10 forumuri, pentru asa НЧ 10-20 de backlink cu acest ancor ajunge pentru top 1.

  Ps : http://www.seomoz.org/article/search-ranking-factors#overview poti sa te uiti aici, factorii cel mai importanti pentru google.
  Pss : Pr 3 dostijenie mare 😀 Dima daca o sa apuce de lucru apu PR 5 abispecen)

 2. Mircea Iurcu spune:

  LOL, tu singur ți-ai înscris site-ul, e un agregator, ăsta e scopul lui, cine te obligă să-l ții acolo :))

  Iar cât ține de Unimedia sau Știrea Zilei, poate Google îl vede după titlu mai sus, din publicarea pe site-uri gen UMD sau ȘZ beneficiul e că îți arată numele și vin vizite direct de pe site-ul lor, nu-ți place chestia asta, scrie să-ți șteargă articolul, sincer nu văd problema.

  PS la un search după titlurile articolelor mele, întotdeauna blogul meu apare primul, și articole indexate nu numai de blogosfera.md 🙂 Page Rank – 3

 3. Sergiu Cazacu spune:

  nici odata nu mam gindit la acest fapt. Pai uite am articole si pe unimedia , si cind cauti pe google primele apar de la unimedia si apoi blogul meu … trebuie sa te gindesti si la latura aceasta.
  In plus blogosfera nu e rea, cel putin eu urmaresc cu atentie cele mai interesante postari ale blogherilor din RM .

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Păi Sergiu, eu la sfârşitul articolului am spus şi despre Unimedia cu Hotnews, cei mai mari forţomani ))) asta aşa în glumă.

   Dar blogosfera poate şi e un lucru bun însă bun mai mult pentru cei care au bani din el decât pentru bloggeri, vezi că ei fură de la toate blogurile locul 1 în Google, şi dacă articolul tău se află pe blogosfera, unimedia, hotnews şi pe încă vreo câteva site-uri mai tari atunci blogul tău disparte total de pe prima pagină din Google? şi pe mine linkul spre sursă nu prea mă calmează…

 4. Kolea spune:

  это называется граббинг… если разместить на сайте баннер „копирайт запрещен” http://www.copyscape.com/banners.php – и все будет продолжаться – можно смело подавать в суд, даже если присутствует ссылка источника

  кстати, есть и позитивная сторона – если присутствует ссылка на источник, то есть на твой блог, этот граббинг повышает PR гугла твоей странички, так как PR новостных порталов выше и очень популярные сайты ссылаются на твой блог – некоторые пункты PR передаются и твоему блогу 😉

Lasă un răspuns