De ce fumezi?

fumez si mor

Nu pot vorbi mult şi frumos la această temă, nu am fumat niciodată şi nici nu am încercat să fumez, nu am văzut nici un interes pentru această ocupaţie şi nici nu am fost atras sau pasionat nici într-un fel de ţigări din aceste motive nici nu pot să meditez la această temă. Scriu articolul anume din motivul că văd fumatul ca o ocupaţie fără sens, dacă am avut „norocul” să petrec mult timp în companie cu fumători şi nu mi s-a trezit nici un interes, atunci nu pot înţelege ce-i motivează pe alţii să fumeze? Sau eu sunt un extraterestru care nici alcool nu foloseşte, nici nu fumează? Am altă viziune faţă de realitatea care mă înconjoară?

Ştim cu toţii că fumatul influenţează negativ asupra sănătăţii. Am văzut mulţi fumători care nu credeau inscripţiilor de pe pachetele de ţigări argumentând cu nişte replici tâmpite, atunci dacă într-adevăr fumatul nu are nici o influenţă, cu ce scop producătorii au pus aceste inscripţii pe pachete? Cu acelaşi succes am putea scrie pe pâine „Produsul influenţează negativ asupra sănătăţii”, pur şi simplu, din plictiseală…

Când eram la liceu, am organizat cu colegii în centrul satului Varniţa o companie cu lozinca „„O ţigară NEfumată = o bomboană mîncată!”. Schimbam o bomboană pe o ţigară, am colectat de la trecători o mulţime de ţigări, însă erau şi oameni care nu vedeau nici un sens în această companie, ziceau că cum au fumat până acum aşa şi vor fuma. Păi scopul companiei nu era să dezvăţăm oamenii de la fumat, nu e o metodă, e imposibil, am avut drept scop să fim auziţi şi văzuţi, să arătăm oamenilor că şi nouă ne pasă, de fapt mai multe detalii despre această companie citiţi în articolul Tinerii contra fumatului!

Voi termina articolul cu o glumă proastă, după părerea mea:
Lângă o bancă un bărbat fumează, se apropie o jurnalistă cu un cameroman, jurnalista:
– Bună ziua am văzut că dvs fumaţi, câte pachete pe zi fumaţi?
La ce bărbatul răspunde:
– În jurul la 2 pacete pe zi. După câteva calcule jurnalista spune:
– Ştiaţi că dacă nu fumaţi timp de 20 ani, cu banii economisiţi aţi putea cumpăra această bancă? La ce bărbatul o întreabă:
– Dvd fumaţi?
– Nu!
– Bancă aveţi?
– Nu!
– Dar eu fumez, şi banca aceasta e a mea!


Comentarii

2 Responses to De ce fumezi?

  1. hdd spune:

    o sa intelegi tu..candva.

  2. Inga spune:

    Sunt de aceeaşi părere cu tine despre acest viciu. La fel îmi dădeam întrebarea: poate eu ceva nu înţeleg? nu am mai găsit răspuns…
    Apropo de banc, îţi aminteşti posterul ce îl făcusem la această acţie unde am calculat bine cît omul plăteşte pentru a-şi scurta viaţa, şi chiar cu cît calculasem)

Lasă un răspuns