În autobuzele din Bucureşti e periculos să circuli

RATB Ieşire de urgenţă

Foto: MySideOfWorld de pe panoramio.com

Imaginaţi-vă: iarnă, zăpadă, drumuri lunecoase, eşti în autobuz, pleci la serviciu, semaforul se aprinde verde, autobuzul porneşte şi în acel moment o lovitură laterală răstoarnă autobuzul, era un camion care nu a reuşit să frâneze la semafor. Autobuzul a luat foc, uşile nu se deschid (e întors cu uşile la pământ), într-un minut totul va fi în flăcări, există riscul de explozie. Primul lucru ce trebuie să-l faci e să iai ciocanul roşu care e agăţat lângă fiecare fereastră din autobuz şi să spargi geamul, chiar acolo unde scrie „Ieşire de urgenţă”, doar atunci pasagerii vor evada din transportul care arde.

Eşti în autobuz, cauţi prin părţi şi nu găseşti ciocanul, oare unde ar fi? De ce lipseşte din locul unde trebuie să se afle în conformitate cu regulile de prevenire a accidentelor? Şi în celălalt capăt al autobuzului lipseşte ciocanul, nu găseşti nici un obiect cu care să spargi geamul, veţi muri cu toţii aici, prăjiţi, copţi? Mai mult că da.

Cineva, citind articolul, cred că în gând îşi pune întrebarea „Cum aşa Dima? Cum să se prăjească în autobuz? Ce prostii vorbeşti? Eşti un tiran, un nesimţit, un needucat cu psihică bolnavă!” … Hai lăsaţi-o mai moale. Cine atunci sunt inbecilii care au furat din autobuz ciocanele? Cu ce scop, să se distreze? Lăsând pe alţii să moară (în perspectivă)? Cine sunt angajaţii de la RATB care n-au efectuat controlul transportului şi nu au pus alte ciocane în locul celor ce lipsesc?

Azi, 2 ianuarie 2012, mergeam în autobuzul 336 din Bucureşti, am observat că în autobuz lipsesc 4 ciocane, lângă fiecare loc pentru ciocan e lipit sticker pe care e arătat clar cum cu ciocanul să spargi geamul, doar că noi ciocane nu avem. E de menţionat că ciocanele lipsesc mai mult de o săptămână, deoarece am reţinut în minte acest autobuz cu care am mers săptămâna trecută şi ciocanele lipseau (de data asta am şi filmat). Să mai adaug (pentru ironie) că în acest autobuz şi ecranul informativ era stins, dacă nu ştii locurile şi ştii doar denumirea staţiei la care trebuie să cobori, te-ai pierdut, ecranul doar e stins (bine, exagerez, nu te-ai pierdut, mai întrebi de alţi pasageri unde te afli… în caz că mai e cineva în transport).

Aceştia de la RATB chiar şi-au pierdut simţul sau nu ştiu să conducă o organizaţie? Am mai scris pe blog critică în adresa lor: cum controlorii uitau să debocheze aparatele de validare sau cum construiesc ei straţii de tramvaie lipsite de logică. Hai că vorbesc prea mult, mai uitaţi-vă la video care l-am făcut în acel RATB 336, cu cele 4 ciocane ce lipsesc şi cu ecranul informativ stins:


Comentarii

One Response to În autobuzele din Bucureşti e periculos să circuli

  1. irina spune:

    dima ce spirit de observatie acut ai…bv

Lasă un răspuns