Orangetext: limită de 15 Web SMS către un număr

Orangetext WEB SMS Orange Moldova

Sursa: Orange.md | Măreşte poza, Click!

Astăzi am încercat să amegesc soarta şi compania Orange adică să depăşesc limita de 5 web SMS de pe siteul orangetext.md, a fost simplu: scriu pe google „Proxy list”, găsesc o mulţime de adrese IP active, iau unul şi-l înlocuiesc în setările browser-ului şi trimit 5 mesaje, apoi repet procedura. Deci nu am de ce să mă plâng că Orange Moldova a micşorat numărul de Web SMS de la 20 la 5.

Pentru cei care nu cunosc, Orange România deloc nu are aşa opţiune pe site-ul oficial, vă spun şi mai mult, nici un operator din România nu are aşa opţiune. De fapt am mai auzit că de pe vodafone.ro poţi expedia SMS, însă e nevoie să-ţi creezi cont, dar ca să-ţi fac cont trebuie să ai număr Vodafone, mai pe scurt e imposibil în România, dacă nu ai număr, să trimiţi un SMS, doar dacă  foloseşti unele site-uri neoficiale.

[AdSense-D]

Pe lângă faptul că Orange a micşorat numărul mesajelor până la 5 faţă de cele 20 care erau pe timpuri şi faţă de cele 20 care le oferă Moldcell în reţeaua lor, Orange a mai introdus o şmecherie: au limitat numărut de mesaje web trimise către un număr. Explic, dacă vreau să scriu mai multe mesaje aceleiaşi persoane, adică aceluiaşi număr Orange, acest număr poate accepta doar 15 mesaje pe zi. Fie că aceste 15 mesaje sunt scrise de diferite persoane, de pe diferite computere (max 5 SMS de pe un IP), sau să fie scrise toate de mine prin metoda despre care am vorbit la început de articol, atunci când dau să trimit al 16-lea mesaj îmi apare textul „Eroare! Dvs aţi depăşit numărul maximal de mesaje pentru astăzi către acest număr”, trist.

Eu sunt în afara ţării şi am nevoie să întreţin legătură cu cei de acasă, uneori asta nu e posibil prin intermediul internetului aşa că rămâne doar să-i contactez pe telefon, să sun e extrem de scump, fericirea noastră că există serviciul Web SMS. Toţi cunoscuţii mei sunt pe Orange şi sunt fideli acestui operator de telefonie mobilă însă Orange ne-a creat bariere, ne limitează în comunicare, trist!

[AdSense-D]

Comentarii

18 Responses to Orangetext: limită de 15 Web SMS către un număr

 1. te rog sa ma ajuti si pe mine, plizzz….treb sa trimit niste mesaje da cu contul meu e jalea.. te ro g mult!!

 2. Ghies Viktor spune:

  Defapt cu asa zisa proxy eu am gasit modalitate de a trimite pina la 60 mesaje websms. 🙂 cine are nevoie imi zice.

 3. Taxist spune:

  Mai nou nu merge smecheria. Au prins poate la minte si baietii, ew nu pot intra prin proxy pana la orangetext, iar daca o fac, ba nu se vede codul de siguranta, ba nu se trimite. Pacat.

 4. 4kity spune:

  deci pt toti care doresc mesaje in Romania pot accesa: http://www.sms-gratuite.ro …ai suficiente mesaje doar ca trebuie inregistrare care nuti iam mai mult de 1 minut si nuti trebu numar nici Orange,Cosmote sau Vodafone …

 5. vica spune:

  kum pot sa folosesc moove.ro?

 6. misanea spune:

  eu nu pot..nu am inteles ce s-a fac cu ip acela?unde sa il pun

 7. ruxanda spune:

  da de ce numai 5mesaje nu puten cite dorim?

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Dacă exista posibilitatea să scrii un număr nelimitat de mesaje de pe internet atunci nu mai existau mesajele pe telefon. Există limită ca oamenii să nu se scape la „pidijeaba”, că tot moldoveni am rămas.

 8. Ivan Ţurcan spune:

  n-am citit în genere, numai denumirea 😀

 9. Ivan Ţurcan spune:

  1. trimiţi 5 sms
  2. sting modemul
  3. conectez modemul
  4. trimiţi 5 sms
  5. repeat 1-4 stăp
  6. thx Ivan xD

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Ivan, tu ai citit atent articolul? Eu sus am spus că pot trimite mai mult de 5 SMS, dar nu-i aceasta problema.
   1. La unii oameni, dacă stingi şi porneşti modemul, IP nu ses chimbă, alţii deloc nici modem nu au, depinde de metoda conexiunii la internet.
   2. Încearcă să faci paşii care TU i-ai enumerat, de 4 ori minim, adică să dai mai mult de 15 SMS către ACELAŞI NUMĂR!

   Să mă anunţi dacă îţi iese, dacă nu, mai citeşte o dată articolul meu.

   P.S. thx Ivan xD xD xD xD

 10. Petru spune:

  este http://www.moove.ro incearca si vezi ca merge in orice retea de oriunde, apoi laudate ca doar in moldova este asa ceva

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Pentru, să nu-ţi fie drept supărare dar nu mi-a plăcut că ai considerat că eu mă laud că în Moldova e posibil aşa ceva. Şi încă ceva, pe mine ma supărat faptul că tu dacă tot ai hotărât să citeşti articolul meu, macar puteai să-l citeşti atent.

   Eu am scris: „imposibil în România, dacă nu ai număr, să trimiţi un SMS, doar dacă foloseşti unele site-uri neoficiale”

   Fii atent după cuvântul SMS, eu am menţionat că doar dacă nu foloseşti site-uri NEOFICIALE, adică am subânţeles siteul care tu mi l-ai sfătuit pentru ce îţi mulţumesc, chiar dacă eu ştiam de acest site.

   Da, şi eu nu am lăudat Republica Moldova ci am spus că operatorii mobili sunt mai toleranţi faţă de Moldovenii care sunt în străinătate, spre exemplu în Italia, şi nu au bani necesari pentru a-i suna. Pe când operatorii din România nu au socotit de cuviinţă să facă asta, noroc că s-a găsit cineva care a făcut site-ul moove.ro

   Şi în fine, nu despre asta e articolul.

 11. Irina spune:

  nu m-ar mira daca ar limita la un mesaj pe zi….lol

Lasă un răspuns