Primul articol!

Salut celor care au plăcerea să citească blogul meu! Cine nu ştie sau cine nu a observat în header-ul de la site (adică partea de sus a site-ului), eu sunt Gorobîc Dmitri.

Am apucat să scriu acest blog din mai multe motive:
1. Din curoozitate;
2. Doresc să povestesc despre mine, despre experienţa mea, unele lucruri care în oarecare măsură pot fi de folos pentru alţi oameni;
3. Doream să studiez mai amănunţit cum funcţionează acest WordPress pe care e instalat acest blog şi cea mai bună metodă să înveţi ceva este practica;
4. Să-mi perfecţionez un pic „talentul” meu de a scrie corect în română (fiţi atenţi, am grijă să nu comit greşeli gramaticale sau aşa numite „moldovenizme”. Observaţi ceva de acest gen, mă anunţaţi în comentarii, în forma de contact sau direct vă adresaţi la mine cu exclamaţia: bă prostule, uite că scrii prostii).
Cam acestea au fost motivele pentru care am făcut acest blog.

Mai complicat era să pun în funcţiune blog-ul. Eu, acela care nici experienţă în lucru cu WordPress nu am, nici timp (sunt în sesiune, despre aceasta altă dată povestesc), am apucat să instalez WordPress cu gândul că e ceva simplu, oare câte bloguri sunt în internetul acesta. A urmat astfel:
1. Scot de pe site oficial cea mai proaspătă, tocmai de pe foc, versiune de WordPress şi o instalez.
2. Stau 3 ore (aproximativ) şi caut un şablon pentru blog, el doar trebuie să arate frumos.
3. Au trecut câteva zile de cînd tot caut şablonul cela nenorocit care să-mi placă.
4. Am găsit şablon, minunat. Am scos din internet nişte lecţii video pentru WordPress, ce-i drept că sunt în rusă şi era a naibii de complicat să fac un blog în română cu lecţii, exemple şi materiale în rusă, cu alte materiale de pe site oficial wordpress.org care la rândul lor sunt în engleză (cineva vrea să mai spună că moldovenii nu sunt o rasă superioară? Încercaţi să repetaţi ce-am factu eu!).
5. Amintesc că folosesc o versiune proaspătă de WordPress, şi toate modulele (acestea sunt nişte chestii care dau funcţionalitate site-ului, de exemplu galeria, audio player, etc.) sunt compatibile doar cu versiunile mai vechi, norocul meu că sunt şi unele noi, sunt şi altele mai universale care lucrează cu orice versiune, aşa că am apucat să instalez toate modulele acestea necesare mie.
6. Am petrecut undeva o săptămână până am instalat modulele, le-am tradus, le-am transformat ca şi creatorul lor să nu-şi dea seama că ele nu erau de la început acolo unde stau.
7. Mai amintesc o dată că modulele nu prea erau compatibile, eu nu prea ştiu să rezolv aşa tip de probleme, să mă bag prin codurile nenumărate ca să corectez ceva, aşa că i-am pus în funcţie pe Tolea şi Colea, adică Antoci Anatoli şi Birulin Nicolai, care ambii, spre fericirea mea şi spre nenorocirea lor, sunt la facultatea de informatică. Un mare MULŢUMESC lor pentru ajutor!

Cineva ar zice că sunt prost, de ce nu am făcut pe un blog gratis, doar acolo totul e gata, ca pe palmă. Răspunsul meu: eu nu iubesc gata, mai ales gata acela e cu o sumedenie de publicitate care doar scade din frumuseţea blogului.

Spre sfârşit vreau să spun: Acesta e primul articol, uraaa!


Comentarii

3 Responses to Primul articol!

  1. Dan spune:

    Inga deja tea laudat, eu voi face altceva….
    uite asa sa citez fraza „bă prostule, uite că scrii prostii” si anume curoozitate – paremise nu se scrie astfel 😛

  2. Inga spune:

    Mereu ştiam că ai îndemînarea să faci acest greu, acest ne-gata! 🙂 Mereu Brvao 🙂

Lasă un răspuns