Redescoperă Moldova

Redescoperă Moldova

Eu ştiu că tu acum priveşti cu 2 ochi spre o lume dreptunghiulară, dacă întorci capul spre stânga – vezi un perete, capul spre dreapta – alt perete, norocul tău dacă cineva, cândva, a tăiat în acel perete o fereastră, că numai aşa mai vezi lumea reală. Dacă tu categoric nu vrei să ieşi din casă ca să mai tragi o gură de oxigen amestecat cu alte gaze şi particule solide (sau ce mai este pe acolo), atunci hai facem aşa:

Eu voi călători prin toată ţara (Republica Moldova desigur) şi voi publica zilnic pe blog articole despre locaţiile vizitate şi despre spinul din degetul mic de la piciorul stâng care-l voi câştiga când voi alerga de la o şireadă de gânsaci undeva prin Burlăneşti (mda, aberez).

Tu vei citi aceste articole, vei admira pozele făcute de mine şi publicate pe blog şi pe Facebook, vei inspira un gât de prospeţime a meleagurilor postsovietice Eminesciene. Plus la toate vei mai avea grijă şi de alţi prieteni virtuali (de fapt ei sunt reali însă hai să nu traumăm cerebelul şi să credem mai departe că ei există doar pe pagina de Friends în făisbuk). Articolele mele despre Moldova au destule guri de văzduh proaspăt că ajunge pentru toţi. Eu sunt convins că pe blogul meu nu calcă nici un deget de egoist aşa că să fii bun şi să apeşi Like, Share, +1, Tweet sau dacă mai găseşti butoane, apasă că nu exploadează.

Interpretarea de mai sus era pentru a-ţi capta atenţia, dacă citeşti aceste rânduri înseamnă că mi-a reuşit. Am făcut-o pentru că acum am nevoie de tine cel mai mult, scumpul meu cititor. Eu m-am băgat în proiectul Redescoperă Moldova aşa că de luni (20 august 2012), alături de încă trei coechipieri (Victoria UngureanuGeo Lupaşcu şi Dumitru Gudumac) vom călători prin toată ţara pentru a redescoperi tot ce cândva a fost descoperit însă a fost uitat. Vom fi 5 echipe a câte 4 persoane şi călătoria noastră va fi sub formă de concurs. Toţi suntem bloggeri şi toţi vom scrie despre cele trăite iar punctele le vom strânge din Like-urile de la articole şi de la pozele de pe Facebook.

O săptămână voi petrece nopţile în sac de dormit şi pe la tabere de copii, voi spăla dinţii cu apă din Nistru şi voi mânca şopârle coapte. Norocul nostru că vom călători cu un Peugeot Partner şi vom avea mereu internet la îndemână, acestea oferite de către partenerii proiectului.


Comentarii

4 Responses to Redescoperă Moldova

  1. Pentru ca am simtit o oarecare jignire iti dau doar like. 🙂 Ai zis : „daca tu categoric nu vrei sa iesi din casa…atunci facem asa„, ar fi de dorit sa tastezi si cateva vorbe (bune) pentru cei care vor sa iasa din casa (si o fac de fapt ). 🙂 Bafta si sper sa cistigi /ati!

    • Scuze dacă te-am jignit. De fapt prima parte a articolului, adică primele câteva alineate, întradevăr erau jignitoare. În articol mă adresam singur mie deoarece înainte preferam să stau în casă decât să văd lumina zilei, de câţiva ani a început să mi se schimbe priorităţile. Dacă pentru cineva a fost jignitor înseamnă că EL s-a regăsit în acel "personaj" căruia eu mă adresez. De obicei dacă eu citesc un text (articol) la persoana a doua eu îmi imaginez că autorul se adresează la o oarecare persoană şi nicidecum la mine. Dacă ieşi din casă e super! Înseamnă că săptămâna următoare nu vei avea timp să-mi dai like-uri… Dar dacă crezi că eu merit să câştig atunci poţi să mă susţii şi tu intrând repejor până în casă şi apăsând un buton. Mulţumesc anticipat!

    • Hmmm, nu in zadar se zice ca fiecare dintre noi este o personalitate.Eu, cind citesc sau ascult pe cineva care vorbeste la persoana a doua, incerc sa-mi atribui mie cele zise ca sa inteleg mai bine mesajul.In fine, ma bucur ca esti posesorul unor noi prioritati si ca esti multumit de sine. Autocritica in esenta e benefica,dar totusi nu fi atit de rautacios fata de cititorii tai (chiar daca iti oglindesti persoana in cele zise).Si da cu vreo noua ocazie voi apasa butoanele necesare,desigur daca ma vei impresiona. Good look !

Lasă un răspuns