Sergiu Voloc: Dacă nu eşti prost, dă-mi acest post!

Sergiu Voloc, Primarul orasului Chisinau

Nu mă satur să vorbesc despre alegerile locale din Republica Moldova, adică de ce toate site-urile de ştiri îşi permit să posteze zilnic zeci de articole despre politică dar dacă asta face un blogger, în proporţii chiar mai mici, asta deja se consideră drept obsedare.

Bine, să nu ne abatem de la temă, ne întoarcem la alegeri, mai precis la alegerile primarului oraşului Chişinău. Am încercat să enumer pe toţi care şi-au dat candidatura pentru cel mai moale scaun din capitală, am selectat 10 candidaţi ordinari: Valeri Klimenco, Oleg Oniscenco, Sergiu Coropcean, Igor Dodon, Radu Buşilă, Victor Bodiu (care s-a retras din luptă), Valeri Krîlov, Vitalia Pavlicenco, Dorin Chirtoacă, Valentina Buliga.

Toţi sunt buni, fiecare vine cu promisiuni de schimbări spre bine, însă cum am mai spus, ei sunt ordinari, deoarece există un candidat extraordinar: Sergiu Voloc! Ce nu au ceilalţi candidaţi dar este cu surplus în Voloc? Simplitate, simţul umorului, cred că şi sinceritate, de ce oare să nu-l votez? Faţă de ceilalţi „zei” ai politicii, care-şi relaxează corpurile sfinte în jacuzzi, un simplu cetăţean cunoaşte mai bine condiţiile de trai din oraş. Un bun exemplu de necunoaştere a lucrurilor simple este testul organizat de adevarul.ro la care candidaţii au picat foarte dureros:

Mulţi dintre candidaţii la fotoliul de primar general nu cunosc date elementare de administrare a oraşului. Astfel, Sergiu Coropceanu a rămas în urmă şi crede în continuare că o călătorie cu trolebuzul costă 1,5 lei, şi nu doi lei.

Valentina Buliga, reprezentanta democraţilor, nu ştie cât costă un metru cub de apă rece. Ea a spus că acesta este puţin peste un leu. „Sau cinci şi ceva. Nu ştiu. Plăteşte soţul facturile”, a bâlbâit ministrul Muncii. Nu a nimerit. Un metru cub de apă costă nici mai mult nici mai puţin 9,19 lei.

Nici candidatul comuniştilor nu poate spune cât costă apa. El presupune că locuitorii Capitalei plătesc şase-şapte lei pentru un metru cub, iar agenţii economici zece lei. „Oricum, aceste preţuri sunt exagerate”, afirmă Dodon.

Cu o diferenţă de o sută de lei, toţi candidaţii au indicat preţul unei gigacalorii. Probleme mai mari a avut doar liberal-democratul Victor Bodiu. El îşi motivează necunoaşterea tarifului prin faptul că are acasă centrală autonomă.

De-aş putea să-i adresez aceste întrebări lui Sergiu Voloc pentru a mă convinge că el cunoaşte cât costă o călătorie în troleibuz, sau a plătit facturile şi ştie la ce preţ e apa. Sergiu, capitala are nevoie de tine! Să savurăm lansarea platformei electorale a candidatului Sergiu Voloc:


Comentarii

5 Responses to Sergiu Voloc: Dacă nu eşti prost, dă-mi acest post!

  1. Iuliana spune:

    e tare tipul, Sergiu Voloc e un candidat ideal :))

  2. Dan spune:

    Victor Bodiu şi-a retras candidatura de la postul Primarului municipiului Chişinău)))

Lasă un răspuns