Blogger offline: Lupu, Ghimpu şi păpuşoiul

blogger offline, lupu, ghimpu si papusoiul

E plină lumea de bloggeri, care mai de care. Un blogger face orice pentru a avea cât mai mulţi cititori, de alt fel pentru ce ar mai scrie? Ultimii ani şi în Moldova a pătruns această boală, tot mai mulţi tineri îşi creează bloguri şi scriu ca sălbaticii numai pentru a fi „cool/krutîe”. Care scrie despre dragoste, care despre politică, IT, culinărie, etc. Fiecare încearcă să mânuiască limba română în aşa fel ca să nască un articol cât mai captivant, profesionişti, nu alta. Curios, cum arată viaţa boggerilor în afara internetului, în offline? Cred că aşa:

S-a trezit Grigore la 11.25, aşa-i primit în societatea de azi să se trezească tineretul. Pentru ce mai devreme? Găinile le-a hrănit mama la ora 6, tot ea a prăşit gogoşarii (în caz că mama e la italia, atunci bunica face tot lucrul, dar să presupunem că-i acasă mama). Pe băiat nu-l trezeşte că se supără. Evident că s-a trezit la ora asta doar din motiv că-l bate soarele în frunte, de alt fel mai sta puţin. Mai departe urmează o simplă zi de vară a unui adolescent moldovean de la ţară: mănâncă, mai ajută pe la casă, mătură ograda, duce lelei Zinica 20 de ouă, de banii făcuţi de pe ouă îşi cumpără un „Eskimo” şi se duce liniştit acasă.

Pe la orele 16 – 17 când se mai lasă un pic soarele, oamenii gospodari se duc la strâns harbuj, Grişa aprinde internetul. După câteva ore petrecute pe facebook şi odnoklassniki el îşi deschide preasfinţitul blog, să vadă dacă nu i-a crescut numărul de vizitatori. Drept sursă de inspiraţie deschide Unimedia, ProTV şi alte site-uri de ştiri şi începe să creeze.

Cum credeţi, despre ce scrie Grişa pe blogul său? Da, despre politică! Despre ultima şedinţă la care Lupu desena floricele pe masă atunci când vorbea Ghimpu, scandal, ce lipsă de stimă din partea lui Lupu! Mai mult de-o oră se chinuie să-şi formuleze gândurile, mai scapă câte-o greşeală, câte-un rusizm dar merge înainte. Mama deschide uşa la cameră:

– Grişa, ie lisapetu şi sacu şi dute pîn la deal, rupe nişte păpuşoi să şerbim.
– Mama, tu nu vezi că eu scriu amu? Dacă nu postez amu, apu şineva o sî mă întreacă.
– Lasî cî la noapte o să scrii că numa stai cu nasu în compiuteru ista şî nu faşi nică. Şini dracu mo pus să ţî-l cumăr?
– Ghini mama, hai că ies!

A trecut jumătate de oră:

– Grişa eu ţ-am pus sacu lîngă uşă, hai du-te o dată.
– Gata mama am ieşit, da spoati să iau maşîna?
– Nu, că sara îs poliţîşti pin sat.

Din păcate Grigore n-a reuşit să termine articolul. A luat sacul, a încălecat bicicleta … în 15 minute era deja acasă. Sacul lângă uşă (de unde şi l-a luat), Grişa la computer, citeşte articolul de la început ca să-şi amintească unde s-a oprit. Norocul lui Grişa că există Google Translate şi DEX Online, aceste 2 site-uri Grişa le deschide chiar înainte de a începe articolul, multe cuvinte şi reguli noi ale limbii române a învăţat băiatul de când scrie pe blog.

Deja e ora 11 seara, Grişa a terminat de scris articolul, a găsit în Google o imagine potrivită, a aranjat tot în pagină şi-a apăsat butonul „Publică”. Agitat, Grişa a început să trimită tuturor prietenilor din skype şi messenger link-ul cu proaspătul articol, n-a uitat nici de butoanele Like şi Klass.

Încă o zi grea s-a terminat, Grişa satisfăcut de lucrul făcut a apucat să citească articole pe vox.publika.md şi să scrie comentarii postând şi link spre blogul său. Paralel mai vorbeşte cu vreo 3 fete şi cu 2 prieteni pe skype şi odnoklassniki şi tot aşa până la 2 – 3 dimineaţa, ca să se culce şi să se trezească din nou aproape de amiază.

P.S. Pentru scrierea acestui articol am accesat Google Translate de 2 ori şi DEX Online de 4 ori.


Comentarii

3 Responses to Blogger offline: Lupu, Ghimpu şi păpuşoiul

 1. roxy spune:

  :D…Gata mama am ieşit, da spoati să iau maşîna?:D….

 2. taniusa spune:

  mda … interesant ii k e totul din viatza :d asa e in ziua de azi

 3. WhiteSoviste spune:

  Grişa, ie lisapetu şi sacu şi dute pîn la deal, rupe nişte păpuşoi să şerbim.

  😀 : D 😀

Lasă un răspuns