Beciurile din Cricova

Cricova, localitate de lângă capitala ţărişoarei noastre, cunoscută datorită beciurilor sale subterane. Se extrăgea de acolo piatră din care au fost construite majoritatea oraşelor din apropiere, nu în zadar Chişinăului i se spune „oraşul alb”, doar e construit din piatră de la Cricova.

Cricova Carier

La intrare în beciurile subterane de obicei se mai trag în poze nuntaşii, mai bagă un gât de spumant pentru sănătatea mirilor, numai că noi nu am prins pe nimeni în culmea ritualului, e luni şi toţi dorm pe la casele lor cu o apă plată sub pernă.

Cricova subteran

Gluma-i glumă dar echipa noastră a venit să Redescopere Moldova aşa că să vă spun şi două cuvinte despre ce-am văzut pe acolo (nu vă spun mai multe că găsiţi pe net). Cine n-a fost pe aici să ştie că în beci se intră cu maşina sau dacă e un grup mare atunci aveţi la dispoziţie un trenuţ. În beciuri e frig, noroc dacă vii iarna, că ai haine cu tine, dar dacă vii vara, bagă în maşină şi un hanurac.

Cricova Intrare

Au acolo la Cricova şi nişte săli frumoase sunt, stilizate, individualizate: Casa Mare, Sala Marină, Sala Vânătorului şi Sala Principală (căutăm pe Google imagini şi ne bucurăm). Cineva m-ar întreba de ce scriu despre săli dacă contează şampania?! Păi de ce să scriu desper şampanie dacă şi aşa-i clar că ea acolo este, foarte multă. Sunt exemplare din toată lumea, mai este o sticlă din Israel care e mai bătrână decât statul lor.

Vinuri din Cricova


Comentarii

7 Responses to Beciurile din Cricova

  1. Dan Belibov spune:

    Şi apropo, am uitat, succese în continuare, iar la finele articolului daca e posibil măcar cîteva poze mai mici, dar frumoase, sper ca numi doresc prea multe ;).

  2. Dan Belibov spune:

    Am fost acolo de cîteva ori, dar menţionez că în acest articol am aflat see you mult mai multe lucruri noi, cred ca acolo ai ce descoperie de fiece dată. Apropo, degustaţie nu v-au propus?

  3. Olivia Chitaica spune:

    Imi doresc mult sa o calatorie pe la Cricova, ce frumos!

Lasă un răspuns