Interfaţa web în viaţa reală. Checkbox şi user experience.

Un checkbox reprezintă un element de interactivitate. Se consideră selectat acel checkbox asupra căruia a fost efectuată o acţiune. Pentru dispozitive desktop acţiunea se numeşte click, pentru dispozitive touch acţiunea se numeşte tap.

În exemplul de mai jos avem două checkbox-uri, utilizatorul trebuia să BIFEZE una dintre variante. Ce a făcut în schimb? A tăiat cu markerul varianta incorectă. Precizez că acolo este sos picant.

checkbox-in-viata-reala

 Un exemplu asemănător este buletinul de vot. Se consideră valid votul dacă ştampila este pusă nu neapărat în spaţiul pentru ştampilă dar chiar şi pe logo-ul sau pe numele candidatului. Nu ştiu sigur cum a evoluat acest proces şi dacă au existat perioade când ştampila pusă pe logo-ul partidului nu era validă, dar cred că intenţia utilizatorului, în astfel de situaţii, mereu a fost clară şi s-a ajuns la acceptarea oricărei variante.

sector-sau-judet-subliniat-sau-taiat

Alt exemplu este orice formular oficial unde există următoarea secţiune: judeţ/sector sau B.I./C.I., unele persoane subliniază varianta corectă, alte persoane taie varianta incorectă, lăsând neatinsă varianta corecă. Voi cum procedaţi în astfel de situaţii?


Comentarii

Lasă un răspuns