Blogger offline: Sheriff, Zimbru şi vama ПМР

Suporterii Zimbru Chisinau la Sheriff Tiraspol

Azi voi povesti despre Alexei: băiat din Chişinău, student la ASEM, scrie un blog despre sport. Evident că blogurile despre sport mai mult sunt dedicate fotbalului, jocul preferat pentru întreaga Europă, dar Alex la noi e „evrapeiskii pareni”, de la oraş. El doar scrie despre sport, adică despre fotbal, dar nu-l practică. Cel mai mare succes în sport l-a avut atunci când a scris la tastatură 460 caractere într-un minut.

Totul s-a întâmplat într-o sâmbătă, mai precis pe 6 august 2011. Alexei s-a trezit pe la vreo 10 pentru că a stat pe Mail.ru Agent cu Grişa şi au scărpinat limbile (degetele) până la 3 dimineaţa, nu demult au făcut schimb de link-uri în blogroll aşa că deja se consideră buni prieteni. Alexei a întins mâna până la laptop, l-a deschis şi a apăsat butonul „Start”. S-a ridicat din pat, şi-a făcut o cafea tare şi a revenit la laptop să vadă dacă Sergiu e online… A avut noroc, acela deja era cu messengerul aprins şi flirtuia cu o fată de la Buiucani.

Alex: Serîi, eşti gata?
Serioga: Demult, stăi să mă dagavaresc cu padruga de o pragulcă, îmbrac sportivka şî es.
Alex: Wai, tormozăşti! Eu încă cofe nam băut da tu deam tei razganit. Flagu l-ai luat?
Serioga: Da, numa cîi boţît.
Alex: Kakaia razniţa? Eu caroce mă îmbrac, ne întîlnim la 1 în faţî la Unic.
Serioga: Davai!

Zis şi făcut, ora 13.05 şi băieţii deja stau în faţa la Moldtelecom, pe o bancă, cu 2 sticle de bere Chişinău în mână, se relaxează. În scurt timp au luat-o pe jos spre Gara Auto. Ajungând, şi-au cumpărat bilet la rutiera Chişinău – Varniţa care pleacă la 15.20. Timp mai este mult dar băieţii aud cum stomacul le dă de ştire că cafeaua deja s-a absorbit, mai trebuie ceva de aruncat pentru digestie. Au cumpărat câte-un Hot Dog, o sticlă de „Buratino” 1,5 L şi au luat prânzul.

Ora 15.00, rutiera spre Varniţa deja e în gară, băieţii au intrat să-şi ocupe 2 locuri mai bune. În 20 minute rutiera a pornit spre Varniţa şi la 17.10 deja erau în sat. Aici i-am întâlnit eu, i-am încărcat în maşină şi-am pornit spre Tiraspol, peste 2 ore începe meciul Sheriff – Zimbru. Biletele cu preţul de 8 ruble le-am procurat din timp de la Transtelecom din Bender aşa că tot era sub control.

Am ajuns la vama transnistreană, ca să nu pierdem timpul pe registrare, cu 100 metri înaite de vamă băieţii au coborât şi au luat-o pe jos printr-un şantier abandonat unde pe timpuri comuniştii construiau depou pentru troleibuze. După ce au ocolit vama, băieţii au urcat în maşină şi până la Tiraspol n-am avut nici o oprire.

La meci Sergiu a dat să scoată drapelul Republicii Moldova, după ce l-am dumnezeit cu vreo două cuvinte necenzurate, i-am arătat că împrejur sunt doar suporteri a echipei Sheriff. Sergiu s-a calmat, Alexei a scos aparatul foto, un Nikon Coolpix S220 roz, să facă nişte poze pentru blog. Sheriff a câştigat cu scorul 2:1, la ieşire Alexei dezamăgit a început să strige ceva gen „Zimbru Campioni”.

– Închide gura boule! – Îi zic eu – Vrei să nu ajungi acasî?
– Da ladna paliubomu ei o biruit, aşa cî lii pofig de noi.
– Serioja, hai mai repede la maşînă pînă kamikadză aista n-o făcut vreun cîcat. Kstati, biletu e 8 ruble pridnestrovskie aşa cî trebu să-mi daţ 10 lei de fiecare.
– Haraşo, la maşînă îţ dăm.

Seara băieţii au rămas la mine. Sergiu la computerul meu se joacă în Dota iar Alexei şi-a scos laptopul din geantă şi-a început să scrie pe blog despre meciul de azi: critică, emoţii, acuzări, mai pe scurt nimic nou. Eu stau cu faţa-n laptop, ascult BUG Mafia şi comunic prin skype cu nişte fete. Primesc un mesaj de la Alexei, era link-ul de la proaspătul articol, ridic capul, mă uit la el: Alexei concentrat trimite link-ul colegilor de la ASEM plângându-se că tot e cumpărat în Moldova asta, dar în Transnistria „tembolee”.

N-am mai dormit toată noaptea. Dimineaţa băieţii au urcat în prima rutieră spre Chişinău ca să ajungă acasă şi Aleoşa să doarmă o bucată de zi. Sergiu nu, el la 12.00 are întâlnire cu fata de la Buiucani.


Comentarii

2 Responses to Blogger offline: Sheriff, Zimbru şi vama ПМР

  1. Mr.Vitalie spune:

    Faza cu vama e tare! tin minte cind am facut asta cu tine 😀

  2. Mr.Vitalie spune:

    In ce stare ajung blogerii cind nu au ocupatie)) Deosebire de Chisinau, suporterii altor echipe sunt liberi de a-si sustine echipele favorite.. simbata am fost la dacia-tiraspol si erau suporteri din tiraspol care sustineau echipa si incurajau… politia si fanii dacilor nu au fost deloc agresivi ci au reactionat civilizat..

Lasă un răspuns