Let’s Be Cops – StandUp de lung metraj

Filmat în numai două luni şi cu un buget aproape 20 de milioane de dolari, filmul „Let’s Be Cops” cu uşurinţă întrece majoritatea comediilor filmate în ultimii ani, datorită actorilor geniali: Jake Johnson şi Damon Wayans Jr. şi datorită regizorului Luke Greenfield, care a încercat să producă o artă, şi nu pur şi simplu să scoată bani.

Trebuie să recunoaştem că filmul a avut succes inclusiv datorită valului de filme despre poliţiştii americani, cum ar fi „21 Jump Street” şi „22 Jump Street”. Ori noile filme la această temă ne fac să ne amintim nostalgic de filmele „Rush Hour” şi „ad Boys”?!

lets-be-cops

Conform scenariului, doi prieteni au vrut să se distreze, au îmbrăcat haine de poliţişti şi într-un moment, când au exagerat cu glumele, s-au trezit într-o altă lume, plină de urmăriri, spionaj şi pericol. Curios este faptul că scenariştii nu numai au creat povestea, injectând în ea glume, dar au încercat să-i dea şi sens filmului. Ryan şi Justin nu încearcă pur şi simplu să mintă lumea naivă folosind hainele de poliţişti, ei de fapt caută să se ascundă de la propria viaţă, lipsită de realizări. Legătura dintre locul de muncă a lui Justin şi peripeţiile în care a nimerit el este una reuşită. Mă simţeam mândru şi inspirat în acel moment când, în sala de şedinţă unde Justin a insistat să-i fie aprobat jocul, a intrat poliţia şi acţiunea s-a transformat într-un epizod din joc. Cudat lucru, deoarece de fiecare dată când mă uit la un film, realizez că este doar film, nu bocesc la Hatico, nu mi-e frică când mă uit la filme de groază etc., însă unele momente totul mă fac să cred.

Cât de bună nu ar fi povestea, totuşi aceasta este previzibilă şi puţin primitivă, happy end-ul este banal, prostia omenească prea accentuată etc. M-a bucurant într-un mod faptul că personajele sunt cam prostuţe, am profitat de moment să îmi dau facepalm-uri şi să mă simt mai deştept.

Minusuri

Uneori glumele erau proaste, alteori nu ştiau să se oprească în momentul culminant, astfel gluma bună se transforma în una proastă şi lungă. Filmul a fost realizat într-o perioadă record, din acest motiv au fost comise mai multe greşeli, despre care puteţi citi pe internet.

Plusuri

Muzică bună, acţiunea, morala din film şi finalul care, cum am spus mai devreme, m-a făcut să cred. După ce m-am uitat la film, am citit despre el şi am aflat că majoritatea actorilor sunt de fapt StandUp-eri şi că unele dialoguri le alcătuiau chiar în timpul filmărilor. Aceasta cred că este cel mai pozitiv detaliu din film.

Concluzii

Filmul merită văzut, bineînţeles că într-o gaşcă, acasă sau la cinema. Sigur filmul va fi pe placul adolescenţilor, celelalte categorii de vârste nu ştiu cum vor reacţiona la film, dar sigur se vor uita până la capăt ca să vadă totuşi deznodământul. La un buget de 17 milioane de dolari, producătorii au avut de câştigat de şapte ori mai mulţi bani. Cred că înţelegeţi despre ce vreau să spun, nu? Exact, aşteptăm partea a doua!


Comentarii

Lasă un răspuns