Admitere în România 2013 – 2014

IMPORTANT: Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de admitere!
Citeşte: Cum strângi dosarul pentru studii în România într-o singură zi!
VIZĂ pentru cei admişi: Aici sunt informaţii despre vize pentru elevi şi studneţi şi însoţitori
V-am scris nişte SFATURI pentru cei admişi şi încă: Cum să-ţi strângi toate actele pentru VIZĂ într-o zi.
Competenţele consulatelor după raioane: La ce consulat depui actele!!!
Grup de Facebook cu întrebări şi răspunsuri: Admitere în România: acte necesare, locuri, burse etc.
Elevii şi studenţii admişi pot să se alăture grupurilor corespunzătoare localităţilor unde urmează să studieze: Bucureşti Petroşani Craiova Ploieşti Târgu Mureş Baia Mare Timişoara Oradea Constanţa Sibiu Braşov Iaşi Cluj-Napoca
Pentru a deschide fişierele ataşate aveţi nevoie de: WinRARAdobe ReaderMicrosoft Office sau OpenOffice.

Lista provizorie pentru studenţii admişi în sesiunea 2

Lista provizorie a candidatilor de origine etnica romana din Republica Moldova, care au fost admisi ca bursieri ai statului roman la studii universitare de licenta in invatamantul de stat din Romania, incepand cu anul universitar 2013-2014, sesiunea a II-a (sursa: www.edu.ro):
DESCARCĂ LISTA PROVIZORIE A STUDENŢILOR ADMIŞI ÎN SESIUNEA 2

ANUNT – Toti candidatii admisi detinatori de Diploma de Bacalaureat emisa in R Moldova, sunt rugati sa prezinte la
Universitate, la inscriere, Adeverinta de Autenticitate a Diplomei emisa de Ministerul Educatiei din R. Moldova

Locuri rămase libere – Sesiunea 2 de admitere

1. Descarcă arhiva de pe http://www.edu.ro/index.php/articles/20405;
2. Deschide „Anexa 1 – locuri ramase r moldova 2013.pdf” şi alege-ţi locul la care vrei să aplici;
3. Completează „Formular de inscriere la concurs pt locurile libere.pdf” (descarcă model completat);
4. Formularul cu noile opţiuni poate fi transmis la numărul de fax: 0040-21-312 49 04 sau pe adresa de e-mail: admitere2moldova@medu.edu.ro, până luni (inclusiv), 09.09.2013, orele 16:00.

Candidații pentru studii universitare de licenţă care nu au fost admişi, şi care nu se regăsesc pe listele afişate pe site-ul ministerului, pot opta pentru locurile rămase neocupate din oferta iniţială.

Această redistribuire se referă doar la candidaţii care şi-au depus dosarele la misiunile diplomatice ale României din Bălţi, Chişinău şi Cahul, conform prevederilor Metodologiei de şcolarizare a românilor de pretutindeni, începând cu anul universitar 2013-2014.

ATENŢIE: la turul 2 de admitere NU POT ALPLICA persoanele care NU AU APLICAT la primul tur de admitere şi candidaţii care au fost admişi din primul tur dar nu le place locul unde au intrat

VIZE pentru elevi şi studenţi admişi în România

Lista PROVIZORIE a cetăţenilor din Republica Moldova admişi la studii UNIVERSITARE de licenţă în România pentru anul universitar 2013-2014

Listele provizorii ale tinerilor de origine etnică română și a cetăţenilor români cu domiciliul în Moldova, admişi ca bursieri ai statului român la studii universitare de licenţă în învăţământul de stat din România, începând cu anul universitar 2013 – 2014 (sursa: www.edu.ro):

DESCARCĂ LISTA PROVIZORIE A STUDENŢILOR ADMIŞI LA STUDII ÎN ROMÂNIA

Rezultatele admiterii elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a de liceu în România, an şcolar 2013-2014

Rezultatele admiterii elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a de liceu în România pentru anul şcolar 2013 – 2014. Informaţie preluată de pe siteul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Iași:Descarcă:
REPARTIZAREA ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA 8 AUGUST 2013

Descarcă varianta finală (după transferuri):
REPARTIZAREA ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA 20 AUGUST 2013

Perioada de depunere a dosarelor 2013 – 2014

(Deschide conţinut)

Metodologia de admitere 2013 – 2014

(Deschide conţinut)

Acte necesare pentru admitere (studii universitare):

(Deschide conţinut)

Acte necesare pentru ciclul preuniversitar (liceal):

(Deschide conţinut)

Certificat HIV/SIDA

(Deschide conţinut)

483 Responses to Admitere în România 2013 – 2014

 1. Mikaela Buzdugan…media ta la Bac este destul de bunain functie de mediile care sunt in Ro.. si cred ca ai sanse sa intri la buget.Nu stiu la drept ce sanse ai…da la restu poti sa incerci…

  • Marina Gusan spune:

   Mihaita Scutari, ea a terminat liceul in Moldova, iar pentru admiterea la universitate in Romania pentru cei cu liceul in MD nu conteaza notele (proaste sau bune) pe care le au romanii la BAC. Avand in vedere faptul ca admiterea pentru cei cu bacalaureatul in MD se face in baza unor locuri speciale si nu are nici o legatura cu elevii romani!
   Mikaela, la drept sunt putine locuri, iar media in anii trecuti in majoritatea oraselor era peste 8.50 (aici e "la noroc"). La psihologie sau limbi ai mai multe sanse. La administratie publica s-a intrat si cu medii mai mici (depinde de oras). Desi nu cred ca are rost sa faci o facultate care nu iti place. Daca vrei sa ai mai multa siguranta, poti sa aplici in orase mai putin vizate de moldoveni (mai mici).

 2. Mikaela Buzdugan spune:

  salut…eu acu prima oara vizitez acest sait si prea putin stiu despre STUDII PESTE HOTARE…asa ca am 2intrebari …tinind cont ca anul acesta in RM sa dat prost bacul,noi se va putea intra la buget la o universitate dinRO? si inca ointrebare ..spre exemplu eu am media generala pe 3 ani de liceu 8.25,la bac 7.75,oare pot sa intru la universitate in RO la buget? stiu ca este metodologia…dar poate stii ..la general de la ce medie trec la buget si si daca am sanse.(vreau la sa incerc drept,psihologie,sau limbi) …ajutama te rog…ca sunt confuz…

  • Anul acesta statul Român va oferi locuri la buget pentru cei din Republica Moldova. Rămâne să aplici şi să încerci să intri.

   Nu trebuie să îţi fie frică, este gratis să aplici pentru facultate în România, te costă doar nişte legalizări de acte la notar care e 10 lei fiecare.

   Depune actele şi în Chişinău ca să ştii sigur că ai intrat, dar aplică şi pentru România ca să ai alternativă.

   Ţinând cont de faptul că s-a dat prost BAC-ul anul acesta, ai mai multe şanse să intri cu notele mai mici însă totuşi sunt persoane care au nota la liceu între 9 şi 10, deci, concurenţă există. Cunosc persoane care la fel vor dreptul şi au media la BAC între 7 şi 8 deci aş recomanda să alegi aşa facultăţi şi specializări unde nu este concurenţă mare şi unde se dau mai multe locuri ca să ai şansa să intri acolo.

   Te îndemn să încerci şi munt succes!

 3. Rusu Olga spune:

  am înţeles corect pot să fac masterul cu Taxă la orice facultate ?sau sunt anumite facultăţi?

 4. Rusu Olga spune:

  Salut, Dmitri, uite ca si eu ma aflu intr-o incertitudine ce tine de admitere la programele de master pentru moldoveni dar anume la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi ? poti sa ma ajuti?

  • Dacă ai făcut licenţa în Moldova, la master poţi aplica doar la un loc cu TAXĂ. Nu există locuri la buget pentru studenţi străini, etnici români sau cetăţeni români cu domiciliu în străinătate. Dacă ai cetăţenie şi buletin român atunci ai putea să aplici ca şi ceilalţi români.

 5. Rada Beznos spune:

  salut da cum se calculeaza media pentru admitere la colegiu in rominia?

 6. cite burse/ locuri sunt acordate pentru cei din RM?

 7. Efim Graur spune:

  Salut, pentru indivizii care deja au absolvit o facultate din RM, dar doresc sa mai faca o facultate in Romania, daca in cererea de inscriere o sa indice ca au absolvit o facultate din RM, asta va fi un avantaj sau dezavantaj ? Multumesc

  • Nici avantaj, nici dezavantaj. Mai multe pot să îţi spun: în cerere nici NU există spaţiu în care să indici că ai mai făcut şi facultate.

   NU CONTEAZĂ DELOC facultatea care ai făcut-o în Moldova. Intri pe baza actelor enumerate mai sus: diploma de BAC, foaia matricolă de la fostul tău liceu, etc.

 8. salut ,as vrea sa intreb daca o sa pot sa mai depun odata actele pentru studii,avind in vedere ca am depus anul trecut si nu am reusit(am incercat la drept),si daaca pot trebuie sa fac ceva shimbari in acte sau le depun tot pe acelea fara a schimba ceva???multumesc anticipat

 9. Buna ziua d-le Dmitri. Un liceu foarte bun din Bucuresti recomandat de tine?

 10. Victor Stefan spune:

  bun,daca am media 7 la examenele de absolvire a gimnaziului,pot fi primit la colegiu?

 11. Victor Stefan spune:

  Buna,eu ash dori sa intreb daca am shanse sa intru la colegiu cu media 7 la examen de absolvire a gimnaziului.Multumesc !

 12. buna,dar cum e mai bine sa depui dosarul ca cetatian roman ori moldovean?

 13. Nadia Popescu spune:

  buna, am si eu o intrebare..anul acesta termin liceul in Romania, permisul de sedere expira pe la sfarsitul lui iulie, o sa primesc si certificatul de nastere romanesc dupa 16 iulie,dar nu vreau sami fac buletin romanesc, doar pasaport .dar pe parcurs…intrebarea este: cum as putea intra la o facultate ca si moldovean? cu ce acte? doar cu actele moldovenesti? sau?

 14. Andrei Bodea spune:

  buna. am inteles ca daca vreau sa depun actele la o facultate din bucuresti la contract, trebuie sa depun direct in Bucuresti., nu? nu trebuie sa sustin vreun examen ca orice roman ? p.s nu am resedinta in Romania, doar pasaport roman. Si daca stie cineva cand e perioada de depunere a actelor acolo? si daca contractul e 4000 de ron, achit 2000 , e advarat? merci anticipat :)

 15. Maria Pirau spune:

  salut! pentru studii de masterat in RO, care sunt cinditiile admiterii si ce ar trebui sa contina acesta?

 16. Feodor Carabadjac spune:

  ce criterii se iau in consideratie pentru admitere la colegii?

 17. Mereuta Diana spune:

  Buna! daca am terminat liceul in urma cu 5 ani, iar intre timp am terminat o scoala postliceala in Romania, as avea o sansa sa iau un loc la universitate?

  • Din păcate nu ştiu ce înseamnă această şcoală postliceală. Acolo ai beneficiat de loc bugetar? Ideea este următoarea: statul român oferă un singur loc la buget pentru persoană, iindiferent eşti tu român sau străin. Adică şi românii daăc fac 2 facultăţi trebuie să aleagă una la care să fie la buget, nu au voie două. Dacă tu ai beneficiat până acum de vreun loc de studii gratuit din partea statului Român, atunci presupun că nu poţi aplica. Dar dacă şcoala asta nu este ceva similar cu studiile universitare sau presupune doar studii gratuite sau ai avut loc cu taxă, atunci mai poţi beneficia de un loc la buget în universitate:

   Dacă nu ai buletin, aplici ca cetăţean a Moldovei prin cosulat.

   Dacă ai buletin, aplici direct la universitate.

 18. Feodor Carabadjac spune:

  salut, sunt din R.Moldova , vreau sa intreb vor fi locuri de admis si la colegii sau numai licee?

 19. Bună!Daca am terminat deja un an de universitate,insa imi doresc sa aplic anul acesta pentru a-mi relua studiile in Romania.E posibil sa anexez la dosarul personal lista cu notele care le-am luat aici in primul an?

 20. Vlad Harabari spune:

  da as vrea sa va intreb daca e posibil de depus actele numai cu diploma de la Colegiu fara diploma de BAC?????

 21. Costea Elena spune:

  dac trebuie de recunoscut diploma la Ministerul Educatiei din Romania, nu stiti in cit timp se face si daca e posibil pe cale postala??

 22. Victor Profir spune:

  Salut,
  Am nelamuriri in privinta actelor necesare pentru ciclul preuniversitar(liceu).
  Daca candidatul are nevoie doar de buletin sau e obligatoriu si pasaport?
  Multumesc

  • Dar cum vă imaginaţi că candidatul va trece vama fără paşaport? (indiferent român sau moldovenesc). În caz că nu aveţi nici unul, recomand să-l faceţi pe cel moldovenesc pentru că veţi avea nevoie de el la perfectarea vizei, dar referitor la perioada de depunere a actelor, nu cred că este obligatoriul paşaportul candidatului, acolo e scris ori paşaport ori carte de identitate (adică buletin).

 23. Buna, Dmitri! Cand si unde va aparea lista locurilor in liceele din Romania pentru elevii basarabeni? La cate licee se poate de aplicat dosarul?

  • Listele vor apărea pe această pagină mai târziu, în decursul lunii iulie, nu ştiu nici eu sigur când. Pentru liceu se poate aplica la câte instituţii vreţi, în ordine prioritară, este o anexă cu multe spaţii, acolo treceţi de la prima până la ultima instituţie la care aţi vrea.

 24. Diana Marcu spune:

  salut am si eu o intrebare…care forma medicala pentru admiterea la universitate din romania este valaabila 086/e sau 086/u ?

 25. Costea Elena spune:

  Buna, certificatul de Hiv, daca esti molodvean dar intri ca roman, trebuie sa il faci in MD, sau e posibil sa il faci si in Ro??

 26. Costea Elena spune:

  Buna ziua, daca am buletin romanesc, pot depune actele si in moldova??

 27. Alexandru Ergheledji spune:

  oare e posibil ca cineva, cu o nationalitate diferita de cae moldovedeasca, sa fie admis ?

  • Merge vorba despre ETNIE. Cei din Republica Moldova sunt etnici Români. Există locuri pentru cetăţeni ai Ucrainei, Bulgariei şi altor ţări care sunt etnici Români.

   Am avut un prieten la care părinţii sunt ruşi, el e născut în Moldova, a crescut în Moldova, a învăţat în şcoală cu predare în română dar a fost respins de la studii în România pentru că nu este etnic Român.

 28. Mihaela Cujba spune:

  Inca o intrebare…daca nu-mi convine liceul la care am fost admisa, pot sa ma transfer la oricare altul, chiar daca nu a fost inclus in lista de repartizare a locurilor?

  • Transferul se poate face doar după primul an de studii adică după clasa a 9-a.

   Transferul se poate face doar la o instituţie de stat pentru ca statul să poată achita studiile tale şi doar la o instituţie care are unde să te cazeze (sunt licee fără cămine).

   Tranferul se face doar cu păstrarea profilului.

   Transferul se face în bata regulamentului intern al instituţiei şi doar cu acordul acesteia. Deci, dacă instituţiile unde şi de unde vrei să tre tranferi vor accepta transferul atunci poţi. Dar tranferul este mai simplu pentru universităţi, e mai complicat pentru licee deoarece candidaţii sunt minori deci rămâne să afli detalii de la instituţii, ei sigur îţi vor spune cum se face transferul.

  • Marina Gusan spune:

   Raspuns eronat! Daca liceul nu are o unitate de cazare, elevii admisi in liceul respectiv (moldoveni sau romani) sunt cazati la un camin al altui liceu! Poti sa te transferi si in primul an insa trebuie sa ai motive serioase ( ca nu iti place tie liceul, nu este un motiv serios). Poti sa te transferi la alt profil cu exceptia clasei a 12-a, dar trebuie sa dai diferente. Cel mai usor este sa te transferi in alt oras daca ai rude acolo.

  • Marina Gorgos, posibil ai dreptate. Din păcate nu cunosc mai multe detalii referitor la studii liceale. Mă orientez după textul metodologiei. Dar referitor la unitatea de cazare: dacă statul român a oferit locuri în anumite licee şi s-a gândit să le ofere şi cazare în alte licee. De ce, dacă ar vrea elevul să se transfere, liceele şi-ar bate capul unde să-i caute cazare. Liceul nu este obligat să-l primească dacă vrea să se transfere deci dacă nu are cămin poate să refuze copilul. Dar şi acestea sunt doar presupuneri. Mai bine să se intereseze.

  • Marina Gusan spune:

   De fapt, sunt Marina Gusan :)) Prin 2007 am fost si eu la liceu in ROM care avea camin doar pentru fete, baietii erau cazati la caminul altui liceu. Sora mea a fost admisa in 2008 la un liceu care nu avea camin (la mate-info) si in clasa a 10-a s-a transferat la un liceu de arte (deci la alt liceu si alt profil), care nu avea nici el camin (insa ministerul s-a ocupat de asta in cadrul transferului, oferind posibilitatea de cazare la caminul altui liceu). Sora mea statea cu chirie, insa ideea este ca ministerul a oferit posibilitatea de cazare!
   Faci un lucru bun si incerc si eu sa ii ajut pe viitorii elevi/studenti care vor in Romania, dar nu se obosesc sa citeasca metodologia. Eu scriu doar in cunostinta de cauza…ca din 2007 pana acum am citit sigur de cel putin 10 ori toata treaba aia si am avut multe "ciocniri" cu oameni care conduceau institutii si habar nu aveau ce facilitati ne ofera chiar ei :)))
   Succes mai departe.

 29. Cornel Cornel spune:

  Cind depui documente pentru studii universitare, trebuie sa depui Pasaportul Moldovenesc sa cel Romin?Pentru amindoua(pasap.depuse) esti scutit de taxa de scolarizare in RO, sau sint careva deosebiri?Vreau sa stiu cum e mai bine.

 30. Tatiana Bolea spune:

  Buna! As vrea sa intreb, pentru cetatenii din RM care au cetatenie dubla si adresa de resedinta in Romania si Rm, admiterea se face ca cetatean roman?

  • Dacă ai reşedinţă în România atunci trebuie să aplici DOAR direct la universitate ca orice Român. La consulat nu ai nici-o şansă. Adică ai putea să intri însă se va afla că ai reşedinţă, vei fi obligată să achiţi taxa căminul şi să întorci bursa pe care ai primit-o şi nu vei putea trece la buget. dacă aplici direct la universitate ai şansă să intri la buget şi să primeşti bursă ca şi restu Români.

 31. Mihaela Cujba spune:

  Buna, am si eu o intrebare…in materialul de mai sus scrie ca adeverinta medicala trebuie autentificata de unitatea de invatamint, adica de la scoala unde am invatat sau de intitutia la care urmeaza sa fie prezentata? pentru ca in adeverinta care am primit-o de la spital (Forma nr.086/e ) nu e scris nicaieri despre asta, decit sa indic institutia de invatamint unde vreau sa plec. HELP PLEASE !!!

 32. Aici nu este specificat de pe ce data se pot depune documentele si as vrea sa stiu de pe ce data concret pina pe ce data se pot depune documentele si unde?
  Multumesc anticipat

 33. Anastasia Donos spune:

  Salut, Dmitri eu doresc sa fac studii liceale in Romania, as dori sa te intreb trebue neaparat sa ai Pasaport _

 34. Marina Rusu spune:

  as vrea sa aflu care este metoda de admitere la ciclul II(masterat) in Romania….se depune dosarul prin intermediul ambasadei de la chisinau sau trebuie de depus personal la universitatea din Romania?multumesc anticipat!

  • Din păcate nu există locuri la FĂRĂ TAXĂ pentru absolvenţii ciclului de licenţă din Republica Moldova. Statul Român oferă locuri gratuite doar pentru etnicii români şi cetăţenii români cu domiciliu în străinătate care au Diplomă de Licenţă din România sau din alt stat UE.

   Dacă vrei să faci ciclul de masterat în România, trebuie să mergi direct la universitate şi să aplici conform metodologiei de admitere a facultăţii unde aplici. Locul va fi CU TAXĂ, taxa fiind aceeaşi ca şi pentru cetăţenii români.

 35. Cand va aparea lista cu locuri la facultati pentru cei cu bac in Romania?

 36. Oameni Buni! Cine are lista facultăţilor şi universităţilor la România pentru moldoveni, adică burse
  ; şi dacă cunoaşteţi condiţiile de trai acolo, toate detaiile

 37. Bună, știu că la o bună parte din facultățiile din Romania este cel puțin un examen de admitere, de exemplu la arhitectură: desen liber și desen tehnic. Vreau să știu, și dacă îmi poți răspunde, susțin și candidații din Republica Moldova aceste examene? Și dacă da, atunci cum decurge întregul proces: trecerea ambasadei și examenele propriu-zise? Mulțumesc.

  • Pentru specializările din domeniile de studii universitare de licenţă de educaţie fizică şi sport, teologie, artistic, limbi moderne aplicate, arhitectură şi urbanism, înmatricularea este condiţionată de susţinerea unor probe de aptitudini, locurile fiind distribuite numai celor declaraţi promovaţi la aceste probe, în ordinea descrescătoare a mediei generale. În cazul nepromovării probelor de aptitudini, candidații respectivi pierd locul.

   Explic: dacă eşti considerat ADMIS la arhitectură de exemplu, se anunţă o dată pentru toţi cei admişi, de obicei după începutul semestrului, adică în Octombrie. Tu deja mergi în România, te cazezi, totul bine şi frumos. Apoi mergi la această probă. Dacă o susţii eşti repartizat în grupa pentru Avansaţi sau Începături, în funcţie de rezultat. Dacă candidaţi sunt mai mulţi decât locuri şi ai cel mai prost rezultat eşti dat afară. Nu prea se întâmplă aşa ceva deoarece universităţile admit atâtea persoane câte locuri disponibile au, chiar dacă ai cel mai slab rezultat, oricum rămâi în grupa de începători. Adică tot acest proces este doar o formalitate şi nu trebuie să vă stresaţi.

 38. Cornel Cornel spune:

  Salut Dmtri.Am citeva intrebari la tine.1.Cind este perioada de admitere(2013-2014) pentru studii in Ro, si unde precis?2.Daca am pasaport, trebuie de facut viza numaidecit?3.Daca voi fi admis, va trebui sa trec probe de admitere?

  • 1. Perioada nu a fost anunţată. Nu se ştie zilele exacte când se depun dosarele. Aceasta va fi publicată pe site-ul consulatului şi/sau Ministerului Educaţiei din România şi ulterior pe această pagină. Recomand să urmăriţi pagina şi veţi vedea toate informaţiile necesare.

   2. Dacă ai paşaport şi eşti admis, nu mai ai nevoie de nici o formalitate, doar să vii direct la universitate.

   3. Dacă eşti admis, vii la universitate, depui la departamentul de relaţii cu străinii dosarul cu copii legalizate după certificat naştere, dipolomă de BAC şi mai scrii şi o cerere, te cazezi şi de la o zi de luni mergi la universitate. Atât. În caz să aplici pentru facultatea de educaţie fizică şi sport, ori pentru arte, limbi străine, vei trece un test de capacităţi, în rând cu ceilalţi studenţi.

 39. Trebuie notele din clasa 10 11 12 Aparate sau doar Media Care Sunt in Diploma De Bacalaureat ???

 40. Doina Tataru spune:

  Salut.Fratele meu doreste sa-si continue studiile liceale in Romania.Luind in calcul faptul ca eu deja studiez aici, as putea sa fiu eu insotitorul lui si sa evit problemele cu documentele pentru insotitori, adica cu viza(eu avind permis de sedere)? Multumesc anticipat.

  • Acestea sunt nişte formalităţi care ţin de cei de la cosulat. Teoretic este posibil, la perfectarea vizei trebuie să ataşezi copii după permisul tău de şedere. Ideal dacă mai ataşezi şi alte copii posibile, de exemplu după carnetul de elev/student, ca să vadă la consulat intenţia ta de a merge în România.

   Eu totuşi aş propune ca după ce ştiţi sigur că fratele este admis, şi când se depun dosarele pentru vize, în prima zi să mergeţi acolo şi să întrebaţi dacă este posibil aşa ceva, dacă da, faceţi procura într-o zi şi a doua zi depuneţi, dacă nu, merge părintele.

 41. Anonim spune:

  Buna… am si eu o intrebare, eu vreau sa depun actele la licenta RO ..la conract.. cind trebuie sa le depun o data cu elevii nostri sau cu elevii din RO? Multumesc mult!!!

 42. Cris Ti spune:

  te rog mult sa raspunzi la intrebarile astea:
  1. la ambasada sa vin cu o mapa( cu actelle necesare pentru admitere) sau 3 mape(cu cite un exemplu de acte necesare pentru admitere ?
  2. mapa tre sa fie din hirtie ? sub forma de plic?

  • 1. O singură mapă. În cerere (Anexa 1) completezi acele 3 rânduri în care treci acele trei universităţi şi/sau specializările pentru care vrei să aplici.
   2. Nu trebuie să ai un anumit tip de dosar (mapă), actele le dai câte unul persoanei de la ghişeu, fără nicio mapă.

   Recomand să citeşti metodologia care deja este disponibilă pentru anul şcolar/universitar 2013-2014

 43. Cris Ti spune:

  man…, sanatate, faci un lucru bun !

 44. Marieta Rabei spune:

  buna …am si eu o intrebare :Actele necesare pentru ciclul preuniversitar (liceal) pentru admiterea in romania nu sau schimbat de anul trecut pentruca mam uitat si sunt tot acelea de anul trecut vreau sa stiu sigur daca astea vro fi si anul asta pt scrie 2013-2014..anul de studii????mersi moolt

 45. buna .. am nevoie urgent de ajutorul tau …
  stii cumva daca poate sa depuna la ambasada o alta persoana dosarul pentru admitere la studii universitare in rom?
  multumesc mult

 46. Liuda Guzun spune:

  Am si eu o intrebare…
  doar persoanele care termina liceul pot depune acte p-u studii licenta RO ….sau de examplu eu doresc sa
  fac a doua facultate in RO as putea sa depun si eu actele???????? mersi mult

 47. Buna,
  Nu demult am primit buletin romanesc cu sediu in romania. Anul acesta termin a 12 si vreau sa continui studii la o universitate de medicina din romania. La moment pentru mine apare problema, cum e mai bine sa depun documente la universitate, ca basarabeanca sau romanca? si daca oare mai este posibil? Va rog un sfat pentru ca stau pe dubii.
  Multumesc anticipat

 48. Buna, as vrea sa intreb daca este posibil sa dau dosarul pentru studii in Romania la Balti dar si in acelasi timp direct la universitate pentru a fi sigura ca voi intra? Multumesc.

 49. Buna, am descoperit intamplator pagina ta de internet, cautand ceva pentru lucrarea de licenta pe care o fac pe R.M. Vroiam sa te intreb, pentru ca am vazut mai multe informatii despre admitere, se mai dau locuri pt moldoveni la master? Sau unde as putea sa aflu aceasta informatie? M-am tot uitat pe paginile facultatilor la care mi-as dori sa imi fac masterul, dar multe nu sunt actualizate sau chiar este specificat ca sunt locuri pentru straini CPL si CPV.

Lasă un răspuns