Admitere în România 2013 – 2014

IMPORTANT: Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de admitere!
Citeşte: Cum strângi dosarul pentru studii în România într-o singură zi!
VIZĂ pentru cei admişi: Aici sunt informaţii despre vize pentru elevi şi studneţi şi însoţitori
V-am scris nişte SFATURI pentru cei admişi şi încă: Cum să-ţi strângi toate actele pentru VIZĂ într-o zi.
Competenţele consulatelor după raioane: La ce consulat depui actele!!!
Grup de Facebook cu întrebări şi răspunsuri: Admitere în România: acte necesare, locuri, burse etc.
Elevii şi studenţii admişi pot să se alăture grupurilor corespunzătoare localităţilor unde urmează să studieze: Bucureşti Petroşani Craiova Ploieşti Târgu Mureş Baia Mare Timişoara Oradea Constanţa Sibiu Braşov Iaşi Cluj-Napoca
Pentru a deschide fişierele ataşate aveţi nevoie de: WinRARAdobe ReaderMicrosoft Office sau OpenOffice.

Lista provizorie pentru studenţii admişi în sesiunea 2

Lista provizorie a candidatilor de origine etnica romana din Republica Moldova, care au fost admisi ca bursieri ai statului roman la studii universitare de licenta in invatamantul de stat din Romania, incepand cu anul universitar 2013-2014, sesiunea a II-a (sursa: www.edu.ro):
DESCARCĂ LISTA PROVIZORIE A STUDENŢILOR ADMIŞI ÎN SESIUNEA 2

ANUNT – Toti candidatii admisi detinatori de Diploma de Bacalaureat emisa in R Moldova, sunt rugati sa prezinte la
Universitate, la inscriere, Adeverinta de Autenticitate a Diplomei emisa de Ministerul Educatiei din R. Moldova

Locuri rămase libere – Sesiunea 2 de admitere

1. Descarcă arhiva de pe http://www2.edu.ro/index.php/articles/20405;
2. Deschide „Anexa 1 – locuri ramase r moldova 2013.pdf” şi alege-ţi locul la care vrei să aplici;
3. Completează „Formular de inscriere la concurs pt locurile libere.pdf” (descarcă model completat);
4. Formularul cu noile opţiuni poate fi transmis la numărul de fax: 0040-21-312 49 04 sau pe adresa de e-mail: admitere2moldova@medu.edu.ro, până luni (inclusiv), 09.09.2013, orele 16:00.

Candidații pentru studii universitare de licenţă care nu au fost admişi, şi care nu se regăsesc pe listele afişate pe site-ul ministerului, pot opta pentru locurile rămase neocupate din oferta iniţială.

Această redistribuire se referă doar la candidaţii care şi-au depus dosarele la misiunile diplomatice ale României din Bălţi, Chişinău şi Cahul, conform prevederilor Metodologiei de şcolarizare a românilor de pretutindeni, începând cu anul universitar 2013-2014.

ATENŢIE: la turul 2 de admitere NU POT ALPLICA persoanele care NU AU APLICAT la primul tur de admitere şi candidaţii care au fost admişi din primul tur dar nu le place locul unde au intrat

VIZE pentru elevi şi studenţi admişi în România

Lista PROVIZORIE a cetăţenilor din Republica Moldova admişi la studii UNIVERSITARE de licenţă în România pentru anul universitar 2013-2014

Listele provizorii ale tinerilor de origine etnică română și a cetăţenilor români cu domiciliul în Moldova, admişi ca bursieri ai statului român la studii universitare de licenţă în învăţământul de stat din România, începând cu anul universitar 2013 – 2014 (sursa: www.edu.ro):

DESCARCĂ LISTA PROVIZORIE A STUDENŢILOR ADMIŞI LA STUDII ÎN ROMÂNIA

Rezultatele admiterii elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a de liceu în România, an şcolar 2013-2014

Rezultatele admiterii elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a de liceu în România pentru anul şcolar 2013 – 2014. Informaţie preluată de pe siteul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Iași:Descarcă:
REPARTIZAREA ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA 8 AUGUST 2013

Descarcă varianta finală (după transferuri):
REPARTIZAREA ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA 20 AUGUST 2013

Perioada de depunere a dosarelor 2013 – 2014

(Deschide conţinut)

Metodologia de admitere 2013 – 2014

(Deschide conţinut)

Acte necesare pentru admitere (studii universitare):

(Deschide conţinut)

Acte necesare pentru ciclul preuniversitar (liceal):

(Deschide conţinut)

Certificat HIV/SIDA

(Deschide conţinut)

Comentarii

483 Responses to Admitere în România 2013 – 2014

  1. Mihaela Cujba spune:

    Buna, am si eu o intrebare…in materialul de mai sus scrie ca adeverinta medicala trebuie autentificata de unitatea de invatamint, adica de la scoala unde am invatat sau de intitutia la care urmeaza sa fie prezentata? pentru ca in adeverinta care am primit-o de la spital (Forma nr.086/e ) nu e scris nicaieri despre asta, decit sa indic institutia de invatamint unde vreau sa plec. HELP PLEASE !!!

  2. Aici nu este specificat de pe ce data se pot depune documentele si as vrea sa stiu de pe ce data concret pina pe ce data se pot depune documentele si unde?
    Multumesc anticipat

  3. Anastasia Donos spune:

    Salut, Dmitri eu doresc sa fac studii liceale in Romania, as dori sa te intreb trebue neaparat sa ai Pasaport _

  4. Marina Rusu spune:

    as vrea sa aflu care este metoda de admitere la ciclul II(masterat) in Romania….se depune dosarul prin intermediul ambasadei de la chisinau sau trebuie de depus personal la universitatea din Romania?multumesc anticipat!

    • Din păcate nu există locuri la FĂRĂ TAXĂ pentru absolvenţii ciclului de licenţă din Republica Moldova. Statul Român oferă locuri gratuite doar pentru etnicii români şi cetăţenii români cu domiciliu în străinătate care au Diplomă de Licenţă din România sau din alt stat UE.

      Dacă vrei să faci ciclul de masterat în România, trebuie să mergi direct la universitate şi să aplici conform metodologiei de admitere a facultăţii unde aplici. Locul va fi CU TAXĂ, taxa fiind aceeaşi ca şi pentru cetăţenii români.

  5. Cand va aparea lista cu locuri la facultati pentru cei cu bac in Romania?

  6. Oameni Buni! Cine are lista facultăţilor şi universităţilor la România pentru moldoveni, adică burse
    ; şi dacă cunoaşteţi condiţiile de trai acolo, toate detaiile

  7. Bună, știu că la o bună parte din facultățiile din Romania este cel puțin un examen de admitere, de exemplu la arhitectură: desen liber și desen tehnic. Vreau să știu, și dacă îmi poți răspunde, susțin și candidații din Republica Moldova aceste examene? Și dacă da, atunci cum decurge întregul proces: trecerea ambasadei și examenele propriu-zise? Mulțumesc.

    • Pentru specializările din domeniile de studii universitare de licenţă de educaţie fizică şi sport, teologie, artistic, limbi moderne aplicate, arhitectură şi urbanism, înmatricularea este condiţionată de susţinerea unor probe de aptitudini, locurile fiind distribuite numai celor declaraţi promovaţi la aceste probe, în ordinea descrescătoare a mediei generale. În cazul nepromovării probelor de aptitudini, candidații respectivi pierd locul.

      Explic: dacă eşti considerat ADMIS la arhitectură de exemplu, se anunţă o dată pentru toţi cei admişi, de obicei după începutul semestrului, adică în Octombrie. Tu deja mergi în România, te cazezi, totul bine şi frumos. Apoi mergi la această probă. Dacă o susţii eşti repartizat în grupa pentru Avansaţi sau Începături, în funcţie de rezultat. Dacă candidaţi sunt mai mulţi decât locuri şi ai cel mai prost rezultat eşti dat afară. Nu prea se întâmplă aşa ceva deoarece universităţile admit atâtea persoane câte locuri disponibile au, chiar dacă ai cel mai slab rezultat, oricum rămâi în grupa de începători. Adică tot acest proces este doar o formalitate şi nu trebuie să vă stresaţi.

  8. Cornel Cornel spune:

    Salut Dmtri.Am citeva intrebari la tine.1.Cind este perioada de admitere(2013-2014) pentru studii in Ro, si unde precis?2.Daca am pasaport, trebuie de facut viza numaidecit?3.Daca voi fi admis, va trebui sa trec probe de admitere?

    • 1. Perioada nu a fost anunţată. Nu se ştie zilele exacte când se depun dosarele. Aceasta va fi publicată pe site-ul consulatului şi/sau Ministerului Educaţiei din România şi ulterior pe această pagină. Recomand să urmăriţi pagina şi veţi vedea toate informaţiile necesare.

      2. Dacă ai paşaport şi eşti admis, nu mai ai nevoie de nici o formalitate, doar să vii direct la universitate.

      3. Dacă eşti admis, vii la universitate, depui la departamentul de relaţii cu străinii dosarul cu copii legalizate după certificat naştere, dipolomă de BAC şi mai scrii şi o cerere, te cazezi şi de la o zi de luni mergi la universitate. Atât. În caz să aplici pentru facultatea de educaţie fizică şi sport, ori pentru arte, limbi străine, vei trece un test de capacităţi, în rând cu ceilalţi studenţi.

  9. Trebuie notele din clasa 10 11 12 Aparate sau doar Media Care Sunt in Diploma De Bacalaureat ???

  10. Doina Tataru spune:

    Salut.Fratele meu doreste sa-si continue studiile liceale in Romania.Luind in calcul faptul ca eu deja studiez aici, as putea sa fiu eu insotitorul lui si sa evit problemele cu documentele pentru insotitori, adica cu viza(eu avind permis de sedere)? Multumesc anticipat.

    • Acestea sunt nişte formalităţi care ţin de cei de la cosulat. Teoretic este posibil, la perfectarea vizei trebuie să ataşezi copii după permisul tău de şedere. Ideal dacă mai ataşezi şi alte copii posibile, de exemplu după carnetul de elev/student, ca să vadă la consulat intenţia ta de a merge în România.

      Eu totuşi aş propune ca după ce ştiţi sigur că fratele este admis, şi când se depun dosarele pentru vize, în prima zi să mergeţi acolo şi să întrebaţi dacă este posibil aşa ceva, dacă da, faceţi procura într-o zi şi a doua zi depuneţi, dacă nu, merge părintele.

  11. Anonim spune:

    Buna… am si eu o intrebare, eu vreau sa depun actele la licenta RO ..la conract.. cind trebuie sa le depun o data cu elevii nostri sau cu elevii din RO? Multumesc mult!!!

  12. Cris Ti spune:

    te rog mult sa raspunzi la intrebarile astea:
    1. la ambasada sa vin cu o mapa( cu actelle necesare pentru admitere) sau 3 mape(cu cite un exemplu de acte necesare pentru admitere ?
    2. mapa tre sa fie din hirtie ? sub forma de plic?

    • 1. O singură mapă. În cerere (Anexa 1) completezi acele 3 rânduri în care treci acele trei universităţi şi/sau specializările pentru care vrei să aplici.
      2. Nu trebuie să ai un anumit tip de dosar (mapă), actele le dai câte unul persoanei de la ghişeu, fără nicio mapă.

      Recomand să citeşti metodologia care deja este disponibilă pentru anul şcolar/universitar 2013-2014

  13. Cris Ti spune:

    man…, sanatate, faci un lucru bun !

  14. Marieta Rabei spune:

    buna …am si eu o intrebare :Actele necesare pentru ciclul preuniversitar (liceal) pentru admiterea in romania nu sau schimbat de anul trecut pentruca mam uitat si sunt tot acelea de anul trecut vreau sa stiu sigur daca astea vro fi si anul asta pt scrie 2013-2014..anul de studii????mersi moolt

  15. buna .. am nevoie urgent de ajutorul tau …
    stii cumva daca poate sa depuna la ambasada o alta persoana dosarul pentru admitere la studii universitare in rom?
    multumesc mult

  16. Liuda Guzun spune:

    Am si eu o intrebare…
    doar persoanele care termina liceul pot depune acte p-u studii licenta RO ….sau de examplu eu doresc sa
    fac a doua facultate in RO as putea sa depun si eu actele???????? mersi mult

  17. Buna,
    Nu demult am primit buletin romanesc cu sediu in romania. Anul acesta termin a 12 si vreau sa continui studii la o universitate de medicina din romania. La moment pentru mine apare problema, cum e mai bine sa depun documente la universitate, ca basarabeanca sau romanca? si daca oare mai este posibil? Va rog un sfat pentru ca stau pe dubii.
    Multumesc anticipat

  18. Buna, as vrea sa intreb daca este posibil sa dau dosarul pentru studii in Romania la Balti dar si in acelasi timp direct la universitate pentru a fi sigura ca voi intra? Multumesc.

  19. Buna, am descoperit intamplator pagina ta de internet, cautand ceva pentru lucrarea de licenta pe care o fac pe R.M. Vroiam sa te intreb, pentru ca am vazut mai multe informatii despre admitere, se mai dau locuri pt moldoveni la master? Sau unde as putea sa aflu aceasta informatie? M-am tot uitat pe paginile facultatilor la care mi-as dori sa imi fac masterul, dar multe nu sunt actualizate sau chiar este specificat ca sunt locuri pentru straini CPL si CPV.

Lasă un răspuns