Orange PrePay: planul tarifar Prietenii vs. Numere Preferate

planul tarifar Prietenii vs Numere Preferate

Sursa: Orange.md

Această ştire nu face parte dintre cele mai fresh, are ceva timp cât circulă din gură-n gură. Cred că a trecut mai mult de un an de când a apărut planul tarifar Prietenii la Orange PrePay. Mă aşteptam la ceva schimbări din partea companiei Orange, cine ştie, poate vor observa eroarea care-am observat-o eu. Zilele acestea mi-am amintit de descoperirea mea, am intrat pe site şi nici o schimbare, deci am hotărât să scriu despre asta.

Este vorba despre o prostie în stabilirea preţurilor la planul tarifar Prietenii şi la Numerele Preferate. Orange ne spune că „Cu serviciul Numere Preferate comunicaţi cu familia şi prietenii la un tarif redus adică mai ieftin decât cu celelalte persoane din reţea. Aşa era până nu a apărut planul tarifar Prietenii la care preţurile sunt mult mai scăzute decât la celelalte planuri tarifare. Cu „Prietenii” beneficiăm de apeluri către utilizatorii aceluiaşi plan tarifar la preţ de 60 bani/minut şi de mesaje SMS la preţ de 30 bani. Cu cele 3 numere preferate putem comunica la fel cu 60 bani/minut însă mesajele SMS costă 40 bani.

Cred că aţi reuşit să depistaţi eroarea, rămâne să ghicim, dacă cele 3 numere preferate cu care comunic au, la fel ca şi mine, planul tarifar Prietenii, cât mă costă să le scriu un SMS, 30 bani (la preţul planului tarifar) sau 40 bani (spre numerele preferate)? Şi dacă la acest plan tarifar preţurile sunt atât de scăzute, atunci pe mine nu mă avantajează să am numere preferate deloc şi deci  promisiunea celor de la Orange că cu Numerele Preferate vom comunica „cu familia şi prietenii la un tarif redus” nu mai e valabilă? Dacă e aşa, atunci de ce pe site-ul oficial nu e specificată această informaţie?

Atunci când a apărut acest plan tarifar şi când am observat farsa, am telefonat un consultant Orange, i-am explicat ce mă deranjează, am auzit în răspusns „O secundă!” apoi am aşteptat 8 minute ascultând voci din încăpere, discuţii a consultantului care mă deservea cu alţi consultanţi, după acele discuţii domnişoara s-a întors şi mi-a explicat că prioritate au Numerele Preferate aşa că mă va costa mai scump să trimit un SMS Numerelor Preferate decât altor prieteni din acelaşi plan tarifar.

Azi la fel am sunat un consultant să văd dacă au mai prins la minte şi dacă au mai primit această întrebare de la alţii. Şi de data aceasta la fel am auzit „O secundă!” după care am aşteptat mai puţin de un minut, apoi iarăşi mi s-a explicat că Numerele Preferate sunt prioritare. Eu am început să mă revolt şi le-am citat propoziţia de pe site-ul oficial Orange.md unde se spune că cu Numerele Preferate vom comunica la un tarif redus, consultantul a început ceva să-mi demonstreze. Din păcate nu am înregistrat dialogul, acum regret, în schimb îl ţin minte şi-l pot scrie în continuare. Puteţi şi voi să repetaţi această discuţie cu consultantul, să-i scoatem la pensie, însă fiţi atenţi, apelul este taxat cu  1 leu, avere mare. Deci, dialogul:

Co (Consultant): Dacă ştiţi că e mai scump să scrieţi către Numerele Preferate decât către numerele din acelaşi plan tarifar, de ce atunci nu aţi definit numerele preferate din alt plan tarifar?
Eu: Atunci când am definit numerele preferate nici nu exista planul tarifar Prietenii, după ce a apărut, am trecut cu toţii la acest plan tarifar.
Co: Puteţi să scimbaţi numerele preferate, definiţi numere care sunt în alt plan tarifar.
Eu: Cât mă costă să schimb un număr preferat?
Co: 15 lei sau 300 puncte PrePay, dvs. aveţi 720 puncte, puteţi schimba 2 numere.
Eu: Mie nu mi-e convinabil să procedez aşa şi nici să-mi schimb planul tarifar nu-mi convine.
Co: Bla bla bla, la la la, ….. a fost o dată ca-n poveşti….
Eu: Vă mulţumesc, la revedere!
Co: La revedere şi o zi bună, Vă mulţumim că aţi ales Orange!


Comentarii

Lasă un răspuns