Teatrul

Două lumini de-un galben blând
Au tulburat cerul pustiu,
Pentru-a lua, pe primul rând,
Bilete la un teatru viu.

Una zâmbeşte, alta plânge;
Spectacol noaptea,-n stradă,-n vânt.
E despre dragoste şi sânge.
Doi aştri privesc spre pământ.

Râul reflectă silueta
Actorilor din primul plan.
Pe scenă-o atingere discretă
Crează-n public amalgam,

Cresc valuri, tensiunea creşte,
Vântul aruncă-n faţă ger,
Lumea întreagă se roteşte,
Cad luminiţe de pe cer.

De sufletu-i se leagă una,
Cealaltă a ţintit spre ea.
Azi, două inimi, împreună
Au conceput o nouă stea.

La naştere-a primit un nume
Care-i uneşte pe-amândoi,
De-acum şi-n veci li se va spune:
Noi.


Comentarii

7 Responses to Teatrul

 1. cristina graur spune:

  n-am scris poezii in viata mea(de fapt scriu minciuni…a fost o data prin clasa a doua un catren,tin minte ca a fost despre un urs si mure(negre)…cred ca nu a fost geniala 🙂 …bine,sa nu fiu la maxim egoista ajunge despre mine…)!cu siguranta n-am sa abordez latura gramaticala, tehnica, filosofica,etc. doar ceea ce am simtit in timpul „cunostintei” mele cu poezia propriu-zisa!so,about dima’s(muj’s) poetry – e frumoasa poezia (sustin ideea ca zicand despre o poezie ca e frumoasa e cum ar fi sa nu zici nimic)…mi se pare si presupun ca ai o inclinare spre a folosi cat mai des si in orice moment posibil toate cuvintele noi invatate cu scopul de a le memora pentru viitor(nu e rau dar in arta poeziei tale uneori imi par cazute din pod sau lipite de context din lipsa a ceva mai bun,unele cuvinte…spun asta caci am mai citit poezii si articole de ale tale)!Sa trecem la partea buna-in primul rand ideea e foarte buna(poate intr-un fel sau altul chiar si deosebita)si in al doilea ma bucur foarte mult ca ai emotii, ca ai stari, ca ai putere ,ai fantezie,ca … si ca INVETI cuvinte noi si toate aceste imbinandu-se formeaza o arta inedita,autentica, originala si doar a TA!P.S.stimez extrem de mult oamenii care pot face ceva(si mai ales cei care o fac bine) ce nu pot face eu!

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Oooo, Jena, lung şi frumos comentariu (iubeşti şi tu ca şi mie să dai concretizări în paranteze). La cuvintele noi te refereai la „discret”, „amalgam” şi „conceput”? Cred că acestor cuvinte am oferit o atenţie sporită, chiar la momentul când mi-au venit în minte, am deschis DEX ca să analizez sensul fiecărui cuvânt. Până la urmă am găsit chiar cuvintele potrivite şi cred că stau la locul lor. Poate mai am alte imperfecţiuni, urmează să mă criticaţi că STIMEZ scritica constructivă!

   Întradevăr, poate pentru tine arată straniu că EU utilizez unele cuvinte noi pentru mine în poeziile mele, deoarece mă cunoşti şi ştii cum scriu, dar lasă că te deprinzi şi tu, şi eu ===)))))))

   • cristina graur spune:

    da,parantezele si punctele de suspensie sunt favoritele mele!(si iar niste paranteze:-)-le folosim caci ne este frica ca nu vom fi intelesi???sau de ce???).in comentariul tau ai scris un adevar,al meu adevar pentru ca eu nu cred ca e bine scriind o poezie sa te gandesti mult la cuvinte, sa accesezi DEX-ul,sa le acorzi o atentie sporita intr-atat ca sa simta acest fapt cititorul!!!eu am simtit,si asta e adevarat si tu ai recenoscut!!!astept alte poezii!!!P.S.muj i jena odna satana!!!

 2. Eu spune:

  Poezia este plina si nu doar de aspiratii tehnice… versurile duc prin sine un sens profund, adincit in trairile autorului…. Imi place… e o poezie buna, dar daca o mai cizelezi poate deveni una perfecta. succes!

 3. Olivia spune:

  Imi place poiezia,stiu ca Dima se inspira foarte des in dragoste! El scrie din suflet…E MINUNAT!

 4. LiUdZzZ spune:

  wooow… e ceva…. ceva… imi place!!! 😉 🙂 Bravo!

 5. Nicoleta spune:

  mi-a placut mult,e superba poezia,are ce lasa dupa ce e citita.Bravo!

Lasă un răspuns