Clasamentul Eurovision 2011 după gustul meu

Iată c-a trecut şi Eurovision 2011, acum mi-am făcut un playlist unde am aranjat toate piesele din finală în ordinea punctelor acumulate şi le ascult scriind acest articol. Am analizat toate piesele înainte de Eurovision şi după dar nu pot înţelege logica europenilor, sau că rezultatele au fost influenţate mult de situaţia politică, sau că eu chiar nu am nici un auz muzical şi gusturile mele sunt prea depărtate de „standartul” european. Am hotărât să fac un clasament cu piesele care mi-au plăcut mie deoarece nu sunt deacord cu părerea mulţimii:

1. Paradise Oskar – Da Da Dam (Finland), după părerea mea anume acest cântec merită primul loc din mai multe motive: a fost un show cât se poate de simplu şi în acelaşi timp spectaculos, are un glas excepţional şi o piesă de cu sens profund şi plăcut de audiat. (Locul 21 la Eurovision)

2. Nikki & Ell – Running Scared (Azerbaijan), simţeam că Azerbaijan vor avea o piesă tare la Eurovision şi am avut dreptate, e deosebită, romantică, însă n-a destul ca să mă cucerească. (Locul 1 la Eurovision)

3. Eldrine – One More Day (Georgia), după Lordi cu Hard rock hallelujah din 2006 şi maNga cu piesa We Could be the Same din 2010 a început să-mi placă rockul aşa că am rămas cu emoţii pozitive după ce-a evoluat Georgia. (Locul 9 la Eurovision)

4. Loucas Yiorkas Feat Stereo Mike – Watch My Dance (Greece), refrenul în limba greacă mi-a topit inima însă partea interpretată de Stereo Mike a fost teribilă. (Locul 7 la Eurovision)

5. A Friend In London – New Tomorrow (Denmark), toată lumea online vorbeşte că această piesă a fost plagiată, sunt deacord, foarte mult seamănă însă totuşi această variantă mi-a plăcut cel mai mult, chiar şi vocile interpreţilor live au fost la nivel. De data aceasta locul în clasamentul meu coincide cu cel al europenilor. (Locul 5 la Eurovision)

6. Eric Saade – Popular (Sweden), acest mucos se consideră popular? Eu sunt de altă părere, cred că nu are talent băiatul. Piesa e super, bravo compozitorilor, însă din păcate au greşit când au ales cine să interpreteze pisea, pe scenă avea un glas de curcan călcat pe gât. (Locul 3 la Eurovision)

7. Zdob şi Zdub – So Lucky (Moldova), din păcate piesa nu merită un loc mai înalt, chiar şi locul 7 e prea mult pentru această piesă însă pe de altă parte a balanţei sunte şi plusuri: solistul Roman Iagupov are o voce excepţională; energia care-o emană le-a ajutat şi în 2005 cu Bunica bate toba; chestiile de pe cap sunt foarte amuzante. (Locul 12 la Eurovision)

Cu numărul 7 voi încheia clasamentul meu deoarece mai mult nici o piesă nu mi-a plăcut şi evident că nu voi asculta decât pe aceste 7. Un alt motiv pentru care mă opresc la Zdob şi Zdub e dorinţa de a include şi Moldova în clasament aşa că mai departe nu sunt motivat să continui.

Alte păreri despre rezultatele Eurovision sunt binevenite.


Comentarii

5 Responses to Clasamentul Eurovision 2011 după gustul meu

 1. tanyuska spune:

  super imi place mult reprezentatia lui loukas si sterio e cea mai frumoasa piesa !

 2. tanyuska spune:

  imi place melodia greciei e super e o melodie cintata foarte bine de loucas si sterio succese in continuare lui louca ca are o voce nemaipomenita succese

 3. Ana spune:

  Mie nu mi se pare ca cintecul Islandei e banal si plictisitor, mie imi place genul asta, ma linisteste, imi aduce o stare de bine, acum depinde de ce nuzica asculti tu :). La Romania mi-a placut energia pe care au transmis-o, au fost placuti. Ceea ce tine de Anglia, nu m-au impresionat muschii lor, nici nu am atras atentia, ci piesa lor m-a dus cu gindul la anii din generala-nostalgie. Editia de anul trecut, dupa mine, a avut piese mai bune, ccel putin pe multe le ascult si acum, ceea ce nu pot spune de cea de anul asta.

 4. Ana spune:

  Eu nu sunt consider ca Georgia ar trebui sa fie pe locul 3, mi-e nu mi-a placut. Eu in clasament as mai include reprezentantii Marii Britanii, Islandei, Ucrainei si Romaniei, iar pe cei din Suedia si Danemarca i-as exclude. Moldova ramane din motive patriotice 😀

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Ana, mi-a plăcut părerea ta. Cu Suedia sunt şi eu deacord, însă mi-a plăcut motivul la început de cântec. Danemarca are un cântec frumos, însă plagiat, dar oricum îi las aici. Cântecul României nu l-aş adăuga în clasament, nici din motive patriotice, cel al ucrainei poate l-aş pune pe locul 9, dar ce ţine de Islanda şi Marea Britanie, nu pot înţelege motivul pentru care să fie şi ei printre primii, la Islanda cântecul e banal, simplu şi plictisitor, la Marea Britanie in general e de rahat piesa, i-a salvat faptul că au avut mult piar datorită numelui formaţiei lor renumite (de care aud prima dată), ah da, şi muşchii celui negru a hipnotizat fetele. Iată şi părerea mea despre celelalte piese care nu am apucat să le bag în clasament însă despre care merg multe discuţii.

   P.S. Să nu ne uităm la cântecul Angliei înregistrat în studiou dar să ascultăm piesa interpretată la eurovision. Uitaţi-vă ce glasuri răguşite şi urâte au ei… Foarte urât au cântat, mă dor urechile să-i ascult.

Lasă un răspuns