Deschidem video interzis unor useri pe YouTube

Cred că a încercat fiecare să monteze un video din diferite imagini sau crâmpee din home video iar toată această compoziţie să fie sub fonul unei melodii dintre cele mai actuale care răsună la radio. Acei care au încercat să încarce aceste creaţii pe YouTube.com, a observat că astfel de video sunt blocate în unele ţări. Cauza acestei limitări este încălcarea drepturilor de autor, de exemplu majoritatea cîntecelor americane aparţin companiei Sony Music Entertainment, YouTube stimează drepturile de autor şi nu permite nimănui să încarce pe YouTube materiale ce aparţin partenerilor săi (Sony Music Entertainment spre exemplu).

Din cauza blocării materialelor video în unele ţări, apar probleme şi pentru vizitători care vor, sau chiar au nevoie să privească un anumit video. Voi încerca în continuare să descriu nişte metode ju ajutorul cărora vom depăşi aceste restricţii:

1. Video este blocat pentru ţara mea şi nu-l pot vedea:

Soluţie: în adresa la video introduceţi „ss” în faţa cuvântului youtube, apoi daţi Enter! Ar arăta astfel: _http://www.SSyoutube.com/watch?v=Er0SroeoQuY

Automat veţi ajuge pe site saveforum.net unde în câmpul de pe pagină deja va fi adresa la video care dorim să-l privim. În drept cu textul „FLV HQ” va fi un buton, apeşi pe el şi video ca prin minune de seschide mai jos.

Priveste video blocat pe youtube

Măreşte poza, dă click pe ea

Dacă dăm click pe unul dintre link-urile din stânga, putem download-a video de pe YouTube şi să-l privim direct pe computer. Dacă va apărea textul „The download link not found.” încercaţi să daţi click pe butonul albastru, sau ştergeţi www (dacă lipseşte, atunci invers, introduceţi www.) în adresa de la video.

2. Am încărcat un video şi compania Sony Music Entertainment plânge că i-am încălcat drepturile de autor:

Soluţie: Intraţi în „My videos” – găsiţi textul Video blocked in some countries şi daţi click pe View Copyright Info. – click pe I want to learn more about the dispute process şi citiţi atent informaţia de pe pagină. Mergem mai departe, click pe Take me to the dispute form şi aici deja completăm spaţiile necesare. După părerea mea, s-ar putea să scriem vreo minciună acolo unde trebuie să explicăm de ce avem dreptul de a folosi acest video, însă nu scrieţi că sunteţi directorul la compania Sony, nu vor crede, folosiţi ideile de pe pagina precedentă unde v-am zis să citiţi atent.

Dacă administraţia YouTube vor crede minciunilor noastre atunci video va fi vizibil pentru orice user, dacă nu va crede, rămânem cu ceea ce-am avut. Apropo, nu vă temeţi de minciuni, am făcut-o deja, mi-a reuşit, până ce compania Sony nu mi-a bătut la uşă cu chemare în judecată.


Comentarii

Lasă un răspuns