Există dragoste la distanţă?

În acest articol voi scrie despre dragostea la distanţă. Pare a fi o temă complicată pentru unii, alţii însă uşor găsesc răspuns: nu, nu există, ce prostie… Eu sunt de părerea că dragostea la distanţă există, ea poate fi comparată cu un curcubeu: e frumos, când îl vezi apare zîmbet pe buze, cât de rar nu s-ar întâmpla, dar nu-l poţi atinge.

Acei ce zic că dragostea la distanţă e o prostie se împart în două categorii: acei ce n-au iubit şi acei ce iubesc şi n-au simţit distanţă între ei. Nu vreau să-mi impună cineva o altă părere bazându-se pe propria experienţă, nu-i va reuşi, însă încercarea vine n-are.

Zici că ai iubit? V-aţi despărţit din motivul că nu puteţi să vă mai vedeţi? Ţi-a trecut durerea despărţirii? Ai uitat persoana? Eu zic că aceasta n-a fost dragoste. Chiar dacă există un alt motiv care v-a despărţit, fie războiul, fie detenţia sau chiar şi decesul unuia dintre îndrăgostiţi, despre o dragoste adevărată nu-ţi poţi aminti fără lacrimi pe obraz şi durere în inimă…

Persoanele care se iubesc la distanţă ar trebui să posede unele trăsături de caracter, care le va ajuta să trăiască momentele neplăcute din viaţa petrecută la distanţă:

Seriozitate – nu e cea mai importantă dintre trăsături, însă este indispensabilă în momentul când te întâlneşti faţă în faţă cu probleme personale, gândind serios, poţi evita unele momente ruşinoase pentru care vei regreta.

Fidelitate – această calitate e întradevăr necesară pentru a evita acele momente amintite mai sus. Te va chinui conştiinţa, vei regreta mai târziu pentru acele momente când n-ai fost în stare să-ţi controlezi faptele, şi cu timpul nu vei mai fi în stare să ţii în tine acel secret ruşinos, îl vei spune, vei primi o palmă. Există astfel de oameni care sunt numiţi monogami, acei ce nu-şi schimbă partenerul niciodată în viaţă.

Încredere / gelozie – chiar şi eu stau la dubii şi încerc să calculez proporţia între aceste 2 calităţi. Dacă ai multă încredere, pierzi vigilenţa, poţi scăpa din vedere unele etape mai deosebite din viaţa iubitului şi atunci i se va crea o impresie de indiferenţă din partea ta, în acele clipe deosebite va apărea altă persoană care-i va fi sprijin şi se poate ajunge la un sfârşit tragic. Gelozia, la rândul său, e un instrument foarte bun pentru a păstra relaţiile, chiar dacă sună nu prea frumos. Eşti gelos, înseamnă că nu-ţi este indiferent partenerul, înseamnă că există acel sentiment de dragoste între voi, e şi aceasta o părere, dar ce ne facem dacă partenerul e gelos nu din cauza că iubeşte, dar din simplu motiv: că se simte „proprietar”, sau când apar simptome paranoice atunci când iubitul apare pe o poză cu cineva dintre prieteni de sex opus. Aceste două trăsături sunt dubioase însă folosite în proporţii permisibilie, vor servi spre binele relaţiilor voastre.

Optimism şi naivitate – fii cât mai optimist, zâmbeşte, doar cu zâmbet fe faţă  poţi trece de momentele grele. E o trăsătură general recomandabilă, dar nu cred că va fi rău să mai amintim o dată, căci se zice că zâmbetul prelungeşte viaţa. Nu cred că e necesar de descris amănunţit aşa moment ca naivitatea, e destul de menţionat că cât mai naiv eşti, atât mai fericit te simţi.

Dragostea nu apare atunci când doi oamenii se uită unul în ochii celuilalt, ci atunci când amândoi privesc în aceeaşi direcţie. Dacă nu poţi vedea ochii iubitului, nu te mâhni, priveşte la stele, să ştii că privirile voastre se vor intersecta în netul cerului!


Comentarii

3 Responses to Există dragoste la distanţă?

  1. Trudi spune:

    Bine punctat!Bravo!Vreau sa confirm existenta dragostei la distanta. Am iubit de 7 ani de zile, dintre care 3 ne iubim la distanta! Intimplari peste intimplari, doruri la infinit, dar e foarte placut sa stii ca cineva te iubeste si te accepta asa cum esti.

Lasă un răspuns