Fără dispoziţie înseamnă fără prieteni

fara dispozitie inseamna fara prieteni

Ciudat, sunt atât de singur. Sunt singur şi nimeni din lumea „reală” pentru mine nu mai există. Eu mi-am creat o altă lume: mică, incomodă dar a mea. Tot eu am ridicat zidul care mă protejează de lumea reală.

Am nevoie de singurătate, să meditez, apoi să-i dau odihnă „aparatului” meu de meditare. – Aceasta aş vrea acum sau aceasta vrea individul obosit din adâncul trupului meu. De fapt singurătatea e o pierdere a timpului, meditaţie în vid. Creierul îmi şopteşte că trebuie să trăiesc, să deschid uşa micului meu „Vatican” şi să păşesc în lumea mare.

Mă simt singur, îmi sugerez că toată lumea mă ignoră, toţi sunt indiferenţi de ceea ce se petrece în interiorul meu, nimeni nu-mi acordă atenţie. E doar autosugestie, e ceva diferit de realitate, o informaţie aberantă generată de creierul meu defectat.

Stau în faţa laptop-ului, ca de obicei, cu Skype-ul deschis şi văd o mulţime de-a lume online, nu vreau cu nici unul să comunic, nici măcar pe Skype, nu mai vorbesc de o discuţie reală. Nu vreau deoarece sunt supărat pe ei pentru că nimeni nu-mi scrie nici măcar un simplu „Salut!”, cred că nu-i trebuiesc nimănui.

Am desluşit în această listă numele unei persoane, a persoanei cu care-aş prefera să discut mai mult decât cu lumea-ntreagă, pentru că-mi place. Deja simt o durere, e ceva mai mult decât supărarea ce-o simţeam mai devreme.  Nici ea nu-mi scrie, şi ea mă ignoră.

Culmea judecării mele e atunci când ajung să-mi calmez creierul cu informaţie contrarie, generată de acelaşi creier. E cazul: acea persoană priveşte la Skype-ul deschis, mă vede online şi o doare. Ea crede că nu vreau să-i scriu, ea crede că o ignor, ea crede că e singură, ea greşeşte… şi eu greşeam.


Comentarii

5 Responses to Fără dispoziţie înseamnă fără prieteni

  1. Rimma spune:

    Salut.Nu ai incercat sa scrii o povestire sau poate chiar un roman?Imi pare ca ti se va primi.In asa caz toate meditatiile vor avea o directie bine definita. Eu am scris o mica povestire,dar,cu parere de rau, nu stiu daca are o cit de mica valoare.

  2. Inga spune:

    Autosugestie, poţi face orice cu ajutorul ei. Dar nu înseamnă că va fi aşa cum trebuie, că va fi bine, că va fi Real. E bine că şi tu înţelegi asta)
    Nevoie de un mic repaus, oricine poate avea, nu e o problemă. Important să reuşeşti să nu cazi prea adânc.

Lasă un răspuns