Istoria se repetă, trandafirii la putere?

Am stat într-o seară cu un prieten român şi priveam filme documentare despre România şi spre mirarea mea am descoperit nişte lucruri foarte stranii, ar fi asta o simpla coincidenţă? Încerc să restabilesc un pic de istorie pentru a o compara cu ceea ce se petrece la momentul actual în Republica Moldova.

Până în 1989 în România a fost la conducere Nicolae Ceauşescu în fruntea partidului PCR (Partidul Comunist din România):

PCR

Apoi PCR a fost interzis şi la conducere a ajuns Ion Iliescu (comunist şi acesta, căutaţi pe google) în fruntea FSN (Frontul Salvării Naţionale) iar ceva mai târziu s-a divizat în partidele PD-L şi PSD:

În Republica Moldova până în 2009 a fost la conducere Vladimir Voronin în fruntea partidului PCRM (Partidul Comunist din Republica Moldova):

Apoi PCRM a pierdut popularitatea şi a venit la conducere, ce drept nu se ştie pentru cât timp, Marian Lupu (fost comunist) în fruntea partidului PDM (Partidul Democrat din Moldova):

Găsiţi ceva asemănări între istorie şi realitate!
P.S. Frumoşi trandafiri da? Moldovenii mai frumos i-au desenat )


Comentarii

2 Responses to Istoria se repetă, trandafirii la putere?

  1. Dan spune:

    inga nu vad nimic frumoas… stii am o intrebare daka se divide in cite 2 aceasta intimplare va continua, astfel cred ca urmeaza divizarea partidelor care le avem noi formate in inca cite 2… logik asa ar trebui sa fie… mdea pisimist.. inga ne tupi.. nui nimik frumos

Lasă un răspuns