Poliţia a reţinut taximetristul care a agresat sexual o studentă din Bucureşti

A fost reţinut taximetristul care a agresat sexual o studentă din Bucureşti în dimineaţa zilei de 28 februarie. Seara, în data de 9 martie, fata a fost sunată de către poliţia de la secţia 21 din Bucureşti şi a fost anunţată că este reţinut un suspect, să vină la poliţie să confirme că el este agresorul.

Cred că este timpul să recunosc că o cunosc personal pe această studentă, însă nu voi dezvălui personalitatea ei, totuşi taximetristul mai are cunoscuţi care, cine ştie, ar vrea să se răzbune.

Eu tremur, mi-e frică” mi-a scris fata imediat după ce a fost chemată la poliţie. Îmi făceam griji şi eu, am întrebat-o cu ce ajunge aşa târziu până la poliţie, „sper că nu cu taxiul?„. Nu am mai primit răspuns până nu s-a întors de la secţia de poliţie. La ora 01:58 primesc mesaj: „a venit poliţia după mine, tot ei m-au adus la cămin. Au găsit telefonul, şi geanta, pe care a vândut-o cu tot cu cosmetica din ea. Bineînţeles că nu au găsit toate lucrurile, au găsit şi actele, însă buletinul a fost anulat şi trebuie să îmi fac actele din nou. Am recunoscut agresorul, era scârbos. Cum am intrat în sală, am ştiut că este el. Este arestat preventiv pe 24 de ore. Dacă procurorul mâine nu decide arestarea până la proces, va primi arest la domiciliu. El nu are domiciliu stabil aşa că este posibil să-l aresteze. El a recunoscut şi fapta. Faza e că taximetristul nu e de la Speed Taxi, e de la altă companie care au emblema identică„.

taximetrist-retinut-violator

Presupun că mulţi cititori or să sară în capul studentei strigând că aceasta a dat declaraţii false şi vor înjura presa (inclusiv pe mine) că am mediatizat această informaţie fără să fie verificată din mai multe surse. Voi încerca să explic cum şi de ce s-a ajuns până aici.

Întâmplarea a fost una ieşită din comun, ONG-urile au avut nevoie de ajutorul presei, alt fel poliţia nu lua în serios acest caz. Pentru ca articolele de pe site-uri să fie citite, acestea ar trebui să aibă un titlu cât mai strigător. Astfel presa a publicat articolul având sursă numai studenta şocată. Poliţia, văzând că presa solicită de la ei informaţii despre acest caz, s-a apucat de treabă şi în scurt timp infractorul a fost găsit. Până la urmă Speed Taxi a fost în rol de mucenic, jertfind pentru binele tuturor.

Să ne oprim puţin la această companie de taximetrie. Tot în data de 9 martie, dimineaţa, pe pagina de Facebook a firmei Speed Taxi a fost publicat răspuns la scrisoarea din partea ONG-urilor, cam târziu dar totuşi au reacţionat. Răspunsul a fost unul oficial şi bine formulat, doar că un lucru m-a deranjat:

…nu s-a indicat nici zona de plecare în cursă, pentru a se putea verifica dacă s-au formulat comenzi taxi în intervalul orar expus.

În scrisoarea deschisă la adresa Speed Taxi se spune că fata a urcat în taxi din faţa Unirea Shopping Center. Cei de la Speed Taxi spun că nu se precizează nicăieri această informaţie, ei macar au citit scrisoarea?

Tot în acest răspuns se spune că orice plângere trebuia să treacă întâi prin formularul de reclamaţii de pe site şi numai apoi să se facă vreun demers public. Dar ei nu ştiu că poliţia interzice astfel de acţiuni din partea părţii vătămate. Conform poliţiei, studenta nu avea voie singură să caute infractorul, să meargă la locul unde a fost agresată sau în apropierea acestuia, sau să întreprindă orice alte acţiuni.

Multe persoane comentau precum că fata trebuia să dea detalii despre aspectul fizic al taximetristului, însă nimeni nu s-a gândit că, din cauza anchetei, aceste informaţii au fost oferite poliţiei, nu şi presei.

Eu personal consider că Speed Taxi şi-a asumat acest risc în momentul în care nu a întreprins nici o acţiune atunci când pe piaţă a apărut o altă firmă de taximetrie care are logo aproape identic, cu aceleaşi culori şi cu nume asemănător. Am aflat azi că cealaltă firmă nu este înregistrată în Bucureşti ci în Ilfov, dar vine în oraş pentru că scoate mai mulţi bani. Nici de publicitate nu are nevoie atâta timp cât are logo-ul asemănător cu a altei firme care îşi promovează serviciile.

Deoarece procesul de judecată este unul public şi oricine poate să asiste la el, nu mai are rost să ascund numele infractorului, Anghelache Vasile Stelian este numele fostului taximetrist, are 35 de ani. De data aceasta informaţia este de la poliţie deci este sigură.

Declar din numele meu şi a eroinei, care a trecut prin calvar însă, datorită ei, un infractor va fi după gratii: fetelor, dacă vi s-a întâmplat să fiţi în situaţii asemănătoare, nu vă fie frică să declaraţi la poliţie acest lucru, nu vă fie frică să luptaţi. Dacă sunteţi părinţi şi copilul vostru a avut o experienţă similară, mai bine susţineţi-l şi ajutaţi-l să procedeze legal, nu-l izolaţi de societate şi nu învăţaţi copilul să trăiască în frică. Numai bine vă doresc tuturor!


Comentarii

Lasă un răspuns