Mărturia studentei din Bucureşti agresată sexual de un taximetrist de la Speed Taxi

Studenta din București, care va rămâne sub anonimat din motive de securitate, a mărturisit despre privarea de libertate, agresiunea sexuală și tâlhărirea din partea unui șofer de la Speed Taxi București. Aceasta s-a întâmplat în dimineaţa zilei de 28 februarie 2015.

Fetele și femeile apelează la serviciul de taxi tocmai pentru a se simți în siguranță în spațiul public! Este un serviciu contra-cost, șoferul de taxi are obligația să aibă un comportament decent și corect iar compania de taxi are responsabilitatea angajaților săi!

Vă rugăm să citiți mărturia unei studente care a trecut printr-o experiență urâtă cu un șofer de la Speed Taxi. Studenta a ales să povestească tocmai pentru ca alte fete și femei să nu treacă prin trauma prin care ea a trecut și speră că această mărturie le va încuraja și pe altele care au trecut prin experiențe de genul să rupă tăcerea și să-și facă vocea auzită! Doar așa, șoferii de taxi care au un comportament ilegal și imoral, pot fi pedepsiți iar alte fete și femei protejate!

”Vineri, am mers în centrul vechi cu niște prieteni. Era târziu când am ieșit din local și am mers sa mănânc ceva, după care plănuiam să merg acasă. În timp ce mâncam, prietenii mă rugau să mai rămân cu ei, să continuăm distracția. Chiar dacă decizia mea le strica tot cheful, am hotărât totuși că era timpul să merg acasă. De când m-am stabilit în București, foloseam în mare parte Speed Taxi, am mers aproape până la capătul coloanei de taxiuri parcate la marginea străzii să găsesc emblema lor. M-am apropiat de mașină ca să mă asigur că e Speed Taxi și nu altă firmă care are logo asemănător. Am urcat în taxi fericită și cu speranța că voi ajunge repede. Eram obosită și adormită. Am urcat pe bancheta din spate, așa fac mereu, am comunicat adresa și am început să-mi planific activitățile și programul pentru duminică. Nu am vorbit cu taximetristul, a fost o călătorie lejeră, la început. Când am ajuns aproape de casă, am scos 100 de lei și am întrebat cât îi datorez, taximetristul a spus că nu are mărunt și că nu pot plăti cu cardul, ceea ce m-a amuzat. Spunea că trebuie să schimbăm banii sau sa găsim un bancomat, iar în loc să oprească la non-stop, a apăsat pe accelerație.

studenta-agresata-taxi-bucuresti

Credeam că știe el un bancomat sau alt magazin unde pot schimba banii, mă gândeam că poate vrea să întoarcă și nu are cum, dar totuși conștientizam că mă mint singură pe mine. Tot ce îmi amintesc, după scenariile pe care mi-au apărut în fața ochilor, sunt niște case și străduțe înguste, după care a oprit într-un câmp, lângă Lacul Morii. Nu știam atunci ce lac era, am aflat asta abia când am ajuns la poliție.

M-am uitat peste geam și totul era negru în jurul mașinii, nu vedeam lumini, nu vedeam nimic. Atunci a spus că vrea să facem sex, apoi a continuat să spună că vrea și sex oral, a repetat asta de câteva ori. Am reușit să scot telefonul și să sun la 112.

„112, cu ce vă putem ajuta?!” Erau cele mai frumoase cuvinte pe care le puteam auzi atunci, am reușit să spun ”ajutor, taximetristul încearcă să mă violeze!”, iar în clipa următoare acesta mi-a smuls telefonul din mână. El a coborât și a deschis portiera din spate, mi-a blocat ieșirea cu corpul lui și mi-a spus să-i fac sex oral. Eu nu mă mai puteam mișca. A venit lângă mine, pe bancheta din spate. El vorbea, eu nu auzeam și nu vedeam nimic, simțeam doar frica de moarte, mă durea în piept, simțeam un gol, nu puteam respira normal. Știu doar că sentimentul a venit brusc, atunci când mă amenința. Dacă drumul spre acest loc mi s-a părut foarte scurt, următoarele momente, când stătea lângă mine mi s-au părut o eternitate.

Încercam să-mi spun în gând că totul va fi bine, dar nu mă puteam gândi decât la suferința părinților mei, dacă m-ar fi pierdut, și la faptul că am doar 23 de ani, mai am o viața înainte. Mi-am dat seama că nu pot să fac nimic, el avea toate avantajele. Am început să-i spun calm să mă lase să ies afară, să respir puțin aer că îmi este rău, iar după o sa-i fac tot ce vrea și cum vrea. Mă gândeam că afară am mai multe șanse să-i produc un prejudiciu suficient de puternic ca să am timp să fug, nu conta unde, doar să mă aflu cât mai departe. După ce am insistat și l-am rugat de mai multe ori, a ieșit din mașină și m-a lăsat și pe mine să ies.

În momentul următor am auzit motorul și am văzut că plecă, a plecat cu viteză și a dispărut din peisaj. Avea în maşină geanta mea cu telefonul, actele şi banii. Am rămas singură în mijlocul pustietății, fără mijloace de comunicare, fără puteri să mai chem ajutor, dar nici nu avea sens, nu mă auzea nimeni, dar şi fără sens să mai chem ajutor, nu mă auzea nimeni. Important că eram în viaţă. Sedintimentul de fericire, care se datora conştientizării că taximetristul a plecat și eu încă existam, era mult mai puternic decât frica de necunoscut. Am început să merg, să fug pe stradă, şi nici nu știu în cât timp am ajuns la niște case. Cu toate că eram pe tocuri, am reușit să sar gardul și să ajung în curtea oamenilor. Am început să plâng. Proprietarii m-au auzit și au chemat serviciul privat de pază BGS, care au venit puţin mai târziu, împreună cu poliția. Poliția a venit în urma unui apel anonim, apelul meu la 112 nu a fost băgat în seamă deși, după cum am aflat ulterior, a fost localizat.”

Mai multe organizații au semnat scrisoarea deschisă către Speed Taxi cerând ca taximetristul pervers, să fie pedepsit. Pentru a citi scrisoarea accesaţi articolul: „Scrisoare deschisă către Speed Taxi în cazul studentei agresate sexual„.

Update 10.03.2015Poliţia a reţinut taximetristul care a agresat sexual studenta


Comentarii

30 Responses to Mărturia studentei din Bucureşti agresată sexual de un taximetrist de la Speed Taxi

 1. Theodor Dinu spune:

  Multi destepti dupa batalie.

 2. Daniel Lucaci spune:

  Bbk Adrian Si daca iese in club asta inseamna ca "rupe centru vechi si cluburile" ? ia zi? tu daca iesi vreodata intr-un club inseamna ca lumea o sa te judece cum o judeci tu pe aceasta fata? nu cred, nu mai judeca fara sa stii, pur si simplu poate se relaxa si ea, fiind sambata noaptea nu ?

 3. Bbk Adrian spune:

  Bogdan Chiţu Io stau la Casa si sunt si barbat ! iar verisoare nepoate si toata crema la 23 de ani nu rupe centru vechi si cluburile …. ! si nu se pune probl de taximetrist putea fi violata pe strada … sa umble insotita noaptea ca traim in romania …

 4. Stefan Petrovici spune:

  Nu este nimic discutabil! Cu totii stim ca NU exista pădure fără uscaturi! Iar in taximetrie…… Îmi pare rau de trauma pe care a suferit-o aceasta tanara, si o felicit ca a mers sa depuna mărturie la politie. Daca era sora, sau sotia, sau prietena ,sau mama, unuia dintre noi, ce am fi simtit????? Si din cauza unor specimene ca individul in cauza, suferim noi ceilalti care vrem si facem tot ce putem pt a fi cat mai corecti si cinstiti, pt a oferi un serviciu de calitate, intr-o tara normala!!!!!

 5. Monkey Fun spune:

  Click –– http://www.marketglory.com/strategygame/laurentiu-laur

  MarketGlory este un joc de strategie, in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali. Este un joc de browser online, prin urmare nu trebuie sa va instalati niciun program suplimentar pentru a juca. Este unul dintre putinele jocuri de business in care sunteti rasplatiti pentru activitatea zilnica. Fiind un joc de simulare, va ofera posibilitatea de a lupta, de a munci, de a deschide companii si de a porni razboaie. Este un joc foarte complex si cu cat jucati mai mult, cu atat veti avea mai multe optiuni pentru dezvoltarea personala.

 6. Bogdan Chiţu spune:

  Du-te ba la scoala!

 7. Cacat Franjuri spune:

  Dmitri Gorobîc boss orice este posibil!

 8. Cacat Franjuri spune:

  cumpara-ti in pulamea un spray,sau du-te si da de permis port-arma …..ia-ti unu pe bila de cauciuc si paorta-l dupa tine!!!!!! inarmati-0va fratilor(chit ca putem doar cu bile de cauciuc deocamdata)……renunta-ti la ideea ca ''mie nu m-i se-ntampla''!!!!!!

 9. Este adevărat. Sau fata de bună voie și-a aruncat undeva actele, telefonul, banii și acum împrumută bani ca să își recupereze actele? Numai ca să facă publicitate negativă pentru Speed Taxi?

 10. Dan Patrick spune:

  Daca e adevarat e trist. Daca nu e adevarat fata cred ca ar trebui sa raspunda in fata legi e o marturie foarte periculuoas.

 11. Gurgulescu Roxana spune:

  Pentru cei care susțin ca e vina fetei : sunteți de o prostie rara ,indiscutabila și irefutabila. Nu o sa încerc sa argumentez pentru ca pentru mine e o minune ca știți sa scrieți și sa citiți,mai departe nu vreau sa îmi forțez norocul implicându-va într-o argumentare logica.

 12. Ghita Adriana spune:

  si eu am avut "norocul " de a da de taxiemtrist drogat,,care mergeau pe contrasens..care mergeau cu viteza foarte mare pentru ca "il urmarea politia", de taximetrist beat crita…de taximetrist care desi era de o varsta cu tata si care incerca sa se dea la mine in conditiile in care stateam pe bancheta din spate ca de fiecare data, in conditiile in care eram imbracata decent , in conditiile in care nu am socializat…si multe experiente.!!si asta desi pe unii din ei i-am "luat" prin comanda..pe clever taxi..nu i-am luat de pe strada!! tocmai in ideea in care am crezut ca sunt mai ok!asa ca…cine zic ca taximetristi nu sunt niste ordinari(in general) sa ma scuteasca!am trait pe pielea mea!

 13. Avas Alenoi spune:

  nu zic ca ea este de vina dar eu lucrez to ca sofer de taxi, nu la speed ce e drept ci la concurentza! daca le'ati vedea ce ma ocolesc cand vad ca sunt femeie zici ca nu este adevarat. cand am inceput sa lucrez pe taxi m'am gandit ca o sa fac asta ca femeile sa se simta mai comfortabil si mai in siguranta in taxi, dar ele prefera soferii de sex masculin, asta inseamna ca……?

 14. Alex Gorcea spune:

  Mortu' e de vină întotdeauna.

 15. Bogdan Chiţu spune:

  Tu la 23 de ani scuipai seminte in fata blocului,nu?

 16. Emanuel Stiuler spune:

  Daca era intr-adevar angajat Speed Taxi, va putea sa il identifice din baza lor de data, uitandu-se la toate pozele deci nu conteaza daca a retinut numarul taximetristului. Cum dracu sa fie vina fetei cand ea s-a urcat intr-un taxi? Nu are relevanta de unde pana unde a luat taxi-ul, putea sa se intample in orice circumstanta, deci daca evita centrul vechi si cluburile, nu evita situatia.

 17. Bbk Adrian spune:

  =)) discutabil rau … draga fata daca ai tinut minte tot acest roman care l-ai scris aici ….!!! data viitoare sa te duca capu sa reti cateva cifre indicativul taximetristului ! Si referitor la varsta daca o lasai mai moale cu centru vechi si cluburi azi erai bine merci si nu traiai romanul de mai sus ! SUCCES IN REZOLVAREA PROBLEMEI

 18. Sorin Vlad spune:

  Discutabil! vina ii apartine in mare parte! cand iei un taxi, MAI ALES din centru vechi, faci comanda sa fie 99% sigur fara probleme, pentru ca ramane apelul inregistrat in dispecerat si apoi poti urma caile legale… dar Doamne fereste, numai nebuni!

Lasă un răspuns