Travel & Living (călătorii, tradiţii şi civilizaţie)

Vreau de la început să menţionez că particip la programul de mentorat pentru studenţi de etnie română născuţi în afara ţării, aceasta e o activitate în cadrul proiectului „Succes în România!” şi eu, la fel ca şi alţi 32 studenţi, am un mentor, o persoană matură din România care pe parcursul anului are drept scop de a mă susţine şi de a mă ajuta să mă integrez mai uşor în societatea românească. Mentorul meu e Cătălina Murariu.

Am fost invitat de către Cătălina să particip la un workshop cu tema Travel & Living (călătorii, tradiţii şi civilizaţie), el presupunea o întâlnire între persoane care iubesc să călătorească, care au văzut cât de cât lumea şi au ce povesti. A condus acest workshop Gabriela Malchinschi – jurnalist, om de comunicare şi relaţii publice, pilot în raidul umanitar Bucureşti – Dakar „Cu papucii prin deşert” în octombrie 2006.

Un obiectiv al serii era să aducem fotografii de la locul preferat şi să povestim povestea noastră. A fost o seară de neuitat, fiecare persoană a vorbit despre locul cel mai frumos de pe glob care a avut norocul şi plăcerea să-l vadă. Cineva a îndrăznit să povestească despre cea mai neplăcută călătorie, îndrăznesc să spun că a fost vorba despre Dubai.

Ştiam şi eu, însă am avut norocul să aflu de la prima sursă că Dubai nu merită să fie printre locurile turistice preferabile pentru oarecare persoană, marea parte a oraşului sunt şantiere, mereu în construcţie, palmierii de pe apă pot fi văzuţi doar de pe elecopter (cred că e scumpă această plăcere), de pe pământ arată ca simple străzi cu case împrejur. Cel mai înalt turn din lume, Burj Dubai, întradevăr impresionează cu mărimile sale însă îţi trece totul când afli cât te costă să intri în el. Mă voi limita aici, am descris pe scurt această experienţă neplăcută deoarece era practic unica din cele discutate, celalate istorii evident că erau mult mai pozitive şi m-au provocată să aflu mai mult despre lumea ce mă înconjoară.


Comentarii

Lasă un răspuns