Admitere în România 2011-2012

*Pentru a deschide fişierele ataşate aveţi nevoie de: WinRARAdobe ReaderMicrosoft Office Word și Excel sau OpenOffice.

Lista FINALĂ a candidaţilor de origine etnică română din R. Moldova, admişi în sesiunea a II-a la studii universitare de licenţă 2011-2012

Lista finală a candidaţilor de origine etnică română din Republica Moldova, admişi în sesiunea a II-a ca bursieri ai statului român la studii universitare de licenţă în învăţământul de stat din România, începând cu anul universitar 2011-2012 (sursa: www.edu.ro):

DESCARCĂ LISTA FINALĂ SESIUNEA A II-A


VIZE pentru elevi şi studenţi bursieri ai statului Român 2011


Începând cu data de 1 septembrie 2011, Secţia Consulară a Ambasadei României la Chişinău va primi solicitările de vize pentru elevii/studenţii bursieri ai statului român.

Elevii, studenţii şi însoţitorii acestora vor fi primiţi cu prioritate, în intervalul orar 10.00-12.00, în orice zi lucrătoare, fără programare.

DOCUMENTELE NECESARE SOLICITĂRII VIZEI PENTRU ELEVII/STUDENŢII BURSIERI AI STATULUI ROMÂN:

Pentru elevi:

– formular de viză tip D
– paşaport valabil (original şi copie)
– 2 fotografii color recente
– Copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei. Inspectoratul Şcolar IAŞI
– Certificat de naştere (original şi copie)
– Cazier judiciar pentru minorii care au împlinit 16 ani (original şi copie)
– Declaraţie notarială de la ambii părinţi din care să rezulte că aceştia sunt de acord ca minorul să-şi facă studiile în România (original şi copie)
– Asigurare medicală de călătorie pentru 90 de zile (original şi copie)

Pentru studenţi:

– formular de viză tip D
– paşaport valabil (original şi copie)
– 2 fotografii color recente
– Copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei.
– Certificat de naştere (original şi copie)
– Cazier judiciar (original şi copie)
– Asigurare medicală de călătorie pentru 90 de zile (original şi copie)
În cazul studenţilor admişi fără bursă: dovada mijloacelor de întreţinere sub forma unui extras de cont pe numele solicitantului de viză din care să rezulte faptul că acesta deţine în cont suma minimă de 500 euro

Pentru însoţitor (dacă este cazul):

– formular de vizĂ tip A, B, C
– paşaport valabil (original şi copie)
– 2 fotografii color recente
– Copia listei aprobate prin Ordin al Ministrului Educaţiei
– Certificat de naştere (original şi copie)
– Dovada gradului de rudenie (original şi copie)
– Asigurare medicală de călătorie (original şi copie)
– Dovada transportului
– Dovada mijloacelor de întreţinere


Cum aplici la turul 2 (Învăţământ superior, licenţă):


1. Scoţi la imprimantă Anexa 1A;
2. Completezi Anexa 1A (cu majuscule) indicând 3 universități și specializări puse la dispoziţie în Anexa 7;
3. Scanezi cererea şi o trimiţi la adresa de e-mail: admitere2moldova@medu.edu.ro SAU o trimiţi la numărul de fax: 0040-21-3126614.

Perioada de transmitere a cererilor: 03 – 10 septembrie 2011.
Cererile transmise după acest termen nu vor fi luate în considerație.

CITIŢI „Proiect de METODOLOGIE de suplimentare locuri R Moldova 2011” care se află în arhiva cu metodologia de suplimentare pentru mai multe detalii sau pentru a afla cum aplici la ciclul preuniversitar, masterat, doctorat sau la extensiunile universităţilor din Bălţi şi Cahul.


Metodologia pentru turul 2 de şcolarizare

Metodologie de şcolarizare a cetăţenilor de origine etnică română din Republica Moldova în anul şcolar/universitar 2011-2012, în baza suplimentării cifrei de şcolarizare anuale.

Programul de burse de studii pentru tinerii de origine română cu domiciliul stabil în străinătate a fost suplimentat cu 2.850 de locuri pentru învăţământul universitar (fără bursă şi fără plata taxelor de şcolarizare, sursa www.edu.ro):

DESCARCĂ METODOLOGIA PENTRU TURUL 2


Lista PROVIZORIE a cetăţenilor din Republica Moldova admişi la studii universitare de licenţă în România pentru anul universitar 2011-2012

Lista provizorie a cetățenilor din Republica Moldova declarați admiși la studii universitare de licență în instituții de învățământ de stat din România în urma participării la „Concursul de admitere în învățământul superior de stat din România a tinerilor de origine română din Republica Moldova, țări învecinate și a etnicilor români cu domiciliul în străinătate în anul de învățământ 2011-2012”, sesiunea iulie 2011 (sursa: www.edu.ro):

DESCARCĂ LISTA PROVIZORIE A STUDENŢILOR ADMIŞI LA STUDII ÎN ROMÂNIA


Rezultatele admiterii la studii în România pentru elevii din Republica Moldova (clasa a 9-a) pentru anul şcolar 2011-2012

În continuare puteţi găsi rezultatele admiterii la liceele din România a elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a. Informaţie preluată de pe siteul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Iași:

REPARTIZAREA ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA 12 AUGUST 2011


Metodologia de admitere 2011 – 2012

Metodologia de şcolarizare a cetăţenilor de origine etnică română din Republica Moldova, din alte state învecinate şi a etnicilor români cu domiciliul stabil în străinătate în învăţământul din România, în anul şcolar/universitar 2011 – 2012.

DESCARCĂ METODOLOGIE ROMÂNI DE PRETUTINDENI 2011 – 2012
(de pe www.edu.ro)


Perioada de depunere a dosarelor 2011 – 2012:

1 – 8 august 2011

La Bălţi, comisia va primi dosarele la Universitatea Alecu Russo, prin amabilitatea conducerii universităţii, în zilele de:

– 1 august (orele 9.30 – 18.00);
– 2 august (orele 9.30 – 15.00).

La Chişinău, dosarele se depun pe strada Vlaicu Pârcălab nr. 39, în sediul fostului Consulat al României, în zilele de:

– 3 august 2011 între orele 9.30 – 18.00
– 4 august 2011 între orele 9.30 – 18.00
– 5 august între orele 9.30 – 18.00
– 6 august între orele 9.30 – 15.00.

La Cahul comisia se va afla la Universitatea Barbu Petriceicu Hasdeu, prin bunăvoinţa conducerii universităţii, în ziua de:

– 7 august între orele 9.30 – 18.00
– 8 august între orele 9.30 – 15.00.

Sursa: chisinau.mae.ro


Acte necesare pentru admitere (studii universitare):

1. Cerere de înscriere – formular tip (se va putea obţine la consulat în momentul admiterii sau îl găsiţi în arhiva ataşată mai sus) descarcă model de cerere completată;

2. Copii legalizate după:

 • diploma de bacalaureat (pentru absolvenţii promoţiei anului curent după adeverinţa de absolvire a liceului, având înscrisă media anilor de studii şi a examenului de bacalaureat)
 • foaia matricolă privind studiile liceale, în care sunt înscrise şi notele / calificativele obţinute la bacalaureat (descarcă model de foaie matricolă).

3. Copie legalizată a certificatului de naştere (în limba română)

4. Copie legalizată a certificatului de căsătorie (dacă este cazul)

5. Copie legalizată a adeverinţei medicale care să permită accesul în colectivitate

6. Xerocopii după:

 • Buletinul de identitate/Cartea de Identitate
 • Anexa la buletinul de identitate cu indicarea domiciliului stabil

7. Xerocopie după paşaport

8. 1 Fotografie 3/4, care se aplică pe cerere

Certificat HIV/SIDA

În adeverinţa medicală pentru România se înregistrează şi rezultatele testării HIV. Pentru a efectua un test la HIV la Centrul Naţional SIDA şi a primi un certificat oficial de acest tip (link) a sero-statutului (pentru viză, reşedinţă, studii sau alte scopuri), trebuie să faceţi următoarele:

 1. Veniţi la Centrul Naţional SIDA, cu un buletin de identitate valabil, Luni – Joi (8:00–15:00) sau Vineri (8:00–12:00), cu excepţia sărbătorilor naţionale;
 2. Veţi primi consiliere pre-test împreună cu materiale informaţionale şi de protecţie disponibile;
 3. Plătiţi taxa oficială de 26 MDL la casă; pentru invalizii de categoria I şi II, taxa este de 21MDL;
 4. Veţi fi direcţionat către laborator pentru colectarea sângelui. Procedura se efectuează cu echipament steril conform tuturor procedurilor medicale şi pacient standard;
 5. Pentru a primi rezultatul şi certificatul oficial, veniţi în a doua jumătate de zi (15:00–16:00), dacă sângere a fost colectat înainte de 10:00, sau următoarea zi, dacă sângele a fost colectat după 10:00. Trebuie să veniţi în persoană pentru a primi rezultatele. Toate persoanele testate, indiferent de statutul sero, beneficiază de consiliere post-test.

Cum găsiţi Centrul Naţional SIDA:

Chişinău, str-la Studenţilor 7/1
Tel.: +373 (22) 46-94-43
e-mail: naac@sanepid.mdnaac@mednet.md

Transport public: Troleibuzul 25, Microbusul nr. 127 şi 162 (Staţia magazin „Călătorul”)

Comentarii

752 Responses to Admitere în România 2011-2012

 1. Luminita spune:

  Buna Dmitri , am si eu citeva intrebari!
  1. in certificatul meu medical nu e testul hiv , acolo scrie doar ca nu am maladii venerice ..medicul de familie mi-a zis ca nu e necesar sa fac acest test .
  2.vreau si eu la jurnalism , cind depun actele tre sa scriu facultatea de stiinte politice, administrative si ale comunicarii , sectia jurnalism sau altfel?
  si cu media generala de 9.72 si media de la bac 9.25 as avea sanse sa reusesc la bucuresti sau iasi , ele ofera cite 3 locuri sau sanse mai mari voi avea sa scriu acolo unde se ofera numai cite 1 loc
  3.aha si in cazul in care nu reusim , dar sper sa nu se intimple si asa cum admiterea se incepe pe 31 si e nevoie si de acte originale nu putem depune actele si la noi , vom avea sanse in turul doi , adica cel putin va exista turul doi?
  multumesc anticipat 🙂

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Buna Luminita,

   1. Dacă medicul a specificat că nu ai boli venerice sper să nu apară probleme, dar nu sunt convins că aşa va fi, adică nu am întâlnit nici un caz ca cineva să fie fără testarea HIV şi să nu-i primească certificatul, mai mult că nici nu am întâlnit persoane care să nu fi trecut testarea HIV, nu văd nici o dificultate în asta.

   2. Cu media ta tu liber intri în Bucureşti la jurnalism, sunt convins, însă eu deja am 2 prietene care vor acolo, şi sunt cu medii mai mici =) o să se mâhenască dacă nu vor intra. În cerere scolo scrie „Domeniul fundamental” tu trebuie să scrii „Ştiinţe sociale şi politice” iar mai jos unde e specializarea scrii „Ştiinţe ale comunicării”, aceasta şi este facultatea de jurnalism însă prin alte cuvinte e numită specializarea.

   3. Nu prea am înţeles întrebarea a treia? Primul lucru care pot să ţi-l spun: sunt convins că vei intra din primul tur. Însă dacă nu eşti convinsă, totuşi despre ce acte în original vorbeşti? E nevoie doar să ai la tine încă o copie legalizată la diploma de BAC care o vei păstra pentru orice eventualitate iar restu actelor rămân la tine acasă în original, nici la facultatea din MD, nici în RO nu nepui nici un original de acte în afară la diploma de BAC.

   4. Cu foaia matricolă nu e nici o problemă, important să fie notele anuale, nota generală pe liceu, mediile pe fiecare an şi notele cu media le la BAC. Dacă e ceva în plus asta nu e straşnic.

 2. lidia spune:

  Salut,spunemi te rog unde pot gasi lista liceelor care ofera burse pentru moldoveni?

  • Gorobîc Dmitri spune:

   lidia, uite pe această pagină este arhiva cu metodologia, descarci arhiva, o deschizi şi găseşti acolo anexele.

   Anexa 9B_Locuri alocate in clasa a IX a pentru elevi din R Moldova 2011_2012.pdf

   Aşa se numeşte anexa în care sunt locurile pentru elevi.

 3. Inga spune:

  Imi poti trm foaia matricola in word ca sa o pot completa direct? sau se poate si altfel? Multumesc

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Inga, foaia matricolă nu tu o completezi ci o compleetază la instituţia de învăţământ. După acest model secretara cred că ar putea să facă o foiae nouă, dacă nu poate atucni scrie-mi în skype şi îţi dau foaia în word (doar dacă întradevăr e necesar)

 4. Liza spune:

  salut! eu daca am absolvit liceul in 2008 pot acum sa dau si eu la admitere in Romania anul acesta???

 5. Stanislav spune:

  Salut ! am citeva intrebari :
  1.Am auzit ca la consulat daca vrai sa depui actele p/t concurs dupa cl. a 9-a poti numai la budjet in caz daca vrei la contrat trebuie sa pleci in Romania si te duci la anumit colegiu care vrai si dai la contract – e adevarat ?
  2. Cum crezi sa fac riscul de a depune actele la budjet cu media anuala la cl. a 9-a 7.23 si media la examene 7.33 la colegiul financiar bancar !
  notele de la examen : matematica – 6 , l.rom-7 , l.eng – 9, cred ca e nevoie si de nota de la informatica – 8! si cred ca voi alege orasele : Iasi , Bucuresti shi Brasov! astept rs !

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Stanislav, tu ai terminat clasa 9 şi vrei să intri la liceu?

   Dacă tu depui la consulat actele tu intri în românia ca „bursier al statului român”, citeşte în metodologie mai detaliat ce înseamnă asta. Deci tu eşti la buget automat.

   Referitor la colegiul bancar nu pot să-ţi dau nici o informaţie, şi ce ţine de notele tale, cred că-ţi va fi greu să intri acolo unde-ţi doreşti.

 6. Mihaela spune:

  si pt cei care doresc sa depuna dupa a 9 tot aceasta este data de depunere?31 iulie-8 august….?.

  • Gorobîc Dmitri spune:

   În mod normal e aceeaşi perioadă cât pentru liceu atât şi pentru facultate însă nu putem fi convinşi până la capăt. Comisia mixtă vine în Republica Moldova în perioada de 31 iulie – 8 august însă nu se ştie încă dacă această comisie se va împărţi în 3 şi va primi simultan la Chişinău, Cahul şi Bălţi sau dacă va aloca câteva zile pentru fiecare oraş, la fel nu ştim cum vor primi, pe toţi împreună sau elevii şi studenţii în zile/ore diferite. Cert este că în perioada menţionată comisia se va afla în Republica Moldova.

 7. tatiana spune:

  salut, numi ajuge timp sa cer de la starea civila copia certificatului de nastere in limba romana, este vreo problema dak eu am tradus certificatul de nastere si lam legaliat la notar??? as mai dori sa te intreb daca certificatul de sida si cazierul juridic trebuie trimis in original?? oricum la noi nu se cere.mai am o intrebare cam stupida insa copiile la buletin si pasaport la fel trebuiesc lagalizate???

  • Gorobîc Dmitri spune:

   buna Tatiana,
   1. Adeverniţa de naştere se face la arhivă timp de 1 zi. Reuşeşti oricum deoarece nu e nevoie să vii la Consulat din prima zi. Nu sunt convins că-ţi vor primi traducerea la certificatul de naştere însă nu exclud acestă variantă.

   2. Certificatul HIV NU trebuie legalizat nici NU trebuie original. Seria, data şi rezultatul de pe certificatul HIV se copie în adeverinţa medicală de către medicul de familie care-ţi completează adeverinţa. După asta certificatul HIV nu-ţi mai foloseşte la nimic.

   3. Cazier Judiciar DELOC NU TREBUIE! (Citeşte metodologia)

   4. Buletinul şi paşaportul Nu trebuie legalizate, doar trebuie să ai copia şi originalul cu tine, în caz că vor să compare dacă copia e adevărată. De fapt anul trecut EU AM LEGALIZAT buletinul şi paşaportul în caz că cei de la ghişeu se vor răzgândi şi vor cere legalizat.

 8. tinncik spune:

  Mersi pentru toata informatia, efoarte utila, si te rog mult ma anunti si pe mine de admitere 2011-2012 daca ceva,mersi!!!

 9. Daniela spune:

  stiu prea putin despre admiterea in Romania,dar as dori sa-mi incerc norocul…ce universitati mi-ati recomanda,ce orase….la medicina…multzumec anticipat

 10. nitzza spune:

  salut..! spune-mi te rog,adeverinta medicala nu trebuie in original? mersi mult

  • Nike_lps spune:

   toate trebuie sa fie in original shi kopii la dinsele…:)

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Bună nitzza,
   Adeverniţa medicală tu trebuie să o ai la tine aşa că la consulat tu depui doar copia legalizată la notarl. Tu când mergi la consulat să depui actele ar fi bine să ai la tine şi originalul, în caz că persoanei de la ghişeu ceva îi pare suspect, să poată compara. Deci originalul rămâne la tine, copia legalizată o dai la consulat.

   • gloria spune:

    hellp nu pot deschide pagina de metodologie.

    • Gorobîc Dmitri spune:

     gloria, care pagină? Eu nu te înţeleg?

     DESCARCĂ METODOLOGIE ROMÂNI DE PRETUTINDENI 2011 – 2012
     DESCARCĂ METODOLOGIE PENTRU REPUBLICA MOLDOVA 2011 – 2012

     Acestea două sunt arhive, pe care apeşi şi la tine pe computer se descarcă arhiva in format WinRAR cu metodologia. Dacă nu se descarcă când apeşi atunci terbuie să apeşi pe tasta dreaptă de la şoricel, apoi „Save ass” sau ceva de genu (în dependenţă de browser şi de limbă), apoi deschizi arhiva. Pentru asta ai nevoie de softul WINRAR (la început de articol este un link pentru a descărca programa), iar pentru a deschide fiecare document din arhivă trebuie Adobe Acrobat Reader care la fel îl descarci după linkul de la început de articol.

   • nitzza spune:

    mulțumesc mult..! sincer,consider că ajuți foarte mult persoanele cu informațiile tale..! mersi încă odată..! succes în continuare.. 🙂

 11. Nike_lps spune:

  spunetimi va rog cind se incepe depunerea de documente pentru anul de studii 2011-2012??

 12. Greg P. spune:

  Dima salut…vreau sa te intreb…eu de exemplu dau la 3 orase Iasi,Cluj si Bucuresti la Arte…eu treb sa fac 3 copii legalizate la toate actele pentru fiecare oras aparte sau numai una pentru toate orasele?

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Bună Greg,
   Tu depui la Consulat doar un singur dosar în care specifici universităţile la care vrei să intri, deci dosarul conţine câte un singur exemplar a fiecărei copii.

  • Greg P. spune:

   dar pot sa depun in dosar si copii la diplome care le am internationale?

   • Gorobîc Dmitri spune:

    Atunci când te apropii de ghişeu, la consulat, persoana de la ghişeu cere de la tine fiecare act în parte, adică Cererea, apoi copia la diploma de BAC şi aşa mai departe, ea se uită peste fiecare act dacă e îndeplinit corect şi dacă e ceea ce trebuie şi îşi face dosarul. Ea de la tine nu cere copia la diplomele care le ai.

    Eu anul trecut i-am zis doamnei de la ghişeu că am nevoie să ataşez un act la dosarul meu, ea s-a uitat peste el şi mi l-a primit. Fix acelaşi act însă la alt ghişeu nu au vrut să-l primească de la o prietenă. Aşa că contează cum îţi va fi norocul, poţi să le dai copiile însă să fie legalizate.

    Apropo, ai scris că depui la arte, care arte anume? În acest domeniu se conţin mai multe specializări, dacă vrei la Actorie, te adresezi la mine să îţi dau o informaţie utilă.

    • Greg P. spune:

     eu caatare is pictor,sculptor,…am invatsat la profil arte..dar am avut si instruire in actorie ca baieti nu erau si luau de la pictura)))))…ma duc la disigne interior

     • Gorobîc Dmitri spune:

      Pur şi simplu am o scrisoare care a venit către diferite licee din Moldova. În scrisoare merge vorba despre nişte locuri la actorie într-o universitate din România pentru Moldoveni. Dacă nu mergi la actorie atunci pentru tine nu contează această scrisoare.

 13. Dan spune:

  salut spunetimi va rog cind se incepe admiterea 2011-2012

 14. Mihaela spune:

  eu am terminat clasa a 9 si as dori sa plek in bacau dimitrie ce ma sfatui in ce oras ar fi mai bn sami urmez studiile ??? si nu stii nimik legat de data depunerilor pt liceu.as dori pe domeniu medicina.ce liceu imi sugerezi

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Mihaela, scuze, eu nu sunt cel mai informat om din toţi care învaţă sau care informează tinerii ce vor să-şi urmeze studiile în România. Din păcate eu nu cunosc nici un liceu din Bacău sau din alte oraşe ale României, nici atât nu cunosc licee cu specializare în medicină. Eu sunt student, ar fi mai bine să găseşti tineri care fac liceul şi să te informezi de la ei, ei cunosc problema mai de aproape.

   Alt ceva ce aş putea să-ţi sugerez e să aştepţi până apar listele cu locurile oferite de licee la fiecare profil, atunci deja vei analiza tabela, vei vedea ce liceu oferă locuri la medicină şi vei căuta pe internet informaţii mai detaliate despre fiecare liceu.

   Ce ţine de data depunerii, nu a apărut nici o informaţie, eu împreună cu ceilalţi care au comentat aici aşteptăm să apară programul. Te informez dacă sunt ceva noutăţi.

 15. Liza spune:

  Salut! As vrea sa te intreb daca pot sa-mi completez foaia matricolă privind studiile liceale singura(avind notele in agende) sau se face intr-un alt mod si notele trebuie luate de la liceu prin vreun doc special?

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Buna Liza,
   Foaia matricolă de fapt nu contează de cine e completată, contează să fie notele să fie adevărate, adică oricum trebuie controlată de directorul instituţiei de învăţământ. Plus la toate pe foaia matricolă trebuie să fie ştampila instituţiei de învăţământ şi semnătura directorului. Deci nu ai nici o şansă să o completezi singură.

   Notele directorul ştie de unde să le ia. Ţii minte înainte de examene când semnaţi nişte foi cu toate notele voastre de la ultimii 3 ani? Păi notele sunt de acolo. În mod normal sunt 13 obiecte, pentru profil real 11, fără Literatura universală şi fără a doua limbă străină. Sau depinde de liceu.

   Mai sus am ataşat model de foaie matricolă, foloseşte-te de el.

 16. Petrovici spune:

  Multumesc Dima pentru info

 17. Sika spune:

  Salut , Dmitri! cu media de 8 la BAC, 8,84 pe trei ani de liceu, sunt sanse de a intra la facultatea de turism? daca da , recomanda careva universitati, orase. merci anticipat

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Salut Sika,
   Nu cred că pot să-ţi dau un răspun concret la această întrebare, din mai multe motive:
   1. Nu cunosc cu ce medii au intrat anul trecut anume la turism.
   2. Anul acesta mediile sunt mai mici pe toată Moldova, aşa că şansele se diferă faţă de anul trecut.
   3. Depinde în ce oraş şi ce universitate.

   M-ai rugat să-ţi recomand universităţi unde este facultatea de turism, la moment nu a apărut tabela cu numărul de locuri oferite de fiecare universitate aşa că nu ştiu ce universităţi şi câte locuri oferă, pot să spun doar că la Universitatea din Bucureşti la care învăţ eu este facultate bună de turism, am auzit despre activitatea lor. Intră pe http://www.unibuc.ro şi facută facultatea de turism.

   P.S. Nu-ţi complica viaţa cu aşa gen de întrebări, pur şi simplu mergi şi depune actele şi în RO şi în MD, undeva oricum vei intra, dacă nu atunci aşa a fost să fie. Baftă!

 18. Adrian spune:

  si inca ceva, te rog, o concretizare:
  E posibil sa aplici in cadrul la 3 universitati din 3 orase diferite, da?

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Da e posibil! Poţi să alegi şi 3 universităţi din acelaşi oraş, şi aceeaşi universitate de 3 ori însă diferite specializări. Atunci când alegi diferite universităţi din diferite oraşe poţi să alegi la toate 3 aceeaşi specializare, poţi să alegi şi specializăti diferite.

   UNICA RESTRICŢIE: Nu trebuie să ieşi din limita DOMENIULUI FUNDAMENTAL. Toate specializările alese trebuie să facă parte din acelaşi domeniu care lai ales, indiferent de universitate sau oraş.

 19. Adrian spune:

  salut Dmitri, 2 intrebari, te rog:
  1. E obligatoriu ca rezultatele SIDA sa fie incluse in adeverinta medicala sau pot fi ca certificat aparte?
  2. Am vazut ca inveti in Bucuresti, cu ce medie de admitere ai trecut?
  mersi.

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Salut Adrian,
   1. Nu poţi să dai copia la certificatul HIV aparte, se cere doar un singur certificat medical în care sunt trecute rezultatele la toate testele, starea sănătăţii, vaccinile primite. Aşa că trebuie să treci rezultatul seria şi data din adeverinţa HIV în acea medicală, după asta nu mai ai nevoie de ea.
   2. Învăţ în Bucureşti. Deloc nu contează media mea deoarece mediile foarte mult variază de la o facultate la alta, de la un loc la altul, aşa că contează cu cine vei concura pentru fiecare loc. De ex după primul tur rămân în unele localităţi şi locuri cu bursă deoarece nimeni nu la ajuns capul să scrie acolo, deci dacă aveai media 5 intrai pe locul cela. Nu mi-e ruşine de media mea, e bună, însă nu văd sens să o public aici, scuze.

Lasă un răspuns