Admitere în România 2013 – 2014

IMPORTANT: Răspunsuri la cele mai frecvente întrebări legate de admitere!
Citeşte: Cum strângi dosarul pentru studii în România într-o singură zi!
VIZĂ pentru cei admişi: Aici sunt informaţii despre vize pentru elevi şi studneţi şi însoţitori
V-am scris nişte SFATURI pentru cei admişi şi încă: Cum să-ţi strângi toate actele pentru VIZĂ într-o zi.
Competenţele consulatelor după raioane: La ce consulat depui actele!!!
Grup de Facebook cu întrebări şi răspunsuri: Admitere în România: acte necesare, locuri, burse etc.
Elevii şi studenţii admişi pot să se alăture grupurilor corespunzătoare localităţilor unde urmează să studieze: Bucureşti Petroşani Craiova Ploieşti Târgu Mureş Baia Mare Timişoara Oradea Constanţa Sibiu Braşov Iaşi Cluj-Napoca
Pentru a deschide fişierele ataşate aveţi nevoie de: WinRARAdobe ReaderMicrosoft Office sau OpenOffice.

Lista provizorie pentru studenţii admişi în sesiunea 2

Lista provizorie a candidatilor de origine etnica romana din Republica Moldova, care au fost admisi ca bursieri ai statului roman la studii universitare de licenta in invatamantul de stat din Romania, incepand cu anul universitar 2013-2014, sesiunea a II-a (sursa: www.edu.ro):
DESCARCĂ LISTA PROVIZORIE A STUDENŢILOR ADMIŞI ÎN SESIUNEA 2

ANUNT – Toti candidatii admisi detinatori de Diploma de Bacalaureat emisa in R Moldova, sunt rugati sa prezinte la
Universitate, la inscriere, Adeverinta de Autenticitate a Diplomei emisa de Ministerul Educatiei din R. Moldova

Locuri rămase libere – Sesiunea 2 de admitere

1. Descarcă arhiva de pe http://www2.edu.ro/index.php/articles/20405;
2. Deschide „Anexa 1 – locuri ramase r moldova 2013.pdf” şi alege-ţi locul la care vrei să aplici;
3. Completează „Formular de inscriere la concurs pt locurile libere.pdf” (descarcă model completat);
4. Formularul cu noile opţiuni poate fi transmis la numărul de fax: 0040-21-312 49 04 sau pe adresa de e-mail: admitere2moldova@medu.edu.ro, până luni (inclusiv), 09.09.2013, orele 16:00.

Candidații pentru studii universitare de licenţă care nu au fost admişi, şi care nu se regăsesc pe listele afişate pe site-ul ministerului, pot opta pentru locurile rămase neocupate din oferta iniţială.

Această redistribuire se referă doar la candidaţii care şi-au depus dosarele la misiunile diplomatice ale României din Bălţi, Chişinău şi Cahul, conform prevederilor Metodologiei de şcolarizare a românilor de pretutindeni, începând cu anul universitar 2013-2014.

ATENŢIE: la turul 2 de admitere NU POT ALPLICA persoanele care NU AU APLICAT la primul tur de admitere şi candidaţii care au fost admişi din primul tur dar nu le place locul unde au intrat

VIZE pentru elevi şi studenţi admişi în România

Lista PROVIZORIE a cetăţenilor din Republica Moldova admişi la studii UNIVERSITARE de licenţă în România pentru anul universitar 2013-2014

Listele provizorii ale tinerilor de origine etnică română și a cetăţenilor români cu domiciliul în Moldova, admişi ca bursieri ai statului român la studii universitare de licenţă în învăţământul de stat din România, începând cu anul universitar 2013 – 2014 (sursa: www.edu.ro):

DESCARCĂ LISTA PROVIZORIE A STUDENŢILOR ADMIŞI LA STUDII ÎN ROMÂNIA

Rezultatele admiterii elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a de liceu în România, an şcolar 2013-2014

Rezultatele admiterii elevilor din Republica Moldova în clasa a IX-a de liceu în România pentru anul şcolar 2013 – 2014. Informaţie preluată de pe siteul oficial al Inspectoratului Școlar Județean Iași:Descarcă:
REPARTIZAREA ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA 8 AUGUST 2013

Descarcă varianta finală (după transferuri):
REPARTIZAREA ELEVILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA ÎN LICEELE DIN ROMÂNIA 20 AUGUST 2013

Perioada de depunere a dosarelor 2013 – 2014

(Deschide conţinut)

Metodologia de admitere 2013 – 2014

(Deschide conţinut)

Acte necesare pentru admitere (studii universitare):

(Deschide conţinut)

Acte necesare pentru ciclul preuniversitar (liceal):

(Deschide conţinut)

Certificat HIV/SIDA

(Deschide conţinut)

Comentarii

483 Responses to Admitere în România 2013 – 2014

 1. dar nu se stie inca cite locuri pentru Moldova ,ofera Romania?

 2. Rada Beznos spune:

  daca nam implinit inca 16 ani ,em nevoie de cazier juridic?implinesc in luna octombrie 16 ani.

 3. unele persoane imi zic ca pe linga aceste documente o sa am nevoie si de cazier juridic, e adevarat?

 4. Rada Beznos spune:

  buna!asugurarea medicala pentru calatorie de unde pot s-o cumpar?si daca stii la pret variaza ea.

 5. Buna… da poti sa depui documentele fara de pasaport, si sa-l fac dupa ce stiu ca o sa intru la universitatea din ro?

 6. inka o intrebare…care sanse sunt mai mari de a intra la bursa…ca cetatean roman sau moldovan(am buletine ku vize de resedinta in ambele tari)

  • Marina Gusan spune:

   Daca ai buletin romanesc nu poti sa participi la admitere ca basarabean. Trebuie sa mergi sa depui direct la facultate in Romania, atunci cand se organizeaza admiterea pentru cetatenii romani. In cazul in care te decizi, ar trebui sa te grabesti pentru ca la unele facultati admiterea este la inceputul lunii iulie. Probabil trebuie sa ti se recunoasca si diploma de BAC de autoritatile din Romania (iar asta dureaza).

 7. Maria Griu spune:

  la punctul 8 -pentru liceu- sint doua documente diferite?

 8. Maria Griu spune:

  acordul scris al parintilor trebuie sa fie semnat obligatoriu de ambii parinti sau e deajuns numai unul?

 9. buna dumitru!As dori sa aplik la o universitate in ro si sa-mi fac studiile in eng….poti sa-mi spui te rog daka sunt ceva cerinte aditionale la cele stabilite?!ms anticipat

  • În metodologie scrie clar: locurile pentru bursieri ai statului român sunt cu predare în limba ROMÂNĂ. Nu există locuri cu predare în engleză. Poate la master vei putea ulterior să aplici, sau să aplici direct la universitate la o facultate cu predare în engleză. (De exemplu la universităţi private)

 10. Mikaela Buzdugan spune:

  ms…ms enorm!!

 11. Mikaela Buzdugan…media ta la Bac este destul de bunain functie de mediile care sunt in Ro.. si cred ca ai sanse sa intri la buget.Nu stiu la drept ce sanse ai…da la restu poti sa incerci…

  • Marina Gusan spune:

   Mihaita Scutari, ea a terminat liceul in Moldova, iar pentru admiterea la universitate in Romania pentru cei cu liceul in MD nu conteaza notele (proaste sau bune) pe care le au romanii la BAC. Avand in vedere faptul ca admiterea pentru cei cu bacalaureatul in MD se face in baza unor locuri speciale si nu are nici o legatura cu elevii romani!
   Mikaela, la drept sunt putine locuri, iar media in anii trecuti in majoritatea oraselor era peste 8.50 (aici e "la noroc"). La psihologie sau limbi ai mai multe sanse. La administratie publica s-a intrat si cu medii mai mici (depinde de oras). Desi nu cred ca are rost sa faci o facultate care nu iti place. Daca vrei sa ai mai multa siguranta, poti sa aplici in orase mai putin vizate de moldoveni (mai mici).

 12. Mikaela Buzdugan spune:

  salut…eu acu prima oara vizitez acest sait si prea putin stiu despre STUDII PESTE HOTARE…asa ca am 2intrebari …tinind cont ca anul acesta in RM sa dat prost bacul,noi se va putea intra la buget la o universitate dinRO? si inca ointrebare ..spre exemplu eu am media generala pe 3 ani de liceu 8.25,la bac 7.75,oare pot sa intru la universitate in RO la buget? stiu ca este metodologia…dar poate stii ..la general de la ce medie trec la buget si si daca am sanse.(vreau la sa incerc drept,psihologie,sau limbi) …ajutama te rog…ca sunt confuz…

  • Anul acesta statul Român va oferi locuri la buget pentru cei din Republica Moldova. Rămâne să aplici şi să încerci să intri.

   Nu trebuie să îţi fie frică, este gratis să aplici pentru facultate în România, te costă doar nişte legalizări de acte la notar care e 10 lei fiecare.

   Depune actele şi în Chişinău ca să ştii sigur că ai intrat, dar aplică şi pentru România ca să ai alternativă.

   Ţinând cont de faptul că s-a dat prost BAC-ul anul acesta, ai mai multe şanse să intri cu notele mai mici însă totuşi sunt persoane care au nota la liceu între 9 şi 10, deci, concurenţă există. Cunosc persoane care la fel vor dreptul şi au media la BAC între 7 şi 8 deci aş recomanda să alegi aşa facultăţi şi specializări unde nu este concurenţă mare şi unde se dau mai multe locuri ca să ai şansa să intri acolo.

   Te îndemn să încerci şi munt succes!

 13. Rusu Olga spune:

  am înţeles corect pot să fac masterul cu Taxă la orice facultate ?sau sunt anumite facultăţi?

 14. Rusu Olga spune:

  Salut, Dmitri, uite ca si eu ma aflu intr-o incertitudine ce tine de admitere la programele de master pentru moldoveni dar anume la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi ? poti sa ma ajuti?

  • Dacă ai făcut licenţa în Moldova, la master poţi aplica doar la un loc cu TAXĂ. Nu există locuri la buget pentru studenţi străini, etnici români sau cetăţeni români cu domiciliu în străinătate. Dacă ai cetăţenie şi buletin român atunci ai putea să aplici ca şi ceilalţi români.

 15. Rada Beznos spune:

  salut da cum se calculeaza media pentru admitere la colegiu in rominia?

 16. cite burse/ locuri sunt acordate pentru cei din RM?

 17. Efim Graur spune:

  Salut, pentru indivizii care deja au absolvit o facultate din RM, dar doresc sa mai faca o facultate in Romania, daca in cererea de inscriere o sa indice ca au absolvit o facultate din RM, asta va fi un avantaj sau dezavantaj ? Multumesc

  • Nici avantaj, nici dezavantaj. Mai multe pot să îţi spun: în cerere nici NU există spaţiu în care să indici că ai mai făcut şi facultate.

   NU CONTEAZĂ DELOC facultatea care ai făcut-o în Moldova. Intri pe baza actelor enumerate mai sus: diploma de BAC, foaia matricolă de la fostul tău liceu, etc.

 18. salut ,as vrea sa intreb daca o sa pot sa mai depun odata actele pentru studii,avind in vedere ca am depus anul trecut si nu am reusit(am incercat la drept),si daaca pot trebuie sa fac ceva shimbari in acte sau le depun tot pe acelea fara a schimba ceva???multumesc anticipat

 19. Buna ziua d-le Dmitri. Un liceu foarte bun din Bucuresti recomandat de tine?

 20. Victor Stefan spune:

  bun,daca am media 7 la examenele de absolvire a gimnaziului,pot fi primit la colegiu?

Lasă un răspuns