Alcoolul – ce răhat mai e şi acesta?

Tema alcoolului este una dureroasă pentru mine. Am mai încercat să conving oameni să nu folosească alcool, sau măcar să nu-l utilizeze în cantităţi mari şi să nu-l proslăvească de parcă ar fi o băutură sfântă. Puţine persoane sunt cărora le-au ajuns la cap cuvintele mele, cred eu că nu am mare putere de convingere, însă asta nu mă împiedică să scriu acest articol.

De ce la marea parte dintre oameni orice distracţie se asociază cu alcoolul? De ce toţi consideră că dacă capul e plin de drojdii, atunci distracţia mai seamănă a distracţie, iar pe capul treaz e o simplă şezătoare? Acum cel mai ciudat lucru pe care nu-l pot înţelege (nu sunt prost, am mai mediat, dar întradevăr nu pot înţelege), de ce oamenii bagă în corpul lor mai mult alcool decât aş fi consumat eu simple băuturi răcoritoare şi mâncare luate împreună? Cum poţi să te adăpi până te trezeşti în veceu vometând? Eu introduc în mine acea cantitate de lichid cu care-mi voi potoli setea. Cât de tare trebuie să-ţi fie sete ca să bei dintr-o răsuflare un pahar de vin?…

Un alt lucru care mă irită: hai să ridicăm aceste pahare pentru sănătatea lui Vasîle! Adică eu trebiue să-mi distrug sănătatea mea (care e cea mai preţioasă pentru mine) pentru ca alt cuiva (fie el şi iubitul meu frate Vasîle) să-i sporească sănătatea? Şi cel mai tâmpit e că sănătatea eu mi-o distrug real, dar cineva a demonstrat că după ce bem, Vasîle se face mai sănătos?

Dar aşa variantă: tu pe mine ce, nu mă stimezi? Ia hai să bem paharu ista plin pân la fund! Bine, te stimez! Sunt deacord să beau acest pahar cu tine, dar tu pe mine mă stimezi? Hai şi-om bea doar Coca Cola când ne întâlnim! OUPS… S-a dus toată stima pe apa Sâmbetei! Păi stai un pic, cum adică, eu pe tine te stimez, dar tu pe mine nu? Nu e bună treaba deloc!

Şi spre final: mă stimezi? Lasă la dracu alcoolul acesta că e un răhat dar nu plăcere.

P.S. Te-ai supărat pentru cuvintele mele finale? Până nu văd argumente contradictorii şi cel mai important adecvate pentru tot despre ce am vorbit mai sus, nu voi consindera drept jignire, discriminare sau alt ceva, cuvintele mele. Supără-te!


Comentarii

5 Responses to Alcoolul – ce răhat mai e şi acesta?

 1. Anna spune:

  era o miniatura la THT care zicea ca nunta – bem , cumpar casa-bem , zi de nastere- bem si incheie asa de ce nu am sarbatori o zi de nastere in sportzal sa zicem eu ridic acesta haltera in sanatatea ta

 2. Trudi spune:

  Subscriu cele spuse de tine, argumente intemeiate! La cati am sugerat sa se lase de baut alcool in cantitati nerecomndate, cred ca numai 2 persoane am reusit sa le conving. Trist. Nu concep bauturile alcoolice drept stare de relaxare! Lipsa de griji si probleme. Dimpotriva, lume , vi le amplificati! Dureros.

 3. Dan spune:

  Stiu am vazut deja si singur ca am greseli.. sorry

 4. Dan spune:

  De ce crezi ca lumea doreste sa te contrazica? sunt siur ca toti care vor citi acest articol vor si solidari cu tine… dar, subconstiientul lor va fi intratit de puternic, inluenta altora ii va domina, ci nu personalitatea proprie, intrucit circa 98 la 100 vor consuma alcool in cantitati mari cel putin o data in viata dupa ce vor citi acest articol chiar.. omul em ai slab decit se spoone, daca am ajuns sa ne numim noi cei mai superiori, asanumitii zei ai lumii, sa fim condusi atunci de un lichid care la gust reprezinta ceva neplacut? care nu aduce nimik pozitiv??? atunci este o prostie completa… stii sunt contra discriminarii si umilintei, dar in acest caz sunt motivate… vezi fara a ne referi pin amintiri din trecut.. vb de prezent (cel mult 1,5 luni in urma) si tema viitorului….

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Sunt total deacord cu tine frăţioare! Despre stereotipe şi dominarea de către masele de oameni putem citi în articolul precedent „Imagini false”, scris de tine frăţioare.

   P.S. Însă comentariul în general nu mi-a plăcut, conţine o sumedenie de greşeli gramaticale, am fost nevoit să încordez creerul ca să înţeleg sensul unor cuvinte.

Lasă un răspuns