Culmea prostiei controlorilor din RATB

Contol RATB Bucuresti

După ce au coborât controlorii

Azi, adică marţi, 24 mai 2011, mergeam prin Bucureşti cu autobuzul, mai precis cu RATB 601. La o staţie în autobuz au intrat controlorii, la ei cred că e sezonul de vânătoare pentru că am fost azi controlat de 4 ori, faţă de cele 10 controale (aproximativ) peste care am dat în toate 8 luni petrecute în capitala României.

Deci, cei doi bărbaţi mai tinerei şi cred că controlori începători, cu replica unuia dintre ei: „începe show-ul” au blocat aparatele de validare a cardurilor şi au început să controleze pe fiecare.

Pentru cei ce nu ştiu, voi explica, iar pentru cei ce ştiu, voi reaminti: controlorii au şi ei un card magnetic cu care blochează aparatele din transport, pe ecran apare scris „Control” şi de acum înainte nimeni nu poate valida cardul, cei ce nu au făcut-o din timp vor plăti amendă controlorilor. Detalii despre carduri şi sistemul de validare pe site-ul oficial RATB.

Iată că bravii controlori au prins o doamnă ce nu avea nici card, nici bilet şi au urmat să coboare cu ea la o staţie pentru efectuarea următoarelor acţiuni de amendare care pe noi acum nu ne interesează. Au coborât controlorii şi culmea, pe aparatele de validare a rămas inscripţia „Control”, adică băieţii au uitat să le deblocheze, ca urmare toţi cei ce vor urca în autobuz nu vor putea să-şi activeze cardurile, însă pe site-ul oficial scrie:

Pentru posesorii de portofel electronic validarea cardului este obligatorie deoarece fiecare validare reprezinta efectiv plata calatoriei respective.

Am rămas cu semn de întrebare: cum îşi vor activa călătorii cardurile? Ce reacţie vor avea următorii controlori care vor urca în acel autobuz? Cum vor proceda faţă de toţi călătorii cu cardurile neactivate? Va vedea articolul managerii care coordonează departamentul de controlori? Vor recunoaşte acei 2 controlori greşeala şi vor fi sancţionaţi?


Comentarii

Lasă un răspuns