Inundaţie în cămin…

inundatie in camin

Măreşte poza, click!

Seara, ora 21.20, eu cu Colea (colegul de cameră) ca de obicei stăm cu nasurile în ecranele laptop-urilor, concentraţie la maxim, doar se aude cum vin mesaje pe skype, odnoklassniki şi facebook cât la mine, atât şi la Colea. Liniştea „mortală” a fost întreruptă de sunetul fierului pe podeaua de ţiglă şi un zgomot plăcut de cascadă…

Ambii am tresărit, ne-am ridicat din pat şi privim miraţi cum apa stropeşte toată camera noastră. Eu privesc şi nu pot înţelege ce s-a întâmplat, poate motivul blocării mele mintale a fost oboseala după o noapte petrecută în drum spre Bucureşti, revenit după vacanţă. Toată oboseala în dată mi-a trecut atunci când a fost stropit cu apă rece din cap până-n picioare. Colea a luat supapa (pentru maldaveni: вентиль, крант) ruptă şi încerca să o înşurubeze înapoi. Apropo, merge vorba despre supapa care se află sub chiuvetă şi întrerupe circuitul apei spre robinet (vedeţi pe foto).

Nu ne-a reuşit să o înşurubim la loc, Colea a astupat cu degetul gaura de unde stropea apa iar eu am făcut cel mai important lucru: am ridicat laptop-urile pe dulap să nu să se ude, apoi am fugit la vecine după o galeată. Colea, eroul meu, din toate puterile lupta cu apa. Eu am adus găleata apoi am fugit la portieră să întreb cum puteam stinge apa. Portiera mi-a deschis uşa la subsol, mi-a zis să cobor şi să merg până văd scris numărul camerei mele, acolo închid supapa.

inundatie in camera de camin

Măreşte poza, click!

Am intrat în subsol, o căldură nemaipomenită, un coridor lung şi îngust înconjurat din toate părţile cu ţeve mari şi fierbinţi, mergeam înainte şi căutam numărul „fericit”, am ajuns! Aici deja mă aştepta o nouă încercare, multe ţeve porneau în toate direcţiile, care fierbinţi, care reci, trebuia să o găsesc doar pe acea unica… Din mai multe încercări mi-a reuşit să închid apa, am ieşit din subsol simţindu-mă erou însă mi-a trecut toată mândria atunci când am văzut inundaţia din cameră. Colea a luat cârpa, găleata şi a început să strângă apa, dar din gaura nenorocită tot mai curgea apă, ce-i drept foarte încet, pentru a dormi în linişte la noapte am hotărât să punem supapa la locul său (chiar dacă nu se ţinea acolo) şi să o lipim până ziua următore, când vine meşterul.

Viaţa la cămin nu constă doar în distracţii, petreceri şi vizita vecinilor atunci când ai primit geanta cu mâncare de acasă. Mai sunt şi momente neplăcute însă care merită a fi trăite. Colea a recunoscut că mai vrea astfel de adrenalină… Vreau şi eu, însă fără astfel de riscuri…

Continuare: Inundaţie în cămin 2. Jacuzzi…


Comentarii

4 Responses to Inundaţie în cămin…

  1. karaman spune:

    mdaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!
    konkluzia mea este urmatoarea:
    kolea trebuia totusi sa se duca sa invete de santehnik
    da tu dima de jurnalist…prikolinaia statia so primit

Lasă un răspuns