Oare o merită cineva?

Cine cunoaşte aceste cuvinte: „Nu-i dori apropiatului tău aceia ce nu-ţi doreşti ţie!”. Să menţionez din început că prin cuvântul apropiat nu se subânţelege prieten ci OM în general. E omeneşte să doreşti altuia ceea ce nu ţi-ai dori niciodată ţie?

Nu-i dori apropiatului tău aceia ce nu-ţi doreşti ţie!

Nu-i dori apropiatului tău aceia ce nu-ţi doreşti ţie!

Să presupunem că acest status a fost publicat pe Odnoklassniki.ru din glumă, e şi evident, e găsit undeva şi prin Copy – Paste publicat. Cum se poate explica toată ura prezentă în comentariul de mai jos? Bine că nu e adresat prietenilor, inamicii nu au dreptul la viaţă? Nu acuz persoana ci acuz ideea şi am tot dreptul la aceasta! Oare o merită cineva?

Pe baza la ceea ce e scris în status, Porunca 3 din cele 10 Porunci Dumnezeeşti: Să nu iei Numele Domnului Dumnezeului tău în deşert.

Din ceea ce e scris în comentariu, Porunca 10 din cele 10 Porunci Dumnezeeşti: Să nu pofteşti nimic ce este al apropiatului tău. (În acest caz Viaţa).

Întrebare întrebătoare: Când ultima dată aţi fost la Biserică?


Comentarii

2 Responses to Oare o merită cineva?

  1. Inga spune:

    Chiar am și fost! 18,01,2011
    fix 10 zile în urmă, chiar la mănăstire- Marta și Maria, știi?

  2. Dan spune:

    Pro sau contra? cineva va fi contra? credka nu…. stii sunt stranii astfel de afirmatii numi place cind lumea revine la biblie nu toti cred in veridicitatea ei, dar totusi in Conventia ONU privind Drepturile Copilului (in cazul in care e dedicat copilului) si in Declaratia Universala privind Drepturile Omului sunt astfel de secvente in care e scris „DREPTUL LA VIATA”… nu cred ca un simplu status incalca documentele oficiale la care au aderat majoritate, practic aproximativ toate statele lumii…. nu e mai sus ca ONU Irinutza…

Lasă un răspuns