OK – logo plagiat al site-ului Odnoklassniki

OK logo la Odnoklassniki

Iubesc site-ul Odnoklassniki.ru, mereu e în dezvoltare încercând să întreacă alte site-uri de socializare pe care nu le mai enumer căci şi aşa toţi le ştiu. Ultima inovaţie stilistică a Odnoklassnicilor este logo-ul lor care poate fi interpretat din două perspective: ca text e scris OK iar dacă-l întoarcem la 90 grade observăm figura unui om.

La prima vedere acest logo pare a fi destul de drăguţ dar dacă să dăm search în google să vedem totuşi de unde provine această idee şi unde a fost folosită anterior, putem observa că istoria OK-omuleţului numără deja mulţi ani. Am căutat să demonstrez asta doar din motivul că administratorii site-ului Odnoklassniki afirmă că anume echipa de design-eri a site-ului lor a gândit şi a creat acest logo. Citat de pe grupa oficială a adiministratorilor:

Сегодня мы хотим представить вам наш новый логотип, который воплощает в себе те изменения, который произошли в проекте. Этот логотип придумала и создала наша команда.

Şi traducere în română:
Astăzi dorim să vă prezentăm logo-ul nostru nou, care întruchipează schimbările ce au avut loc pe site.
Acest logo este gândit şi creat de echipa noastră.

Nici nu ştiu cum să ajung la administraţia site-ului să le aduc la cunoştinţă că design-erii pur şi simplu au spălat banii împrumutând acest logo din net şi afirmând că e creat de ei. Ca vorbele mele să nu pară goale şi fără dovezi, voi veni cu câteva exemple din internet:

1. Primul exemplu care şi m-a inspirat la scrierea acestui articol este marca comercială „OK” (la fel întoarsă la 90 grade) care oferă acces la Internet în bandă largă abonaţilor companiilor „Interdnestrcom” şi „Transtelecom” din regiunea Transnistreană, Republica Moldova. Această marcă a apărut la începutul anului 2007 şi este creată de studioul rlstudio.com. Din păcate site-ul lor oficial oknet.md nu mai merge şi nici nu ştiu dacă ei mai există.

2. Următorul exemplu care la-am găsit din întâmplare este site-ul ok.net care la fel are un logo ce reprezintă un omuleţ. Omuleţul nu stă în picioare ca la celelalte exemple însă oricum logo-ul e stilizat aşa ca noi să ne dăm seama ce reprezintă.

3. Acest exemplu care l-am căutat pentru a-mi mări colecţia de omuleţi OK e realizat compania Sublima Comunicacion care susţin că ei au fost primii care au întors cuvâtul „OK” şi au obţinut acest omuleţ. De fapt calendarul de pe site-ul oficial, pe care este desenat omuleţul, e din 2009 aşa că presupun că atunci şi a apărut pentru prima dată această idee.

4. Ultimul exemplu, la fel găsit pe net ca răspuns la logo-ul nou al site-ului odnoklassniki, aparţine companiei „Открытая Компания” (Compania Deschisă) care se ocupă de vânzarea apartamentelor. Compania există din anul 2007 însă din păcate nu ştiu când a fost adoptat acest logo de către ei.

Cât de atrăgător nu ar fi site-ul Odnoklassniki.ru şi câtă simpatie n-aş avea eu faţă de el, îmi pare josnică afirmaţia că anume ei au gândit şi au creat acest logo. Mai mult că pe site, în grupa oficială a administratorilor e explicat ce reprezintă acest logo, ca pentru imbicili, în caz că noi nu vom înţelege. Umilitor!


Comentarii

8 Responses to OK – logo plagiat al site-ului Odnoklassniki

 1. Danu Golban spune:

  salut mia, uitat parola la site meu si nu pot sal recoper va rog ajutati-ma

 2. Iulian Negara spune:

  nu merge parola si nu o pot recupera cu numar de mobil

 3. Ionela Cernavca spune:

  Va rog ajutati-ma .. aseara cineva mi-a trimis o pagina pe odnoklassniki pe pagina mea, si eu cind am deschis-o ea sa descarcat in calculator, acolo era o imagine, dupa aia am sterso si cind am incercat sa intru pe site nu pot, acolo imi scrie : Ionela ✖, мы обнаружили подозрительную активность и временно заморозили Вашу страницу, чтобы вырвать ее из рук злоумышленников.
  Чтобы разморозить страницу, мы просим Вас подтвердить, что Вы владелец страницы, и сменить пароль." Acolo trebuie sa pun un numar de telefon doar din Rusia, din Moldova nu pot.. Va rog din suflet ajutati-ma sa pot intra pe site :((

 4. Kostyk spune:

  Și acum ce propui? Nuștiu daca are mare importanță pentru niște oameni modești acest logo-u… Chiar nu înțeleg ce rost și ce scop are acest articol…

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Bre, omule, nu cumva eşti administrator la Odnoklassniki, văd că mă critici la toate articolele despre acest site. Mai am multe lucruri interesante pe blog, lasă în pace Odnoklassniki. Articolul pentru mine are sens, pentru tine nu, totul e subectiv. Dacă veneai cu vreo părere sau idee în comentariu, îţi mulţumeam, dar tu pur şi simplu mă caci în cap, chipurile sunt prost şi scriu răhat. Te rog, abţine-te!

   • Kostyk spune:

    Dacă se poate, te rog fără cuvântul „Bre…”. Păi căutam pe yandeks ceva de „odnoklassniki” și am dat de articolul tău. Atunci am deschis și am citit după care am mai vazut și alte articole… pur și simplu am citit și eu mai întîi ce m-a interesat! Fiecare are părerea lui, și are dreptul la expunere, însă nute-am numit in nici un mod! Din contra, imi place că cercetezi, cauti… pur și simplu nu-nțeleg ce rost mai are dacă acest logou e furat de undeva sau e gândit și creat de echipa site-ului…

Lasă un răspuns