Sărut femeie, mâna ta…

Pe data de 15 octombrie în lume se sărbătoreşte Ziua Mondială a Femeii din localităţile rurale. N-am mai auzit de această sărbătoare până nu am dat peste reportajul de la Mesager unde se povesteşte despre viaţa femeilor de la ţară, citat: „În Dominteni, Drochia, 90 la sută din locuitori sunt femei. Se ajută una pe alta iar nevoia le-a făcut să poată îndeplini şi lucrul bărbaţilor”. Nu ştiu cum să le numesc: oameni pedepsiţi de soartă? sau norocoasele care nu ştiu de grijele cochetelor de la oraş?

În fine, pentru ca piţipoancele şi cochetele să nu rămână neobservate în această zi frumoasă, am hotărât să le dedic o poezie:

Sărut femeie, mâna taSărut femeie, mâna ta
Pe buze nu te-aş săruta
Că-ţi şterge rujul L’Oreal
Cu gust de un răhat de cal.

Sărut femeie, mâna ta
Tu ai ten de la Bourjois?
Deci nici obrazul nu-l sărut
Că ai pe el un strat de lut.

Sărut femeie, mâna ta
Dar ochii eu i-aş evita,
Ai de la Mary Kay rimel
Că-mi vine să mă piş pe el.

Sărut femeie, mâna ta
Nici pe buric n-aş săruta
De-acolo piercing-ul se-arată?
Sau o talangă agăţată?

Sărut femeie, mâna ta
Cu asta mă voi limita,
Şi nici nu vreau eu să mă uit
Ce manichiură ţi-ai făcut.

Audiaţi piesele de mai jos şi spuneţi-mi: cum în viziunea voastră trebuie să arate o femeie adevărată?

Ion Aldea Teodorovici – Sărut femeie, mâna ta
Yan Raiburg – Sărut femeie, mâna ta
Maximilian – Sophie
Reportajul de la Mesager din 15 octombrie 2011, TeleRadio Moldova:

Comentarii

12 Responses to Sărut femeie, mâna ta…

 1. Anonim spune:

  De ar fi toti barbatii ca el ne am duce dracu… Nu ma refer la cum se poarta cu o femeie si ma refer la lifestyle

 2. Trudi spune:

  cănd se exagerează se exagerează și gata, nu e loc de alt cuvânt, dar e ciudat, absurd să vrei să atragi atenția cuiva, de fapt, în special a bărbaților cu asemenea maniere: fond de ten (lut, cum o zis Dan), rimel și gene lipite, zdrențe puse pe tine și tot felul de prostii care înglobează pițiponcismul. Eu cred că e o muncă enormă să te faci așa hidoasă, decât să optezi pentru frumusețea naturală.

 3. helene.ru spune:

  îmi place poezia care se referă la pitipoance..într-adevăr e păcat că astăzi aproape toate fetele folosesc diferite mijloace ca să arate mai bine cind în realitate cea mai super e frumusetea naturala..cu sigurantă ele nu înteleg consecintele folosirii acestor mijloace si ceia ce au de pierdut…c’dommage chers femmes pour votre beaute fausse!!!!!!bravooo pentru articol, te felicit!

 4. Vitalie spune:

  mehh.. prea dur cu poezia.. daca incercai sa te exprimi altfel poate reactia fetelor era mai moale.. da adevaru e adevar))

 5. Dan spune:

  S-a spus mai sus cum ea trebuie să arate o femeie ideală, cu ce sunt deacord, vreau doar să accentuez careva lucruri care nu îmi plac în fete/femei. Nu pot suporta tocurile gigante, îndeosebi cînd fata le poartă zi de zi, excesul de cosmetică (lut) care e folosit adeseori cu tonele pe faţă încît nu mai vezi unde e piele… Decolteurile mari, deseori mai mari ca suprafaţa corpului acoperită – probabil că aduc o plăcere, dar această fată deja nu pare a fi interesantă, intelegentă şi nici frumoasă. Sunt doar careva chestii care mă irită foarte mult.

 6. Olivia Chitaica spune:

  Sa ştiţi ca în Moldova fetele sunt cele mai frumoase şi naturale,aşa ca veniţi la Moldova!!!!

 7. madalina spune:

  o femeie ar trebui sa fie ceva la granita celor de la sat şi de la oras, adica trebuie să aibă grijă de ea(însă să nu exagereze) dar şi să nu fie o întreţinută, să-şi poarte singură de grijă, şi nu în ultimul rînd inteligentă(e cel mai frumos lucru la o femeie)

 8. lucia spune:

  desigur ca esti, si de-ar fi toti barbatii ca tine ar fi foarte bine…oricum in versurile postate de tine e mai mult o exagerare, unele chiar folosesc cosmetica si accesoriile peste limita

 9. Elena spune:

  pai bine, dar cosmetica asta are si ea o limita. Dima poezia e super de tot, ai descris bine pitipoancele)))

 10. lucia spune:

  tot ce pun femeile pe ele,fata,ochi si orice altceva e numai pentru ca sa fie mai iubite si observate de barbati…cel putin asa se considera

Lasă un răspuns