Strada centrală din s. Varniţa are nume nou

Strada centrală din satul Varniţa, Tighina

Inscripţie în centrul satului Varniţa

Sunt originar din satul Varniţa, Republica Moldova, unde şi mi-am petrecut toată viaţa până nu am plecat să fac facultatea. Fiecare zi mergând la şcoală atrăgeam atenţia la tot ce e scris împrejur, dacă nu citeam cărţi, citeam ce e scris pe garduri. Deja de un an de zile, dacă nu mai mult, am aflat că strada centrală a satului şi-a schimbat numele, şi fiecare zi mă convingeam că aşa este, până când nu am dat de o altă inscripţie, pe o altă clădire care o contrazicea pe prima. Ce să fie oare, care e numele străzii totuşi? Stau 2 inscripţii, pe 2 magazine, pe 2 părţi a străzilor care se contrazic una pe alta. Dacă una din ele ar fi fost greşită atunci stăpânul magazinului schimba inscripţia, însă spre mirarea mea nici unul din ei nu o schimbă, doar nu pot ambii să aibă dreptate?

Întrebarea zilei: Cum se numeşte strada centrală din satul Varniţa, Tighina sau Tigina? Cine ştie răspunsul şi a văzut inscripţia greşită, intraţi în magazin şi spuneţi vânzătoarei să preântâmpine stăpânul să o schimbe.

P.S. Iată ce înseamă să încredinţezi ruşilor din Bender să-ţi scrie numele străzii în limba Română.


Comentarii

2 Responses to Strada centrală din s. Varniţa are nume nou

  1. Anna spune:

    si sa iti mai spun eu una , la intrarea laterala in primarie acolo unde e casa de bilete scrie: CALIA FIRATĂ

    • Gorobîc Dmitri spune:

      ha ha ha… Uite că nu am văzut chestia asta… trebuie numaidecât de fotografiat. Dacă şi oamenii care au fost o dată în sat au observat aşa ceva, atunci ce faţă se crează satului cu aceste prostologii pe toate „gardurile”, adică şi primăriile…

Lasă un răspuns