Succes în România 2012 – 2013

Succes in Romania

Scopul proiectului Succes în România este de a ajuta studenţii de origine română, născuţi în afara ţării şi veniţi la studii în România, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, în procesul de integrare socio-culturală şi profesională în societatea românească.

Studenţi născuţi în ţări precum : Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Albania, Serbia si Grecia şi altele, pot participa la acest proiect.

Ediţia 2012-2013 va aduna laolaltă 30 de studenţi dornici să-şi proiecteze orizonturile către Succes, ghidaţi de cei 30 mentori, care sunt români din diasporă, stabiliţi în România de mulţi ani şi care au reuşit să se adapteze la o experienţă total nouă de viaţă. Urmând principiul „Pay it forward”, au conştientizat ajutorul primit la momentul integrării în societatea românească şi acum doresc să împărtăşească şi celorlalţi din experienţa lor de viaţă şi profesională şi se vor implica în mod voluntar în acest proiect.

CĂUTĂM tineri activi şi dornici să se implice în viaţa societăţii din care face parte sau din care provin : cetăţenia activă este un element cheie al proiectului nostru.

În cadrul programului vor avea loc o serie de activităţi şi evenimente deosebite care vor ajuta pe de o parte studenţii la integrarea şi dezvoltarea personală şi profesională a studenților, pe de altă parte societatea românească să cunoască realităţile românilor de pretutindeni.

Sesiunile de training, jocurile de cunoaştere şi comunicare, întâlnirile de socializare, activităţile de lucru în echipă şi de descoperire a oraşului şi multe altele asemenea sunt doar o parte din activităţile pe care vi le pregătim.

Verifică dacă eşti eligibil!

  • Eşti etnic român din Republica Moldova, Bulgaria, Albania, Macedonia şi diasporă?
  • Ai între 18-25 de ani?
  • Studiezi la Bucureşti?
  • Ai citit ghidul pentru studenţi Succes în România? (AICI-Ghidul Studentului)

Dacă la toate aceste întrebări ai răspuns DA uite şi etapele de selecţie care se vor desfăşura în 2 sesiuni:

Sesiunea I.

  1. Formularul de aplicare 04.09.2012- 28.09.2012
  2. Interviu 13-14. 10.2012

Sesiunea II

  1. Formularul de aplicare 01.10.2012 – 24.10.2012
  2. Interviu 28-30 octombrie 2012.

Afișarea rezultatelor: 1 noiembrie 2012!

Persoana de contact:
Alina SCLIFOS
Coordonator “Succes în România” – Bucureşti
Tel: +40 768 88 29 85
Email: alina.sclifos@gmail.com

Pentru a participa completaţi formularul care-l găsiţi pe pagina oficială: bucuresti.succesinromania.ro.

Citiţi şi despre impresiile, amintirile mele despre proiect când eram în rol de participant: Apăsaţi aici.


Comentarii

Lasă un răspuns