Ai probleme cu calculatorul?

Ai probleme cu calculatorul

Măreşte poza, click!

Ai probleme cu calculatorul? Nu-ţi ajung problemele care le ai? Adresează-te la noi, ţi le creăm! Cred că astfel ar suna sloganul complet pentru această publicitate de care am dat azi la staţia Universităţii.

Vă amintiţi de necărturarul care repară calculatoare? De data aceasta e mai straşnic, băieţii deja lucrează în pereche. N-a fost de ajuns că prin această „publicitate”, dacă o putem numi astfel, ei au reuşit să degradeze total în ochii mei, băieţii au reuşit să îmbine seriozitatea (aranjarea textului în pagină destul de reuşită) cu prostia:

1) Lipsesc diacriticile.

Am mai vorbit la această temă, însă mă voi repeta (probabil îmi produce plăcere să conştientizez că am un nivel de inteligenţă mai mare decât la alţi indivizi). Băieţi, recunosc, doar proştii sau persoanele neatente (aceste categorii reprezintă partea majoritară a populaţiei) vor lua în serios ceea ce aţi scris pe coala asta de hârtie A4, însă mai sunt şi ticăloşi ca mine, care vor râde cu lacrimi citind reclama voastră. Chiar credeţi că eu mă voi adresa după ajutor la doi indivizi care nici nu sunt în stare să tapeze o pagină în limba ROMÂNĂ folosind toate literile din alfabetul român, inclusiv cu diacritice. Dacă nu ştiţi cum se face: citiţi!

2) Greşeli gramaticale:

Deschideţi dexonline.ro (NU Google, evident că acolo puteţi găsi orice prostie) şi căutaţi cuvintele: DRIVERE, SOFTURI, ROUTERE, SWITCHURI. Nu există astfel de cuvinte în lima română, sunt împrumutate din engleză, deci nu le adaptaţi aşa cum vă place vouă. Corect ar fi să scrieţi: drivers (sau driver-e), soft-uri, router-e, switch-uri. Încercaţi şi-mi demonstraţi că nu am dreptate fără a folosi Google, căci mai sunt pe lume şmecheri de tot felul care transformă cuvinte din chineză aşa cum le place, şi asta nu înseamnă că acest cuvânt există. Deci, dacă acest text urmează să fie public şi să vă creeze imagine pozitivă, atunci scrieţi cuvintele corect şi nu vă lăsaţi duşi de turmă. Apropo, în fraza „contactati-ne la nr de tel:” după cuvintele prescurtate se pune punct: „contactaţi-ne la nr. de tel.:”.

3) ID Yahoo Messenger?

Serios? Toată seriozitatea voastră s-a dizolvat în două ID-uri de mess. Probabil ar fi o metodă bună de a primi comenzi de la clienţi însă ce haos se primeşte dacă clientul contactează ambele adrese (păi nu ştie de la care va primi răspuns), sau va trimite SMS pe toate 3 numere de mobil, etc. Vă propun o altă variantă: Presupun că dacă ştiţi în computer „TOT”, atunci editarea unei pagini WEB nu ar trebui să fie pentru voi o problemă. Dacă-mi veţi zice că trebuie bani, eu vă voi sfătui să vă folosiţi de hosting-uri gratuite care oferă şi un domain destul de simpatic. Urmează să faceţi o pagină unde veţi descrie tot ce puteţi oferi clienţilor şi mai jos, sau pe o altă pagină, nişte câmpuri unde scriu numele, adresa, nr. de telefon, Mess şi problema cu care mă confrunt. Moderând toate cererile, veţi împărţi între voi sarcinile şi fiecare îşi contactează clientul său pentru detalii (la această etapă apare messenger).

Cine vrea un venit cât mai mare, trebuie să facă o publicitate bună. O publicitate bună ţine de setul minim de cunoştinţe care, folosindu-el, îţi asigură calitate. Cunoştinţele necesită timp şi cheltuieli financiare. Nu fiţi leneşi şi zgârciţi!


Comentarii

Lasă un răspuns