Antoci Anatoli la concursul iTineret 2011

ITineret Antoci Anatoli

Concursul Speed key press KEYBOARD

Antoci Anatoli este student la Universitatea Tehnică din Moldova, Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, anul 1. El este unul dintre cei 120 finalişti ai concursului iTineret 2010, prima ediţie. Principial şi hotărât, Anatoli vine cu un nou proiect „Speed key press KEYBOARD” pentru a cuceri participanţii şi organizatorii concursului „iTineret – Viitorul începe cu tine” din acest an.

În cea de a doua ediţie a concursului iTineret Anatoli va participa cu un web-site amplasat pe reţeaua locală. Site-ul a fost creat cu scopul de a spori succesele de tapare la tastatură a elevilor din instituţiile de învăţămînt. Principiul de lucru: baza de date se află pe serverul principal. Rezultatele testului efectuat pe computerile conectate la reţea se înregistrează în baza de date de pe server. Pentru a vedea prezentarea video a acestui proiect citiţi acest articol în întregime.

Funcţionalitatea proiectului a fost testată pe participanţi reali în cadrul unui concurs organizat în Liceul Teoretic Varniţa. La concurs au putut participa elevi din toate clasele, pentru a motiva elevii să participe la concurs, Anatoli a oferit premii pentru primele locuri: de la cel mai straniu mouse care se îmbracă pe deget până la cartele de reâncărcare Moldcell, la fel concursanţii au primit diplome cu ştampila şi semnătura directorului liceului. Un al motiv pentru care au participat elevii a fost spiritul de concurenţă, fiecare elev dorea să fie primul în cercul său de prieteni, primul din clasă sau cel mai tare din liceu.

Elevii au avut la dispoziţie un minut pentru a introduce de la tastatură cuvintele ce apăreau pe ecran, pentru test au fost folosite cele mai frecvent utilizate cuvinte din limba Română. Elevii au avut la dispoziţie mai multe încercări iar programul automat selecta cel mai bun rezultat al fiecărui participant. Punctajul final se formează conform unui algoritm unde se ia în calcul numărul caracterelor introduse de la tastatură, numărul de cuvinte corecte şi numărul de cuvinte greşite.  Structura site-ului a permis monitorizarea imediată a concursului şi a fost uşor asimilată de elevi care s-au familiarizat cu toate opţiunile.

Site-ul este alcătuit din două părţi:

Concursul iTineret 2011

Înmânarea premiilor şi a diplomelor

Partea utilizatorului care conţine:
– Panelul de autorizare, unde fiecare elev selectează clasa, introduce Numele, Prenumele şi parola generată de către site anterior;
– Testul (taparea cuvintelor timp de un minut, înregistrarea cuvintelor corecte, cuvintelor greşite, numărului de caractere introduse şi calcularea punctajului cu ajutorul unei formule speciale);
– Pagina cu toate rezultatele înregistrate anterior şi cel mai bun rezultat;
– Interdicţia în folosirea altui computer de către concursantul înregistrat. În caz că el a început concursul la computerul 1, de pe alt computer nu va putea accesa testul;
– Limitarea în timp a concursanţilor pentru rezolvarea testului.

Partea de administrare conţine:
– Autorizarea;
– Pagina cu toţi concursanţii. Posibilitatea de a adăuga, de a redacta şi de a şterge concursanţii;
– Lista utilizatorilor online, timpul petrecut în concurs şi timpul rămas, locul ocupat la moment în clasament;
– Împărţirea pe categorii: după clasă sau între elevi şi profesori;
– Exportul totalurilor cu ajutorul filtrelor: alegerea claselor 7 – 9 sau 10 – 12, personale, etc.;
– Adăugare, editare şi ştergere a categoriilor;
– Setarea calculatoarelor, introducerea IP şi a numelui calculatorului;
– Alte setări pentru administrator.

Drepturile de autor:
– Designul pentru panelul administratorului este FREE, download-at din internet;
– Codul JavaScript folosit la calcularea numărului de caractere, a cuvintelor corecte şi greşite introduse de la tastatură timp de un minut, aparţine programatorului german Christian Strang. Codul a fost folosit cu permisiunea autorului.
– Forma de autorizarea utilizatorilor – JQUERY UI
– Crearea panelului administratorului, algoritmului de înregistrare, de statistică şi alte detalii sunt create de Antoci Anatoli.

Tehnologiile folosite: HTML, CSS, PHP, JavaScript (AJAX, JQUERY), MYSQL


Comentarii

6 Responses to Antoci Anatoli la concursul iTineret 2011

  1. Talean spune:

    Multumesc Dima pentru acest articol!!! Respect!!

  2. victoria spune:

    Multumesc, Dumitru, ca ai mentionat meritele lui Anatolie Antoci( colegul nostru) importante atit pentru practica lui de programist, cit si pentru tineretul din localitate care vor fi motivati sa lucreze si sa creeze o concurenta sanatoasa!
    P.S: sunteti bravo! vicusor

Lasă un răspuns