Hai Transnistriei să cedăm Republica Moldova

Moldova unita cu transnistria

Propun să facem o şmecherie pentru a îmbunătăţi situaţia geo-politică a Republicii Moldova, hai să cedăm ţara noastră Transnistriei, de ce nu? Moldova preşedinte nu are – Transnistria are, un preşedinte nou, cu noi viziuni. În Chişinău sunt distruse (le-au mai reparat, sau ce fac ei acolo?) clădirea Parlamentului şi Preşedenţia – în Tiraspol parcă totul e în regulă, e cald şi bine.

Dacă tot am vorbit despre „cald”, uite că mai e un punct pozitiv de ce ar fi bine să fim anexaţi de Transnistria – ei, pentru gazele naturale ruseşti, plătesc un preţ de 7 ori mai mic decât Moldova. Închipuiţi-vă, toată ţara se numeşte Transnistria, ruşii oferă gaz ieftin pentru toată ţara, de azi înainte putem încălzi nu 2 camere dar 14, sau în loc de 700 lei plăteşti 100.

Dar dacă e nevoie de ridicat la conducere nişte parlamentari de-ai „noştri”? Nimic complicat, populaţia „Moldovei” de azi e mai mare decât cea a Transnistriei, deci 50+1 din numărul voturilor sunt asigurate, dar dacă tare să vrem, putem să băgăm şi un preşedinte de-al nostru, pe Lupu de exemplu, ştiţi cum se spune: „să băgăm un lup în turma de oi”.

Cu limba de comunicare nu vor apărea probleme, în Transnistria sunt 3 limbi de stat: Rusă, Ucrainească şi Moldovenească, primele două cred că nu încurcă. Pacifiştii de pe Nistru nu vor mai avea ce să facă acolo, vor merge acasă la mama şi la tata. Valuta ei cred că o vor accepta pe a Moldovei, mai are sens să se zbată cu rublele lor nerecunoscute dacă cursul valutar oricum e 1 Leu = 0,93 Ruble (aproximativ, că se mai shcimbă). Ce ţine de capitală, cred că mai e bine să fie Tiraspol, în Chişinău şi aşa e mizerie, lasă că-n Tiraspol e mai liniştit, şi alţi politicieni străini care vor veni în vizită vor vedea capitala cu aspect post-sovietic şi li se va face milă de noi (adică vor da bani). Mai e vreo problemă? Spuneţi-mi (scrieţi-mi un comentariu), că rezolvăm pe loc.

Bună  şmecheria nu? Transnistrenii până se prind care-i faza, deja va exista o ţară unită, cu preşedinte, cu gaze naturale ieftine, 3 limbi de stat. Însă o problemă rămâne nerezolvată: nu suntem recunoscuţi…


Comentarii

13 Responses to Hai Transnistriei să cedăm Republica Moldova

 1. Cezar Palamarciuc spune:

  duti intrun loc

 2. Victor spune:

  Salut Dmitri, conflictul Transnistrian îmi trezește interes încă din băncile de la școală. Orice om care nu este un unionist pro-român și care susține statalitatea și integritatea RM înțelege că soluționarea acestui conflict este cheia de dezvoltare a țării noastre. Articolul tău este o glumă deoarece ai descris soluționarea prin transnistrizarea Moldovei, iar dacă e să abordăm conflictul prin metoda federalizării totul devine real, fiindcă nu există o altă cale de a integra țara și de a construi un viitor economic sigur. Ce ține de capitală păi aceasta ar trebui schimbată măcar din simplu motiv că Chișinăul a căpătat un grad de autoîntreținere, în timp ce alte orașe din Moldova nu sunt deloc autonome (nu avem autonomie locală).
  Situația din Transnistria se normalizează după venirea lui Șevciuk, Filat a anunțat că în curând operatorii de telefonie mobilă vor putea presta servicii și în stânga Nistrului. Cu încetul vom ajunge la momentul culminant în care se va vedea dacă Chișinăul va dori să plătească prețul pentru greșelile din trecut inclusiv și pentru războiul inițiat!

 3. Alexandru spune:

  nu stii tu ces de smecheri rusii, indata ce ne vom ni cu Transnistria aceia ne vor vinde Rusiei,si in semn de multumire rusii ii va pune la putere pe Transnistreni,rusii numai asta asteapta sa ne unim cu ei sau sa ne dezicem de Transnistria. Ce se va primi vreo tiranie la fel cum era pe timpul lui Stalin, atunci comunistii ii transportau pe molodveni in Siberia in vagoane de vaci. opinia mea este: JOS RUSIA,JOS COMUNISTII,CONTRA UNIRII CU TRANSNISRIA, iese ca ei vor sa fondeze un stat independent pe paminturile noastre.Daca vrem sa ne inapoiem bunul nume va trebui sa actionam impotriva rusie si transnistriei,ei nau dreptul de a ne lua pamintul pe care il avem,mai ales cetatea Tighina(Bender) care se afla pe teritoriul transnistriei. ASA CA VA SPUN BASARABENI FITI PATRIOTI SI NU CEDATI INAMICULUI

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Fără supărări dar vreau să precizez nişte detalii care trebuie ştiute:

   1. Articolul e doar o glumă, chiar crezi că vreau să se întâmple ceea ce am scris?

   2. Da de unde ştii ce fac ruşii? Aşa de convins eşti în cuvintele tale, cred că ruşii nici ei nu ştiau că au aşa planuri. Vorbesc la modul cel mai serios, nu crede că ceea ce vezi în filme e adevărat, nu mai sunt toţi aşa de şmecheri.

   3. „sa fondeze un stat independent pe paminturile noastre” – teritoriul Transnistriei nu a făcut parte, istoric, niciodată din Moldova (să nu încurcăm cu Republica Moldova şi nici cu Republica Sovietică Socialistă Moldovenească), şi nici a Ţării Româneşti nu a fost, a României nici atât. Deci nu sunt pământurile noastre.

   4. Din păcate nu există cetatea Tighina. Corect e Bender. Uite şi aici: „Correct name of the city in Romanian language is BENDER”, adică sursa e Wikipedia: http://ro.wikipedia.org/wiki/Discu%C8%9Bie:Tighina

   5. „ASA CA VA SPUN BASARABENI FITI PATRIOTI” – Dacă eşti mare patriot, să nu mai vorbeşti aşa te rog. Prefer să numesc ţara mea Moldova sau Republica Moldova deoarece Basarabia ne-au numit Ruşii, din nou wikipedia: „Teritoriul dintre râurile Prut și Nistru a devenit o unitate administrativă de sine stătătoare, căpătând totodată numele de Basarabia, prin anexarea sa de către Imperiul Rus” http://ro.wikipedia.org/wiki/Istoria_Republicii_Moldova sau mai precis iată sursa acestui citat: „Charles King – The Moldovans: Romania, Russia, and the Politics of Culture, Hoover Press, 2000, pag. 21”

 4. Cristina spune:

  „Cu limba de comunicare nu vor apărea probleme”- Eu de exemplu nu cunosc asa numita „limba moldoveneasca”

 5. Dan spune:

  Ştii şi de ce nu? Hey, cine spune să trădezi patria? pur şi simplu îi asiguri un viitor mai bun, frumos, simplu, comod, fără probleme în fine. şi ceea ce ţine de „dar nu sunt proști” – nu prea cred ca o turmă de fiinţe (jumătate nici oameni nu pot fi numiţi) care timp de 21 de ani ascultă argumentele unui imbecil şi cad deacord cu teoriile lui, atunci ei sunt foarte deştepţi? Dacă el i-a dus frumos de nas 21 de ani în ce direcţie a dorit, nouă însă un an ni-e deajuns, va fi tîrziu mai apoi.
  Totuşi dacă să fim serioşi hai să nu apelăm la cuvintele Eminesciene, dar dacă îl asculţi întratît de bine citeşte spre exemplu SPOVEDANIE, succese, ascultăl în continuare. „Transnistria niciodata n-a fost a Moldovei.” ţtii aş putea simplifica propoziţia exclamînd-o într-un mod mai corect: Transnistria niciodată n-a fost!
  P.S. Haideţi să cedăm Moldova mie, mai multă treaba va fi)

 6. jean spune:

  Pentru o „kilă” de gaz rusesc mai ieftină de 7 ori şi o rublă transnistreană „prăpădită” şi nerecunoscută nicăieri in lume nu-mi voi trăda niciodată PATRIA .Apropo Transnistria niciodata n-a fost a Moldovei.Asta o remarca si Eminescu „De la Nistru pin la Tisa…Tot românu plânsu-mi-sa…”Lasă să înnapoieze Bucovina şi Sudul Basarabiei şi să-şi ia Transnistria.
  P.S. Ce păcat ca înveţi la Bucureşti…

 7. Ivan Ţurcan spune:

  este o problema, uninduse, vor dori egalitate, și modalitățile de formare a executivului va fi altului, și alte detalii, tu ai spus cum in prezent ce este de impus transnistrie, ai nu vor accepta, sunt post-sovietici, dar nu sunt proști. se vor găsi in moldova o bună parte de oameni care nu vor accepta ce ai propus, chiar dacă transnitria va cădea a fi de acord. eu voi fi primul. ca printre altele, ce ai spus tu, încalcă constituția. cred că ai invățat dreptul constituțional? dar și fără să inveți trebuie să știi.

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Ai băgat aici atâta teorie că m-am zăpăcit. Cred că am învăţat dreptul constituţional. Dar tu ai auzit de Pamflet? Ironie? Glumă? Păi aceste cuvinte se potrivesc pentru articolul meu. Nu era ceva serios.

Lasă un răspuns