Ponta plăteşte pentru defăimarea lui Iohannis în spaţiul online internaţional

Am încercat să fiu cât mai neutru în timpul campaniei electorale însă toată lumea a observat că sunt împotriva lui Ponta, adevărat. Acum scriu din nou despre Ponta, mai exact despre cum acesta plasează publicitate plătită prin Google AdSense pentru a-l defaima pe Iohannis.

Am intrat mai devreme pe dexonline.ro şi am văzut sus o bandă verde pe care scria „Votaţi Iohannis pe 16 noiembrie 2014! Vezi argumentele echipei Dexonline”. Mi-au plăcut argumentele foarte subiective ale echipei Dexonline. Ei, la fel ca şi mine, au pus accent pe calităţile negative ale lui Ponta, în contrast cu care Iohannis pare sfânt. Cel mai mult mi-a plăcut următoarea idee:

Statul de drept necesită, prin definiție, separarea puterilor, care se ţin sub control una pe cealaltă. Concentrarea parlamentului, a guvernului şi a puterii locale în mâinile PSD este deja alarmantă, […] Dacă PSD câştigă şi alegerile prezidenţiale, România va redeveni un sistem monopartid. Faptul că 40% dintre români nu văd o problemă în asta demonstrează starea de manipulare a unei naţii care arăta, în 1989, că urăşte cu toată fiinţa ei totalitarismul.

Inspirat din aceste argumente, i-am dat link şi vărului meu Dan Belibov, care deja a împlinit vârsta majoratului şi are drept de vot. Peste un minut am primit de la el un printscreen unde pe pagină apare un banner albastru cu text negru:

Klaus Iohannis: „N-am fost niciodata in Chişinau”. 

Mesajul acestui banner, din câte vă daţi seama, este în defavoarea lui Iohannis şi are drept scop să convingă oamenii că acesta nu susţine diaspora. Dar de ce apare pe Dexonline şi de ce noi nu l-am văzut până acum?

iohannis-vs-ponta

De ce acest banner apare pe Dexonline?

Aceasta este reclamă generată prin sistemul Google AdSense, echipa Dexonline vinde spaţiu de publicitate, însă în acest spaţiu poate să apară orice conţinut, în funcţie de interesul vizitatorului. Google ştie ce interese ai, deoarece te urmăreşte mereu, şi îţi afişează publicitatea relevantă pentru ca tu să o apeşi.

De ce atunci nu am văzut până acum acest banner?

După mai multe încercări şi o mică analiză am ajuns la concluzia că acest banner apare numai pentru cei din Republica Moldova. Verişorul meu fiind în Moldova îl poate vedea, eu din Bucureşti nu-l văd. Acest banner este destinat cetăţenilor români din Moldova care vor merge la vot. Echipa lui Ponta încearcă să demonstreze omaenilor că Iohannis nu are nici o treabă cu Românii din diasporă şi nu-i va susţine dacă devine preşedinte.

Îmi permit puţin să analizez această situaţie. Ponta, în timpul dezbaterii televizate, l-a întrebat pe Iohannis dacă a fost vreo dată în Chişinău sau în Cernăuţi, la ce Iohannis a răspuns că nu a fost. Cred că este un răspuns destul de logic. Un fost primar de oraş din România nu ar fi avut timp să călătorească prin străinătate, activitatea lui presupune o prezenţă în raza oraşului, a judeţului sau vizite în alte oraşe din România. În shimb un prim-ministru, adică Ponta, tot din banii contribuabililor, adică a cetăţenilor români din România, a fost să se întâlnească cu diaspora, să facă cadouri electorale şi să umple Chişinăul şi alte oraşe din Moldova cu afişe electorale care promovează un candidat, care nici macar nu este cetăţean al statului unde apar afişele, pe postul de preşedinte în statul vecin!

Şi ce se întâmplă dacă apăsăm pe banner?

Imaginaţi-vă, echipa lui Ponta plăteşte bani pentru fiecare click dat pe acest banner. La click omul ajunge pe YouTube (aici link) într-un video de 2 minute cu fragmente din dezbaterea Iohannis – Ponta de la Realitatea TV. Acest video este încărcat de către un utilizator cu numele „Sustin Klaus Iohannis”, un nume capcană, deoarece toate filmuleţele încărcate sunt împotriva lui Iohannis.

dezbatere-antena-3-iohannis-ponta

Concluzii?

Ponta duce o luptă murdară, în care nu este nimic sfânt (atingem subiectul agitaţiei politice din biserici). Ponta are o campanie electorală foarte bine gândită, o strategie pusă la punct şi multilaterală, însă acesta este doar un teatru care va închide cortina după anunţarea rezultatelor alegerilor.

P.S. Vreau ca de Crăciun, atunci când copiii din SUA adorm cu speranţa că va veni Santa Claus să le aducă un cadou, eu să ascult adresarea lui Iohannis Klaus către întreg popor român.


Comentarii

3 Responses to Ponta plăteşte pentru defăimarea lui Iohannis în spaţiul online internaţional

  1. eu tot voi vota Klaus Iohanis ,trebuie sa cistige dreapta atit in Moldova cit si in România

  2. Dacă mobilizăm toate persoanele pe care le cunoaştem şi îi scoatem pe toţi la vot, atunci nu va pierde Iohannis. Cunosc multe persoane care declară că nu vor merge la vot, noi trebuie să îi luăm de mânuţă şi să îi ducem la secţia de vot.

  3. Anatol Plesca spune:

    Si eu il sustin pe Klaus Iohanis, dar deja e cam cert ca va pierde. Ma mira si ma amuza ca si in Romania, la fel ca si in Moldova, PSD-ul, la fel ca si Partidul Comunist sunt sustinuti de persoane de varsta a 3-a, si cel mai aiurea ii ca si castiga:))

Lasă un răspuns