Hora Unirii 2011 în inima României (video)

Hora unirii 2011 bucuresti

Imagini: ASEB.ro | Click pentru a mări imaginea!

În Piaţa Unirii, centrul Bucureştiului şi inima României pe 27 martie 2011, s-a dansat Hora Unirii. evenimentul a fost organizat de către Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabei pentru a marca împlinirea a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Un dans în aer liber în centrul intersecţiei vis-a-vis de McDonald’s. Hora a început la ora 15:00, sub melodia cu acelaşi nume „Hora Unirii” care a unit mână de mână peste 100 de studenţi, tineri basarabeni şi membri ai altor organizaţii studenţeşti din Bucureşti.

În timpul pregătitor pentru flash mob, doi jandarmeri s-au apropiat de băieţii care instalau boxele în marginea străzii întrebându-i „voi sunteţi acei care organizează manifestaţia?”, primind un răspuns afirmativ ei doar s-au retras într-o parte urmărind procesul. S-ar părea că jandarmeria a venit să controleze manifestaţia fiind informaţi din timp despre ceea ce se va petrece.

La ora stabilită, atunci când la semafor ardea verde pentru pietoni, în centrul intersecţiei a început o horă mare filmată, pozată şi urmărită cu mare interes de către oamenii din stradă. Dansul a durat jumătate de minut când a intervenit jandarmeria, din senin au apărut maşini cu sirene una dintre care din mers a spart cercul mergând peste oameni cu riscul de a-i vătăma. Strada a fost imediat eliberată şi circulaţia rutieră s-a întors la normal fără nici un accident sau ambuteiaj.

Jandarmii nu s-au lăsat de ASEB-işti, reţinându-i pe cei ce au instalat muzica şi acuzându-i din start că „au blocat o cale de comunicaţie” însă mai apoi au anunţat un alt motiv şi anume că băieţii au încălcat ordinea publică difuzând muzică în plină stradă. Această situaţie îmi pare confuză deoarece, în timp ce jandarmii i-au lăsat să instaleze boxele, nu aveau nimic contra. Aţi zice că una e să instalezi boxele şi alta e să aprinzi muzica, şi totuşi jandarmeria, acei ce păstrează ordinea publică, erau obligaţi să prevadă activităţile „ilegale” şi să intervină din start. Astfel 4 persoane au fost reţinute şi duse la secţia de poliţie. Una dintre persoane a fost urcată cu forţă în maşină de către 3 jandarmi fără a-i aduce la cunoştinţă motivele pentru care s-a ajuns la această măsură.

Cele patru persoane reţinute deja au fost eliberate, trei dintre care au primit amendă a câte 500 RON fiecare (340 euro total).

Autor la video ce urmează sunt eu aşa că e interzisă postarea acestui video cât şi a altor materiale publicate aici pe alte site-uri sub numele altui autor, doar cu referire la sursă. Autorul ceilui de-al doilea video nu-l cunosc. Cel de-al treilea video este preluat de pe tvr.ro, video 4 şi 5 alfanews.ro, ultimul video (cel mai tare) şi imaginile aparţin aseb.ro:

ARVE Error: need id and provider*Penru ca imagine la mărire să nu apară după video daţi pagina mai jos aşa ca video să dispară în partea de sus a ecranului, după aceasta deschideţi imaginile.


Comentarii

17 Responses to Hora Unirii 2011 în inima României (video)

 1. ANDREI spune:

  MOLDOVENII THE BEST NOUA ROMANIA NU NE TREB ,tiganii shi manelele acestea.Suntem moldoveni da nu rushi shi romani cali xD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Octav Manu spune:

  Gorobic,articolul ala despre voi de pe dacialibera.com nu era articolul tau, e articolul meu, lucrat de mine pe baza declaratiei tale, citandu-ti numele, dar neindicand sursa declaratiei, intr-adevar. Am facut modificarea. De aici pana la a ma acuza de furt pe mine si pe site-ul pe care il conduc e drum lung. De data asta, pentru jignirile aduse gratuit unor oameni care au vrut doar sa va promovoze si va laude actiunea, deci care pana acum erau alaturi de voi, nu mergem mai departe. A, da, si luasem poza, asa se procedeza, se mai iau poze. Am sters-o. Si, in plus, noi, la ora asta, nu facem bani de pe urma a aceea ce postam, deci nu ti-am furat din banii cuveniti tie, „frate”. Inchei spunandu-ti ca, in urma comportamentului tau de neinteles la adresa unor oameni care in mod gratuit au promovat cauza voastra, noi nu vom mai face asta.

 3. Alina spune:

  Felicitari pentru actiune!!! a iesit ft frumos!

  Pentru cei de mai sus, o astfel de actiune nu necesita aprobare, sau autorizatie. Hora s-a dansat atunci cand la semafor ardea Verde, deci circulatia nu a fost impiedicata in nici un fel.

  Rusine jandarmeriei, ca nu-si cunoaste legile propriei tari.

  Fata de maneifestatiile care sa se varsa in marsuri sau protese agresive, in care politia trebuie sa intervina in forta, aici a fost o actiune cred ca e putin spus pasnica, iar atitudinea care si-au manifestat-o fata de acesti tineri este de-a dreptul jenanta.

  cu bine, si la cat mai multe actiuni de acest fel.

 4. Mihai P spune:

  Atat cat a durat, a iesit o hora foarte frumoasa, asa ca felicitari!

  Iar atitudinea jandarmilor mi s-a parut abuziva (cu toata povestea cu boxele). Nici nu stiu daca au fost acoperiti de lege:
  „Legea nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice
  (publicata in Monitorul Oficial nr. 192 din 25 septembrie 1991)
  ART. 3
  Nu trebuie declarate, in prealabil, adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale ori care se desfasoara in incinta sediilor ori imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. In cazul in care organizatorii unor astfel de adunari publice detin indicii sau date ca desfasurarea lor s-ar putea solda cu acte de dezordine ori ar putea sa duca la manifestari violente, au obligatia sa solicite, din timp, primariilor si organelor locale ale politiei, sprijin de specialitate.”

 5. EuSiAtat spune:

  @bugdan, cel mai trist este ca in cazul celor carora li se fura portofele sau sunt atacati, jandarmaeria uita sa apara, sau ajung foarte tarziu cand nu mai este nevoie si atunci nu au nicio motivatie pt intarziere…aici e vorba de altceva, totul a fost facut sub atentia lor si ei nu au incercat sa opreasca asta de la bun inceput…

 6. bugdan spune:

  nenea baciu, blocarea traficului cu intentie e infractiune! ce ai fi vrut dumneata, e ca si cum le-ai cere jandarmilor sa mai tina un pic victimele carora li s-au furat portofelele de catre niste hoti!

 7. baciu spune:

  Jandarmeria Romana ar fi trebuit sa opresca traficul, mari probleme nu se creea pentru ca nu dura mult manifestatia. Pe de alta parte nici soferii nu cred ca erau deranjati, ca doar era Hora Unirii.

 8. Alex Marian spune:

  Felicitări pentru manifestaţie!
  Ruşine jandarmeriei române, această adunătură de prăpădiţi care acţionează la comandă politică precum nişte zombii!
  Degeaba se ia lumea de poliţie, la ei tot mai dai de oameni inteligenţi, au şi protestat vehement împotriva puterii abuzive de la Bucureşti!
  Jandarmeria e miliţia! Sper să vă fie anulate amenzile în instanţă, altă dată să nu recunoaşteţi că aţi organizat.
  Eu am anulat mai multe amenzi date românilor atât la Bucureşti cât şi la Sfâtu Gheorghe şi Miercurea Ciucului, găsiţi formularele pe site-urile galeriilor de fotbal.
  Baftă.

 9. Mihai Românul spune:

  Felicitări pentru acțiune!

  Nu mi-a plăcut atitudinea Jandarmeriei care în acest caz a intervenit atât de prompt și cu atâta exces de zel.

  Ar fi de dorit să vedem Jandarmeria la aceeași înălțime în cazuri mult mai serioase, nu luptându-se cu niște tineri iubitori de țară.

  Pe de altă parte, data viitoare tinerii ar trebui să solicite aprobare de la Primărie pentru a ne bucura cu toții de această horă.

  Promit că la anul am să fiu și eu prezent. Dar neapărat să vă ocupați de obținerea autorizației ca să încingem o horă adevărată fără a deranja pe cineva sau a fi noi înșine deranjați.

  Felicitări încă o dată și Doamne Ajută!

 10. Daniela spune:

  Hora Unirii e singura hora care ma poate impresiona pina la lacrimi,
  tineretul tarii trebuie sa fie responsabil caci in el este speranta,
  va multumesc copii caci fara ura si chiar cu veselie a-ti sarbatorit
  simbolic un eveniment important pentru fiecare roman care are suflet de roman. Jandarmii nu pareau nici ei plini de ura, si-au facut numai datoria
  si amenda nu pare foarte mare(stiu ca pentru voi este). Daca comparam cu violenta in Occident in cazul manifestarilor neautorizate lucrurile au decurs foarte civilizat as putea spune dupa ce pot vedea in video, culmea civilizatiei ar fi fost ca sa intre si ei in hora pentru citeva clipe caci si ei sint romani …

 11. Andrei spune:

  Tehnica ieftina , daca nu ii lua politia nu auzea lume multa de voi. Asa ati fost pe toate televiziunile.

 12. xsteel spune:

  sa fi fost o manifestare de asta in favoarea rusilor … nu numai ca te lasau in pace militzia lor dar mai si opreau si traficul iar blegii astea au stricat toata sarbatoarea. (cenzura) cu ochi(Jandarmi prosti) !!!

Lasă un răspuns