Ultimul sunet 2011 în Varniţa şi Bender (Video)

ultimul sunet 2011 Liceul Teoretic Varnita si Alexandru cel Bun

Sursa TRM.md | Măreşte poza!

Sfârşitul primăverii are o semnificaţie deosebită pentru fiecare copil, 31 mai, ultima zi a primăverii, în toate şcolile, liceele şi gimnaziile din ţară are loc sărbătoarea Ultimului Clopoţel. Liceul Teoretic Varniţa şi Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” din Bender au întâlnit această sărbătoare alături de Liliana Palihovici, actualul Vicepreşedinte al Parlamentului.

Postul TV Moldova1 a transmis un reportaj la Mesagerul de seară despre ultimul sunet la aceste două licee, reportajul a fost publicat pe site-ul oficial trm.md sub numele „Şcolile din stânga Nistrului”, nu apuc în această zi de sărbătoare să critic compania Tele Radio Moldova însă totuşi voi veni cu o obiecţie în adresa lor argumentându-le că oraşul Bender (Tighina) şi satul Varniţa se află pe malul drept al râului Nistru, respectiv şi liceele sunt pe malul drept. Luând în considerare că reporterii au ales acest titlu pentru a pune accent pe atmosfera tensionată de la noi raportându-se la noţiunea de „teritoriu din stânga Nistrului”, le putem ierta această greşeală.

Totuşi unii elevi din Liceul Teoretic Varniţa, după careu, au preferat să se distreze până seara cu colegii în oraşul Bender, chiar dacă pentru asta e nevoie să traverseze vama. La fel şi elevii din Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” s-au simţit destul de confortabil plimbându-se prin oraşul „transnistrean” chiar dacă unii dintre absolvenţi ai claselor a 9-a şi a 12-a aveau pe ei panglici în culorile tricolorului român.

Îmi amintesc anii de liceu, când după careu mergeam cu colegii la plimbare prin Bender, noi şi colegii noştri din Liceul „Alexandru cel Bun” eram unicii care ne deosebeam pe străzile oraşului deoarece liceele cu predare în rusă au ultimul sunet pe 25 mai. Uneori mă frământa întrebarea, cum de forţele de securitate transnistrene nu se iau de noi? Acum întrebarea asta e şi mai neclară pentru mine, după ce am analizat situaţia din satul Corjova, unde miliţia transnistreană a interzis arborarea Drapelului şi intonarea Imnului Republicii Moldova la sărbătoarea Ultimului Clopoţel.


Comentarii

10 Responses to Ultimul sunet 2011 în Varniţa şi Bender (Video)

 1. sayuri spune:

  frumos.da ce n-ati observat voi e ca o tipa poarta crucea invrsata la gat….va las pe voi sa ganditi ce fel de fiinta e.

 2. Napocel spune:

  Eu n-am înțeles. Ai scris sursa TVR.md sub fotografie și ai plasat o trimitere spre tvr.md dar care duce la TRM.

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Uite că eşti primul care a observat. Nici eu nu am atras atenţia la ce am scris, din grabă şi nu aşa greşeli pot face. Motivul e că stând în Bucureşti urmăresc ambele posturi TV, şi foarte uşor le încurc. Mulţumesc mult pentru corectare!

 3. Iuliana spune:

  Da amintiri frumoase, dar nici atunci nu eram incantata ca trebuie sa imbrac aceasta forma. Sunt dragute, de acord, nimic impotriva, dar nu pentru generatia noastra. In fine, fiecare cu parerea lor!

 4. Iuliana spune:

  foarte interesant la scoala din Bender absolventii poarta panglica de tricolor, iar la Varnita e paglica rosie. Ar fi o idee buna sa schimbam si noi odata panglicile in tricolor, si sa aruncam forma sovietica cat mai departe in dulapuri pentru amintire.

  • Gorobîc Dmitri spune:

   Am o vecina aici în cămin, ea mi-a zis că la ei în liceu copii de clasa 4 poartă panglici albastre, cei de clasa 9 sunt cu panglici galbene iar cei ce termină clasa a 12-a poartă roşii. Luaţi împreună se primeşte tricolorul.

   Dar formele de şcolăriţe sunt drăguţe, chiar nu le-aş arunca… Aminteşte-ţi Iulia 2 ani în urmă cum dănsai şi tu vals în această formă… Frumoase amintiri!

 5. Iulian spune:

  Foarte frumos s-a primit. Nu mai tin minte daca in alti ani a venit TVR-ul sa faca reportaj, insa idea a fost una buna.

Lasă un răspuns